Foto: Istock
Foto: Istock

Uradno smo zakorakali v jesen, zima pa se nezadržno približuje, s tem pa tudi pričetek kurilne sezone. Bo že tako, da prav ta čas leta marsikomu povzroča precej sivih las, predvsem ko zaradi (pre)velike porabe prejmemo na dom račun, ki ga je potrebno poravnati. Prav zato je pomembno, da se odločite za nakup ogrevalnih teles, ki bodo kakovostna, varčna in zmogljiva, da bodo zadostila vašim potrebam.

Foto: Istock
Foto: Istock

Preverite zmogljivost in varčnost ogrevalnega telesa

Na spletni strani Mimovrste je na voljo pestra ponudba, kjer boste zagotovo našli rešitev za ogrevanje vašega doma. Preden se odločite za nakup, preverite zmogljivost ogrevalnega telesa in njegovo porabo, da bo ta zadostil vašim potrebam. Izbirate lahko med pestro ponudbo radiatorjev in kaloriferjev, s katerimi lahko poskrbite za ogrevanje med štirimi stenami, na izbiro so tudi vse bolj priljubljeni IR paneli, ki sicer slovijo po visoki zmogljivosti in varčnosti. Odločite se lahko tudi za nakup toplotne črpalke, ki je vsekakor smotrna odločitev za dolgo časovno obdobje in večjo površino, ki jo je potrebno ogrevati. V primeru, da ste tudi sicer bolj "zmrzljive" narave in vas ves čas zebe, velja preveriti ponudbo električnega talnega ogrevanja, ki si ga lahko omislite v prostorih, kjer se pogosteje zadržujete. Če ste vendarle nekoliko bolj za klasiko, pobrskajte po ponudbi kaminov, peči in štedilnikov na drva, kjer boste lahko uživali ob pogledu na prasketajoč ogenj in se ogreli ob toploti, ki prihaja iz kamina. Ponudba na mimovrste je tako nadvse pestra, izbirate lahko med različnimi proizvajalci in cenovnimi razredi, kjer boste prav gotovo našli tudi rešitev za ogrevanje vašega doma, ki bo prijazna do vaše denarnice.

Preden se odločite za nakup, pa preverite tudi karakteristike vašega doma. Koliko prostora lahko namenite novi ogrevalni napravi? Imate dovolj prostora za kamin, ali bi se raje odločili za nov IR panel, ki ga lahko namestite kar na steno? Poskrbite, da boste izbrali ogrevalno telo, ki bo zadostilo vašim potrebam, hkrati pa vas ne bo oviralo pri vsakdanjih opravilih v vašem domu.