Ste se kdaj vprašali, kako trgovci zagotovijo, da se na enem mestu znajde pestra izbira domačih izdelkov? V HOFERju radi podpirajo slovenske dobavitelje in tako svojim kupcem poleg lokalne kakovosti zagotavljajo tudi vedno nizko HOFER ceno.

Že več kot 120 slovenskih dobaviteljev

Za vsakodnevno oskrbovanje trgovin s pestro izbiro lokalnih izdelkov je ključno dobro partnerstvo. HOFER uspešno sodeluje z več kot 120 slovenskimi dobavitelji. Združeni v sodelovanju skupaj dosegajo visoke standarde kakovosti in optimizirajo procese. S številnimi sodeluje že vrsto let, nekatere trajne lokalne dobavitelje, manjše pridelovalce in družinske kmetije pa so poiskali že pred odprtjem prve trgovine v Sloveniji.

Vse več izdelkov z domačih kmetij

Ponudba lokalnih izdelkov se je v zadnjih letih občutno povečala. Tako slovenski izdelki na policah HOFERjevih trgovin predstavljajo že četrtino celotne ponudbe. Pri tem prav posebno pozornost posvečajo sezonski ponudbi svežega sadja in zelenjave, ki omogoča tudi boljšo sledljivost in več svežine, saj je do nakupovalnih polic dostavljena v 24 urah.

Lokalno poreklo in ugodna cena – popoln par

Prednosti za kupce se odražajo tudi v nizkih cenah. Te so v prvi vrsti rezultat manjšega stroška skladiščenja, saj so izdelki od dobavitelja do nakupovalnih polic dostavljeni v najkrajšem možnem času. Na ugodne cene vplivajo tudi nizki transportni stroški, saj so dobavne poti kratke in premišljene, kar omogoča tudi manjšo obremenitev okolja ter posledično manjši ogljični odtis.

Zgodbe o uspehu – slovenski izdelki uspešni tudi v tujini

HOFER dobaviteljem omogoča, da izdelke izpostavijo na njihovih trgovskih policah po celotni Sloveniji, kar za mnoge pomeni rast podjetja in posledično rast števila zaposlenih. Prehrambni in neprehrambni izdelki, ki jih kupci najdejo v trgovinah HOFER, pa ne žanjejo uspehov le na sončni strani Alp. Da dober glas seže v deveto vas, potrjuje tudi devet slovenskih dobaviteljev, ki s svojimi izdelki navdušujejo preko domačih meja.
Eno od takšnih podjetij je Conditus, ki HOFERjeve hladilnike že 7 let oskrbuje z ročno izdelano blejsko kremšnito. Dobri odnosi in odličen izdelek so omogočili, da svojo kremšnito že od leta 2014 dobavljajo tudi v sosednjo Avstrijo. Podjetje Panorganix s HOFERjem sodeluje od leta 2013. Bionsko pridelano zelenjavo, pri kateri rastline ne rastejo v vodi, temveč v šoti, vse od marca 2016 dostavljajo tudi v avstrijski HOFER. Priljubljena solata Živa jim tako ni omogočila le širitve čez mejo, ampak nadaljevanje sodelovanja na globalni ravni. Slovensko zgodbo o uspehu v tujini nadaljujejo tudi podjetja Hrib, Hlebček, Pekarna Pečjak, Narajan, Celjske Mesnine, UNIFRUIT FRESH in Rinz ROS.