Foto: Istock
Foto: Istock

Prijeten dom, kjer se počutimo sproščeno, je želja večine od nas. A kako ga ustvariti? Dom smo ljudje, a bodimo iskreni, tudi oprema in dekoracija naredita veliko in brez njiju nam ne bo uspelo. Za izpolnitev vaših sanj vam je na voljo pohištvo za vse želje in okuse, ki zadovolji še tako prefinjene.

Ne glede na to, ali ste pred prvim opremljanjem lastnega doma, celovito prenovo, ali pa želite osvežiti katerega od prostorov, so vaše misli usmerjene v opremo in dekoracijo, ki bosta ustvarili pravo vzdušje. Poskrbite, da je videz stanovanja ali hiše oblikovan celostno in po meri človeka. Razmislite, za kaj in kako uporabljate različne prostore, so morda nekateri večnamenski? Ali radi pred spanjem v postelji berete, ali otroci za jedilno mizo delajo domače naloge, je garaža tudi delavnica? Vsak dom je edinstven in naj vas ne bo strah poskrbeti za svoje potrebe tudi z nekonvencionalnimi kombinacijami pohištva. Izberite kose, ki so namenjeni različnim bivalnim prostorom, kot so dnevna soba, jedilnica in spalnica, pa tudi kuhinja in kopalnica. A dovolite si stopiti izven okvirjev in ustvarite dom po svojem okusu.

Izberite nekaj ključnih kosov, ki vam takoj pritegnejo pogled in poskrbite, da se med seboj ujemajo oziroma dopolnjujejo. Ostalo opremo in dekoracijo nato zgradite okoli osnovnega stila. Uporabite različne materiale kot so les, kamen, kovina in steklo – da ne bo nečesa preveč in da poskrbite za razgibanost. Tisti, ki pohištvo radi premikate in spreminjate postavitve v prostorih, izberite za to ustrezne kose, ki jih boste lahko postavili na različna mesta in so mobilni.

Za spremembo prostora pogosto zadostuje že en kos pohištva. Tudi če trenutno ne načrtujete večje prenove, si privoščite osvežitev. To je lahko nova jedilna miza, ki bo naredila veliko spremembo, ali pa nova svetila, preproga ali kavna mizica za prijetne večere. Tudi manjši dodatki popestrijo prostor, veliko lahko naredite tudi z izbiro barv. Sprehodite se med različnimi kosi in poiščite ideje za svoj dom. Tak, ki bo odražal vašo osebnost in v katerem se boste zares počutili doma.