Foto: Samsung
Foto: Samsung

Že dolgo časa oklevate, ali bi kupili nov mobilni telefon ali ne. Opazujete prijatelje, znance, ki vam kar naprej kažejo prečudovite slike, kakovostne nočne videoposnetke in na telefonu opravijo skoraj vse, za kar vi potrebujete računalnik. Njihov telefon preprosto rečeno, res dobro dela, je zmogljiv in vse teče brez neprijetnih prekinitev, ko čakate, da se naloži aplikacija. Če je tako, je verjetno res čas za nov telefon. In imamo nekaj odličnih predlogov. Tu je trojica najnovejših, najzmogljivejših in dizajnersko dovršenih pametnih telefonov.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ in Galaxy S23 zaznamujejo novo dobo izjemne izkušnje vrhunskega telefona Samsung Galaxy. Epska kamera telefona Samsung Galaxy daje uporabnikom več svobode pri raziskovanju njihove ustvarjalnosti in še zelo pomembna stvar - nova Samsung Galaxy S23 serija je bila narejena z mislijo na planet.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Telefoni so na voljo v štirih naravnih mat odtenkih: fantomsko črna, kremna, zelena in barva sivke. Pri vseh treh je uporabljenih bistveno več recikliranih materialov, kot v kateri koli Galaxy seriji doselej - od aluminija in stekla do plastike, ki so jo pridobili tudi iz ribiških mrež in plastenk za pijače. Tudi vsa embalaža novih premijskih telefonov je izdelana iz 100 % recikliranega papirja.

Galaxy S23 serija je pridobila tudi certifikat UL ECOLOGO, kar pomeni, da so izdelki dokazano okolju prijaznejši. Premieno je v tej seriji predstavljeno tudi zaščitno steklo Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, ki povečuje vzdržljivost za dolgotrajno uporabo in je zasnovano s povprečno 22 odstotki reciklirane vsebine.

Največji in najzmogljivejši med telefoni S23 serije je Galaxy S23 Ultra, ki kraljuje z zaslonom velikim 17,3 centimetra. Tudi druga dva člana družine se ponašata z velikimi zasloni - Galaxy 23+ s 16,8 centimetri, najmanjši med njimi Galaxy S23 pa s 15,5 centimetri. Samsung in Qualcomm sta skupaj optimizirala Samsung Galaxy izkušnjo s povsem novo mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 2, ki omogoča najboljšo učinkovitost in zmogljivost v telefonih Samsung Galaxy doslej in najhitrejši Snapdragon, ki je trenutno na voljo na svetu.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kamera telefona Galaxy S23 Ultra tako podnevi kot ponoči olajša zajemanje fenomenalne vsebine vsem, ki radi fotografirajo. Ponuja najnaprednejši sistem kamer Samsung Galaxy, ki je prilagojen za vse svetlobne razmere in zasnovan za prikaz neverjetnih podrobnosti. Izboljšane možnosti funkcije Nightography spremenijo način, kako naprava optimizira fotografije in videoposnetke v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Snemanje priljubljene pesmi na koncertu, selfi v akvariju ali skupinski posnetek prijateljev na večerji - slike in videoposnetki so ostrejši. Vizualni šum, ki običajno uniči slike pri šibki svetlobi, je odpravljen z novim algoritmom za obdelavo slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco, ki izboljša podrobnosti predmetov in barvne tone.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ker so kamere za selfije za današnjo komunikacijo pomembnejše kot kdajkoli prej, Galaxy S23 serija uvaja hitro samodejno ostrenje in prvo kamero za selfije Super HDR, ki s 30 slik na sekundo poskoči na 60 slik na sekundo, za občutno boljše slike in videoposnetke na sprednji strani telefona.

Da selfijev nikoli ne bo konec in da bo telefon zmogel vse naloge, ki mu jih boste nalagali skozi dan, poskrbi inteligentna 5000-mAh (tipično) baterija, ki prihrani energijo za takrat, ko jo potrebujete.

Od 17. februarja 2023 so vsi trije telefoni Galaxy S23 serije na voljo pri operaterjih in v maloprodaji ter tudi na spletni strani Samsung. Vsi trije telefoni so na voljo v štirih naravnih barvah: fantomsko črni, zeleni, krem in barvi sivke. Galaxy S23 Ultra po priporočeni maloprodajni ceni od 1.399 €, Galaxy S23 po priporočeni maloprodajni ceni od 949 € in S23+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.199 €.

Foto: Samsung
Foto: Samsung