Foto: Answear
Foto: Answear

V nenehno razvijajočem se svetu mode je včasih težko prepoznati in tudi slediti moškim modnim trendom, ki morajo odražati tudi vašo osebnost ter stil oblačenja. Želite izgledati aktualno, a hkrati biti zvesti svojemu osebnemu slogu. Ne skrbite, napačnih odgovorov ni, če le upoštevate nekaj osnovnih nasvetov in modnih zapovedi. Kar je bilo še pred leti tabu, je lahko danes med vročimi trendi in obratno. Če ste razpoloženi za osvežitev garderobe, je spodaj nekaj praktičnih in preprostih nasvetov, kako pristopiti k nalogi.

Je čas za novo jakno?

Hladnejše ozračje in ostanki listja na tleh nedvoumno namigujejo, da smo globoko zakorakali v jesen. To pa pomeni, da je čas za ogled ponudbe jaken in vrhnjih oblačil. Jesenske jakne za moške morajo biti dovolj lahke, kljub temu pa morajo kljubovati različnim temperaturam, biti morajo odporne na neugodne vremenske razmere kot sta veter in dež, hkrati pa morajo biti dovolj nevtralne, da se podajo h kosom, ki že krasijo vašo omaro. Nad pestrostjo izbire se moški že dolgo več ne morejo pritoževati, saj je izbira tovrstnih vrhnjih oblačil res izjemno pestra. Na voljo so dolge in kratke jakne, športni brezrokavniki ter zimske športne jakne. Pri izbiri se osredotočite na namen uporabe, svoje želje, ne pozabite na uskladitev z drugimi kosi iz vaše garderobe. Na splošno velja, da se držite nevtralnih barv, kot so modra, rjava, siva in črna. Vaša nova jakna v eni od teh barv se bo odlično podala s preostalimi jesenskimi kosi oblačil. Oglejte si ponudbo jaken na answear.si/k/moski/oblacila/jakne.

Foto: Answear
Foto: Answear

Iskanje jesenskih superg

Zveste superge, ki so vam v poletnih dneh nudile oporo ter udobnost in zračnost, morajo počasi nazaj v omaro, saj je čas, da jih nadomestijo bolj jesensko naravnane superge. Jesen je tisti neugoden letni čas, ko potrebujete superge, ki so udobne, a ne preveč, ki nudijo zaščito pred vodo ter dober oprijem za tiste dni, ko jesen pokaže svoje zobe. Superge so v zelo kratkem času doživele pravi preporod – iz obutve, ki je bila namenjena za uporabo pri športnih aktivnostih, so se prelevile v nepogrešivljega sopotnika v prostem času, v nekaterih primerih so v celoti nadomestile čevlje, meja med športnimi in elegantnimi supergami pa je vedno bolj zabrisana. Superge moške na Answear.si so postale ključen kos modne oprave, zato so še toliko bolj na udaru novih trendov.

Kaj bodo moški še nosili letošnjo jesen in zimo?

Prevladujoče mnenje med modnimi strokovnjaki je, da se vam s trendi jeansa ni potrebno pretirano ukvarjati. Najboljši kos jeansa je preprost, surov, klasičnih krojev in barv, ki ga boste skoraj zagotovo nosili skozi vse leto. Če boste kupili par običajnih modrih kavbojk, je zelo velika verjetnost, da bo to postal najbolj uporabljen kos oblačila v vaši garderobi. Kaj pa, če želite malo svežine ali celo viharja v vaši garderobi? Široke hlače niso novost. Vse odkar so skinny kroji neusmiljeno potisnjeni v ozadje, so se v moško modo pritihotapili sproščeni kroji. Tudi največji pristaši ozkih krojev so podlegli trendom in svoje garderobne omare napolnili s širokimi hlačami. V ponudbi Tommy Jeans najdete jeans hlače vseh stilov in barv, ki jih lahko kombinirate z drugimi izbranimi kosi. Raztrgane hlače prepustite najbolj drznim, v splošnem velja, bolj kot so jeans hlače videti naravne, tem bolje. Če so obraba in nežne raztrganine posledice dolgoletne uporabe, to prinese dodatno raven pristnosti, ki je ni mogoče umetno poustvariti.

Modni guruji zagovarjajo čim bolj naraven izgled jeansa, brez dodatne obdelave ali namenskega staranja. Naraven denim ima nekaj, zaradi česar se vedno znova vračamo k njemu. Je tudi najbolj vsestranski kos, saj ga je mogoče kombinirati z vsem, od oblačil za prosti čas do nevsakdanjih kosov.