A so mnogi spoznali, da si lahko izboljšajo počutje in odpravijo težave ter bolečine, tudi če niso profesionalni ali pa kakršnikoli športniki - to je masažna pištola.

Foto: Wook
Foto: Wook

Masažne pištole, znamke WookVibe®, so eden izmed produktov, ki so se izkazali kot odlični masažni aparati za boj proti raznoraznim bolečinam in marsikomu služijo kot osebni maser oz. terapevt, ki je na voljo kadarkoli in kjerkoli. Nekateri uporabniki celo pravijo, da so popolnoma odpravili potrebo po tradicionalnih masažah in terapijah, saj so si z vsakodnevno uporabo masažnih pištol (v kombinaciji z vajami), popolnoma odpravili težave in bolečine.

"Masažna pištola WookVibe® je v kombinaciji z vibracijsko terapijo in masažno terapijo lahko zelo uporaben masažni aparat, saj sprošča vozle, zmanjšuje napetost in pomaga povečati pretok krvi," pravi Anamarija Božič, fizioterapevtka pri Kinvital kineziološkem centru. »Masažne pištole pomagajo odpraviti bolečine v mišicah pri vseh, od profesionalnih športnikov do vseh, ki vadijo le doma in tistih, ki imajo težave po poškodbah ali celo kronične težave”.

Pištola za masažo se lahko tudi uporablja za regulacijo osrednjega živčevja, pomaga vam, da se počutite sproščeno in umirjeno ter pospešite čas okrevanja mišic po vadbi. " Druga prednost WookVibe® masažnih pištol je ta, da so lahke, uporabniku prijazne za uporabo in z njimi lahko dosežete vse vaše mišice, pravi fiziot. Božič. In če se masirate redno, so te masaže lahko kratke ter praktične, saj se lahko masirate kjerkoli in kadarkoli vam ustreza. Vzeti si morate le 5-10 minut dneva, da obravnavate vaša boleča stanja - od napetosti v vratu in ramen do bolečih nog.

Na Wook.si lahko izbirate med 3 razredi masažnih pištol WookVibe®, in sicer Elite, Plus in Nano. Več o le teh masažnih pištolah in razlikah med njimi pa malo nižje v članku.

Masažna pištola WookVibe® v vaših vaših rokah - kako pa se pravilno zmasirati?

1. Vrat

Ker je to bolj občutljivo področje, fiziot. Anamarija Božič priporoča, da uporabljate masažno pištolo na nižjih nastavitvah, mehkejših nastavkih in masirate le mišice in ne kosti.

Kako masirati vrat: masažno pištolo držite na napetem predelu 10 sekund in vrat pomikajte levo, desno ter gor in dol. Prepričajte se, da ni mravljinčenja ali otrplosti in da vam ta tehnika ne povzroča nelagodja. Cel vrat masirajte maksimalno do dve minuti.

Nasvet: če imate bolečine v vratu, ki niso vzrok kakšne poškodbe, so le te ponavadi posledica slabe drže in je potrebno narediti vaje za dobro držo in sprostiti ramena ter prsni koš.

Mišično skupino masirajte do dve minuti. Več v video seriji “Kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo”, ki jo lahko najdete na dnu članka.

2. Ramena

Ker ramenski kompleks vključuje veliko mišic, fiziot. Anamarija Božič pravi, da je med masažo z masažno pištolo pomembno, da jih obravnavate čim več. "Poskusite zmasirati tudi zadnji del ramen in ne le sprednjega. Če je potrebno, naj vam tudi kdo pomaga". "Dodate lahko tudi nekaj gibov z rameni, da pridete do različnih mišičnih vlaken."

Kako masirati ramena: Palec obrnite navzgor, iztegnite roko pred sebe in med masažo premaknite roko na stran, da zmasirate mišico pod različnimi koti. Ne pozabite uporabiti masažne pištole na deltoidni mišici in pod pazduho z lahkim pritiskom.

Mišično skupino masirajte do dve minuti. Več v video seriji “Kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo”, ki jo lahko najdete na dnu članka.

Foto: Wook
Foto: Wook

3. Hrbet

Težave z napetim ali bolečim križem so pogoste, ne glede na to, ali so to posledica vaših treningov ali sedenja večji del dneva. Na srečo si lahko z masažnimi pištolami WookVibe® precej pomagate, saj je točkovna masaža v tem primeru najbolj primerna za sproščanje glavnih krivcev za te bolečine.

Kako masirati hrbet: ulezite se na bok in po želji podložite blazino pod bok. Cilj je zmasirati mišico “quadratus lumborum” (QL), ki je po besedah fiziot. Božič - mišica bolečine v križu. QL se nahaja med zgornjim delom vaše medenične kosti in spodnjim delom rebrnega loka. Med masažo poskusite dodati nekaj stranskih gibov, saj je ta mišica težko dosegljiva in se nahaja pod več plasti tkiva. Če želite, nadaljujte masažo tudi nižje, po zadnjičnim mišicah.

