Kakšen videz bomo dosegli, je precej odvisno od velikosti, izbire materiala, postavitve … Vsekakor pa velja omeniti, da bodo le kvalitetno izdelane sedežne garniture dolgo časa služile svojemu namenu in kljub redni uporabi ohranile prvoten izgled.

Ponudba sedežnih garnitur je zelo pestra. Seveda si vsi želimo najti takšno, ki bo kvalitetno in natančno izdelana, material pa bo obstojen zelo dolgo časa. Ko najdete idealno sedežno garnituro za vas, je seveda zelo pomembno, da sodelovanje poteka s preverjenim trgovcem, ki zagotavlja individualno usmerjen pristop ter vam pomaga od načrtovanja dalje pa vse do končne montaže.

Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..
Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..

Sedežne garniture po meri

Ker je vsak prostor zgodba zase, naj enako velja tudi za sedežno garnituro. Sedežna garnitura, narejena po meri, je lahko popolnoma prilagojena vašim željam in zahtevam. Če potrebujete sedežne garniture posebnih dimenzij ali kakšne specifične kotne sedežne garniture, potem vam vsekakor svetujemo, da se jih izdela po naročilu, da boste z izdelkom kar najbolj zadovoljni. S tem boste dosegli, da bo vaš prostor dobil neponovljivo podobo.

Slovensko poreklo je sinonim za kakovost

Podjetje Šulc, ki izdeluje sedežne garniture po vaših merah, vam ponuja širok nabor kakovostnih materialov, ki izvirajo od slovenskih proizvajalcev. Ne glede na to, za katero vrsto materiala gre, vsaka sedežna garnitura bo izdelana precizno, profesionalno in skrbno.

Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..
Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..

Sedežne garniture, narejene iz pravega govejega usnja

Čeprav pohištvo, izdelano iz govejega usnja, velja za prestižen nakup, temu nikakor ni tako. Potrošniki, ki v času hitrih in poceni nakupov vseeno želijo kvaliteto, se zelo pogosto odločijo za nakup usnjene garniture, saj gre za udoben, trajen in bivanju prijazen kos pohištva. Če boste zanjo primerno skrbeli in jo vzdrževali, vam lahko služi tudi več desetletij.

Kljub temu, da je usnje na pogled zahtevno za vzdrževanje, pa lastniki usnjenih kosov pohištva vedo, da gre za relativno preprosto opravilo. Kakršne koli manjše nezgode, kot so polite tekočine ali blažji madeži, se da preprosto očistiti z vlažno krpo. Nekajkrat na leto je priporočljivo, da se sedežno garnituro premaže s posebnim vzdrževalnim sredstvom za usnje.

Pri nakupu moramo biti seveda pozorni tudi na kvaliteto usnja. Določeni materiali so lahko bolj občutljivi, zato velja izbrati kvalitetnejšo sedežno garnituro z odpornejšim in debelejšim usnjem. Izkušena podjetja se odločajo za material, ki izvira od slovenskih proizvajalcev in dobaviteljev; s tem se zagotovi preverjena kakovost materiala za usnjene sedežne garniture.
Barvno kombinacijo se prilagaja glede na slog, ki ga želimo doseči v bivalnem prostoru.

Kljub temu, da imamo pri izdelovalcih sedežnih garnitur na voljo mnogo različnih barv, velja splošno pravilo, da se izbere nevtralne odtenke, ki bodo ostali atraktivni in bodo vedno stilsko usklajeni s prostorom – tudi v primeru novih sprememb.

Sedežna garnitura iz tkanine

Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..
Foto: Izdelava spletnih strani Spletni partner d.o.o..

Slovenski proizvajalci vam ponujajo nešteto različnih variacij materialov za sedežne garniture, ki segajo vse od klasičnih modelov pa do naprednih tehnologij, kot so Aquaclean. Če želimo imeti sedežno garnituro, narejeno iz tkanine, za vzdrževanje ne bomo porabili preveč časa, saj gre za material slovenskega porekla in vrhunske kakovosti.

Ostane še odločitev o dodatnih funkcijah nove sedežne garniture

Namen sedežnih garnitur je v tem, da se na njih počutimo resnično udobno. Zaradi tega imamo na voljo cel spekter različnih dodatnih funkcij – kavč z izvlečnim počivalnikom, s premičnimi naslonjali, z možnostjo dodatnega ležišča, z dodatkom tabureja … Vse za vaše dobro počutje. Za naročilo je najbolje obiskati kar usposobljene svetovalce v pohištvenem salonu, ki vam bodo strokovno pomagali pri odločitvah. Tam boste lahko preverili določene kose, ki so na voljo za preizkus – nanje lahko sedete, se uležete, preizkusite občutek trdote, kvaliteto vzmeti in polnil, višino naslona, širino sedišča ipd.

Sedežno garnituro po meri se prilagodi vsem potrebam vašega bivalnega prostora. Ne samo, da si lahko izberete poljubne mere, da bo prostor kar najbolj izkoriščen, temveč lahko poiščete tudi inovativne dodatke. Z njimi bo vaš kavč dejansko postal unikaten kos pohištva, ki vam ga bo zavidal vsak gost.

Nekaj nasvetov za izbiro popolnega kosa pohištva

· Sedežna garnitura naj bo optimalne velikosti za dnevni prostor. Koliko prostora ji lahko namenite? Bodite pozorni na to, ali bo v prostoru umeščena le sedežna garnitura ali jo boste dopolnili z mizico. Zelo pomembna za udobje je širina sedišča. Če pri vas pogosto prespijo prijatelji ali sorodniki, je zelo smiselna odločitev za raztegljivo ležišče.

· Preverjeno podjetje bo tudi nevidne dele garniture izdelalo kvalitetno (večina industrijsko izdelanih sedežnih garnitur je izdelanih iz cenene plastike ali ostalih manj kvalitetnih materialov). Ogrodje mora biti čvrsto, najbolje je izbrati leseno. Tudi stiki in noge med posamičnimi deli garniture morajo biti dobro zasnovani.

· Obstajajo različne trdote sedežnih garnitur. Za mehkejši občutek se uporablja elastične pene, ki se prilagodijo telesu in ko sedemo na takšno sedežno garnituro, se počutimo skoraj tako, kot da smo sedli v objem. Za mehke sedežne garniture so značilnejše preproste oblike. Kompakten občutek sedenja pa se pridobi z osnovnim vzmetenjem, kompaktnim zgornjim slojem in tršimi polnili. Takšne garniture imajo bolj definirane linije in so bolj ergonomsko oblikovane.

Verjamemo, da vam bodo zgoraj navedene informacije prišle še kako prav, ko se boste odločali za nakup nove sedežne garniture. V kolikor ste ravno v fazi prenove svojega stanovanja, boste na spletni strani www.racka.si lahko našli še nekaj uporabnih nasvetov, kako svoje stanovanje spremeniti v izjemno privlačen prostor, ki vam bo nudil kvalitetno in udobno bivanje.