Ste eden od številnih posameznikov, ki jih pestijo občasne ali kronične bolečine v hrbtu, zaradi katerih je vsakdanje življenje težavno? Se obotavljate pri vajah, ki jih najdete na spletu ali vam jih predlagajo prijatelji, saj se bojite, da bi lahko poslabšale vaše stanje?

Vsakodnevne izkušnje pri obravnavi bolnikov s težavami s hrbtenico, ki se pogosto ponavljajo, so združile tri vrhunske strokovnjake. Spoznali so, da je še vedno ogromno napačnih informacij, zaradi katerih ljudje zapravljajo čas in denar v upanju na čudež, ne da bi se zavedali, da imajo sami moč, da ublažijo svoje bolečine.

Foto: Re.aktiv
Foto: Re.aktiv

Nevrokirurg mag. Matjaž Voršič, dr. med., zdravnik prof. dr. Dean Ravnik, dr. med., ter kineziolog dr. Dejan Kernc, bodo združili svoje znanje in izkušnje na ekskluzivnem predavanju 6. aprila v Ljubljani.

Bolečine v hrbtu niso omejene le na starejše

Dr. Dejan Kernc, verjame, da si vsak zasluži rešitev za bolečine v hrbtu, zato je po končanju doktorata na ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer je razvil inovativen protokol, poimenovan Re.aktiv, odprl istoimenski center.

Dr. Dejan Kernc Foto: Re.aktiv
Dr. Dejan Kernc Foto: Re.aktiv

Skoraj vsak odrasel človek se v nekem trenutku življenja sooči z bolečino v hrbtu, kar to težavo postavlja v sam vrh najpogostejših zdravstvenih težav. "Nepravilna drža, dolgotrajno sedenje in pomanjkanje gibanja so pogosti vzroki," pojasnjuje Dr. Kernc. "Kljub temu pa se mnogi še vedno spopadajo s težavami s hrbtenico, kar kaže na vrzel v razumevanju ali izvajanju preventive."

Dr. Kernc poudarja pomembnost zgodnjega ukrepanja pri težavah s hrbtenico, saj se te pogosto poslabšajo s časom. "Bolečine v hrbtu niso omejene le na starejše," opozarja. "Ključno je, da ukrepamo ob prvih znakih nelagodja, da preprečimo poslabšanje stanja."

Posameznike želimo opolnomočiti z znanjem in orodji

"Za dosego dolgoročnega uspeha se moramo osredotočiti na odpravo osnovnega vzroka težave," poudarja. "Masaže in začasne rešitve lahko sicer prinesejo olajšanje, a ne preprečijo ponovitve. Naš cilj je opolnomočiti posameznike z znanjem in orodji za samostojno upravljanje z zdravjem hrbtenice."

S svojimi izkušnjami, ki jih je pridobil ob opazovanju trpljenja, strahu, omejitev in frustracij, povezanih s težavami hrbtenice, je Dr. Kernc posvetil svojo kariero zagotavljanju dolgoročnega olajšanja pacientom s prilagojenimi programi, svetovanji in vajami, ki združujejo fizioterapijo, kineziologijo in medicino. Pri svojem delu se nenehno izobražuje in veliko časa posveča ozaveščanju ter izobraževanju ljudi.

Ekskluzivno predavanje vodilnih strokovnjakov

Vsakodnevne izkušnje pri obravnavi bolnikov s težavami s hrbtenico, ki se pogosto ponavljajo, so združile tri vrhunske strokovnjake. Spoznali so, da je še vedno ogromno napačnih informacij, zaradi katerih ljudje zapravljajo čas in denar v upanju na čudež, ne da bi se zavedali, da imajo sami moč, da ublažijo svoje bolečine.

Dr. Dejan Ravnik, izkušen zdravnik, bo dogodek začel z razkrivanjem skrivnosti delovanja hrbtenice. Nato se bo nevrokirurg dr. Matjaž Voršič poglobil v zapletenost tega, kdaj, zakaj in kako se pripraviti na operacijo. Dr. Dejan Kernc, predani kineziolog, vas bo vodil skozi praktične vaje in tehnike za dolgoročno olajšanje.

Dogodek je namenjen vsem, ki iščejo trajno rešitev za bolečine v hrbtu. Če ste se sami spopadali s temi načini, je skrajni čas, da obnovite svoje znanje z varnimi, zanesljivimi in preverjenimi metodami, ki bodo sprožile pot vaše hrbtenice k dobremu počutju.

Pridružite se nam 6. aprila na dopoldnevu opolnomočenja in učinkovitih rešitev. Ne zamudite priložnosti za izobraževanje, informiranje in druženje s strokovnjaki ter drugimi, ki imajo iste težave in jih uspešno premagujejo. Skupaj utrimo pot do bolj zdrave hrbtenice brez bolečin!