Mišično skupino masirajte do dve minuti. Več v video seriji “Kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo”, ki jo lahko najdete na dnu članka.

4. Stegna

Fiziot. Anamarija Božič pravi, da so vaše stegenske mišice pogosto zanemarjene, vendar so lahko pogosto odgovorne za bolečine v dimljah ali kolenih, zato jih je pomembno redno masirati.

Kako masirati noge: uporabite masažno pištolo WookVibe® na notranji strani kolka, od sramne kosti do kolena. To lahko storite stoje ali sede.

Mišično skupino masirajte do dve minuti. Več v video seriji “Kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo”, ki jo lahko najdete na dnu članka.

5. Meča

Vaša meča potrebujejo več sprostitve in masaže, kot se sploh zavedate. Napete so, ko stojite, hodite ali tečete in pogosto povzročajo težave z nočnimi krči, če so preveč napete.

Kako masirati meča: najboljši način za masiranje teh mišic je v sedečem položaju, s prekrižano nogo, čez nasprotno koleno. V tem položaju imate dostop do mečnih mišic, ne da bi obremenjevali hrbet z nagibanjem. Pri masaži dodajte še gibanje tako, da prste in gležnje dvignete navzgor in navzdol.

Mišično skupino masirajte do dve minuti. Več v video seriji “Kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo”, ki jo lahko najdete na dnu članka.

Masažna pištola WookVibe® Nano

Najbolj cenovno dostopna in najbolj mobilna masažna pištola WookVibe® - ta masažna naprava je lahka in kompaktna, dimenzij vašega pametnega telefona in lahko jo polnite na drugih napravah preko USB kabla. S frekvenco do 3200 udarci na minuto in amplitudo 8mm, se lahko enostavno masirate dlje časa, spravite pa jo lahko v predal, nahrbtnik, torbico,... Vsebuje 4 različne masažne nastavke.

Foto: Wook
Foto: Wook

Masažna pištola WookVibe® Plus

Izredno tiha masažna pištola, ima 6 naraščujočih stopenj, s 1200-3500 udarcev na minuto in amplitudo 12 mm. S 6 masažnimi nastavki, lahko izbirate ali boste masirali bolj površinsko na občutljivih mestih ali pa boste posegli po globokem mehkem mišičnim tkivu, ga sprostili in se tako hitreje regenerirali po naporni vadbi ali delu. V kompletu je tudi kovček za zaščito in lažje prenašanje ter shranjevanje masažne pištole in priloženih dodatkov.

Foto: Wook
Foto: Wook

Masažna pištola WookVibe® Elite

Najbolj priljubljena masažna pištola, znamke WookVibe®. Njena glavne prednosti so enostavno upravljanje preko 1 gumba, LCD zaslon, ter možnost 2 različnih načinov masaže: “Fitness” in “Medi”.

  • “Fitness” način je klasični način masiranja, 9 stopenj, enakomernega delovanja/hitrosti (1200-3500 udarcev na minuto);
  • “Medi” način pa je pulzirajoči način. Ima 2 stopnji moči, kjer hitrost samodejno narašča in pada. Ta način delovanja se uporablja predvsem v terapevtske namene, za pospeševanje krvnega obtoka, recimo po poškodbah.

Amplituda delovanja je 12 mm, masažnih nastavkov je 6, prav tako pa je priložen kovček za zaščito in lažje prenašanje ter shranjevanje masažne pištole ter vseh priloženih dodatkov.

Foto: Wook
Foto: Wook

Ostali izdelki za masažo in regeneracijo

Vibracijski masažni valj WookRoll

Izboljšan tradicionalni masažni valj z vibracijsko terapijo, z odlično življensko dobo baterije in močnimi vibracijami do 3600 udarcev na minuto in eno pulzirajočo nastavitvijo.

Foto: Wook
Foto: Wook

Vibracijska masažna žogica Wookie

Točkovna masaža z vibracijsko terapijo v obliki masaže žogice Wookie, s 4 stopnjami za nastavljanje moči vibracij. Masažna žogica je idealna za težko dostopna mesta, ki jih z valjem ne morete doseči.

Foto: Wook
Foto: Wook

4v1 masažni pripomočki

Komplet vsebuje masažni valj, masažno žogico, masažno palico, elastični trak ter priročen nahrbtnik za shranjevanje.

Foto: Wook
Foto: Wook

Video serija - kako odpraviti vsakdanje bolečine z masažno pištolo

V video seriji 9 posnetkov si lahko ogledate priporočila in nasvete fizioterapevtke Anamarije Božič in Jureta Gubanca - kako odpraviti tiste najbolj pogoste bolečine, z masažno pištolo.

https://www.youtube.com/watch?v=_Bu9b6bWCDQ

Več uporabnih vsebin si oglejte na našem blogu. Vaša ekipa Wook!