Vsaka pot je nekaj posebnega, vsaka bi si zaslužila naziv Naj planinska pot. Katera je najbolj pri srcu vam?

Foto: Zavarovalnica Triglav
Foto: Zavarovalnica Triglav

Tudi letos lahko s svojim glasom poveste, katera planinska pot oziroma obhodnica naj postane Naj planinsko pot 2019. Glasujete lahko za eno izmed nabora 11 poti, ki je vsaka zase čudovita, a potrebna vzdrževanja. Nabor poti so pripravili pri pobudi Očistimo gore in Planinski zvezi Slovenije po posvetu z oskrbniki poti. Pot, ki bo prejela največ glasov, bo tudi prejemnica finančnih sredstev za vzdrževanje in obnovo, ki jih prispevala pobuda Očistimo gore.

Katera naj postane Naj planinska pot 2019? Glasujte tukaj.

Vsak glasovalec lahko glasuje enkrat na dan, glasovanje pa poteka do vključno 25. junija 2019. Naj planinsko pot 2019 in planinsko društvo oz. meddruštveni odbor, ki bo prejemnik sredstev, bodo razglasili na spletnih straneh pobude Očistimo gore – družbeno-odgovornem projektu Zavarovalnice Triglav, ki vstopa že v deseto sezono. V tem času so z gora skupaj s planinci pospravili 29 ton smeti ter v odmevni akciji očistili Triglavske pode. Lani so v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije organizirali glasovanje za Naj planinsko pot, ob tem pa planinsko in splošno slovensko javnost ozaveščali o stanju slovenskih planinskih poti in delu markacistov.

Planinke in planinci so za Naj planinsko pot 2018 izbrali krožno poto Planina Blato–Planina pri Jezeru–Planina Dedno polje–Vrata (pod Zelnarico)–Prehodavci–Dvojno jezero–Štapce–Ovčarija–Planina pri Jezeru–Planina Blato. Ste jo že prehodili? Oglejte si nekaj utrinkov s poti v galeriji.