Kolesarsko kartico ima tudi Tadej Pogačar.
Kolesarsko kartico ima tudi Tadej Pogačar.

Padci so na žalost tudi del kolesarstva. Pri profesionalcih in tekmovalcih je za varnost poskrbljeno z licencami in drugimi članstvi, medtem ko morajo rekreativci in vsi drugi, ki se vozijo s kolesi – konec koncev do padcev ali nesreč lahko pride tudi pri počasni vožnji v mestu – za varnost poskrbeti sami. Tega se zavedamo tudi na Kolesarski zvezi, zato s Kolesarsko kartico kolesarjem že za 20 evrov na leto omogočamo osnovno zavarovanje odgovornosti. Namreč, poleg poškodb in materialne škode, ki jih utrpi sam kolesar, ki pade, so pogosto v nesrečo vpleteni še drugi, pa naj bodo to pešci, drugi kolesarji ali avtomobilisti ... in takrat lahko pride tudi do škode, ki jo povzročimo drugim osebam, kar pa zavarovanje v okviru kolesarske kartice pokrije. Tudi zato kartico priporočam vsem, ki se vozite s kolesom!

Martin Hvastija, športni direktor KZS ter strokovni komentator prenosov Tour de France

S kolesarsko kartico, ki jo kolesarji lahko pridobijo že za 20 evrov na leto, bo kolesarjenje brezskrbno. Že osnovna kartica vključuje zavarovanje odgovornosti kolesarjev, zavarovanja pa lahko razširimo še na nezgodna zavarovanja v primeru smrti ali invalidnosti, športna zavarovanja v tujini in celo kasko zavarovanje kolesa.

S kolesarsko kartico kolesarji postanejo člani Kolesarske zveze Slovenije in s tem pridobijo številne ugodnosti pri partnerjih zveze. Prinaša popuste v športnih trgovinah, v hotelih in drugih namestitvah, pri servisih koles, športni vadbi in še kje. Imetniki kartice boste upravičeni tudi do popustov pri startninah na kolesarskih prireditvah v sklopu akcije »Slovenija kolesari«. Predvsem pa s članstvom pridobite zavedanje, da ste del vse večje in vse uspešnejše skupnosti kolesarjev v Sloveniji, del vašega prispevka pa gre v podporo mladih kolesarjev, ki bodo morda zmagovali čez nekaj let, tako kot danes Tadej Pogačar, Primož Roglič, Luka Mezgec, Matej Mohorič in drugi naši reprezentanti!

Martin Hvastija.
Martin Hvastija.

Po novem veljavnost Kolesarske kartice ni več vezana na kolesarsko sezono, ampak velja eno leto od dneva sklenitve, tako da je pravi čas za sklenitev pravzaprav kadarkoli oziroma čimprej!

Del slovenske kolesarske reprezentance ... a kartica je namenjena prav vsem kolesarjem.
Del slovenske kolesarske reprezentance ... a kartica je namenjena prav vsem kolesarjem.