Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Po enem tednu bolečine in iskanja nebolečih položajev se končno odločite ter obiščete osebnega zdravnika, ki vas napoti na diagnostično slikanje.

Dva tedna po poškodbi skupaj z diagnostičnimi slikami ponovno obiščete zdravnika, ki vas tokrat napoti k specialistu ortopedije.

Naročite se na prvi ortopedski pregled in prejmete sporočilo, da ste naročeni v prvi polovici MARCA 2023. V najboljšem primeru vam specialist pove, da niste primerni kandidat za operacijo in vas napoti na fizioterapijo.

Naročite se na ambulantno fizioterapijo, kjer naročujejo paciente že skoraj v JANUARJU 2024.

Od trenutka poškodbe do prvega obiska fizioterapevta ponavadi mine več mesecev, preden sploh pridete do ustrezne pomoči in reševanja vaših težav.

Vam zaupamo, kaj je najhujša stvar za vas? Z vsakim novim dnem, ki ga preživite v bolečinah in ne poiščete ustreznega zdravljenja, se možnosti lažjega in kratkotrajnejšega zdravljenja zmanjšajo.

ČAS JE ZA SPREMEMBE! Se tudi vi strinjate z nami? Predstavljamo vam DRUGAČEN, NOV IN SODOBEN NAČIN ZASEBNEGA FIZIOTERAPEVTSKEGA ZDRAVLJENJA V SLOVENIJI.

NAJVEČJE TEŽAVE S KATERIMI SE SREČUJEJO PACIENTI V JAVNEM ZDRAVSTVU

Največja težava s katero se pacienti srečujejo v javnem zdravstvu so ČAKALNE VRSTE.

Čakalna doba v javnem zdravstvu. Foto: Medicofit
Čakalna doba v javnem zdravstvu. Foto: Medicofit

Klinična pot, ki jo pacient opravi od trenutka vstopa v javni zdravstveni sistem do zaključka zdravljenja, je predolga in neučinkovita.

Zasebna fizioterapija učinkovito rešuje težavo, saj pridete na vrsto TAKOJ, ko potrebujete pomoč oziroma v najkrajšem možnem času.

Osebni zdravnik vam na podlagi vaših simptomov predpiše DELOVNI NALOG in določi stopnjo nujnosti (redno, hitro, zelo hitro). Delovni nalog vsebuje informacije o postavljeni diagnozi in vrsti fizioterapije, ki se mora izvajati.

Delovni nalog za ambulantno fizioterapijo, ki jo izbere in za vas določi zdravnik – primer: ponavadi zajema 20 minut vadbe, 10 minut ultrazvočne terapije, 8 minut laserske terapije in 15 minut magnetoterapije.

Kdaj se zaključi vaše zdravljenje? Ob zmanjšanju simptomov vam zdravnik več ne predpiše novega delovnega naloga, kar z drugimi besedami pomeni, da se ZDRAVLJENJE ENAČI S SIMPTOMI IN NE Z VZROKOM!

Večina javne fizioterapije izvaja samo odpravo simptomatike (zmanjšanje bolečine, otekline, povečanje gibljivosti), brez da bi se poglobili, zakaj je vzrok v prvi vrsti sploh nastal.

KAKO V ZASEBNI KLINIKI MEDICOFIT DELUJEMO DRUGAČE?

Dobrodošli v prihodnosti zdravljenja, kjer specialisti nevrokirurgije, ortopedije, fizioterapije in kineziologije, s skupnim sodelovanjem, kvalitetnejše dosegajo učinkovite rezultate rehabilitacije.

Poslanstvo zasebne fizioterapije MedicoFit temelji na združitvi posameznih strokovnih obravnav v skupno celostno obravnavo, kjer se celotno vaše zdravljenje izvaja na enem mestu.

Celostna sodobna fizioterapevtska obravnava vključuje skrbno zastavljen klinični proces, ki je sestavljen iz natančnega diagnostičnega pregleda, najnovejših terapevtskih postopkov, preventive in edukacije.

Ekipa klinike Medicofit Foto: Medicofit
Ekipa klinike Medicofit Foto: Medicofit

Postavili smo učinkovit način zasebnega fizioterapevtskega zdravljenja, ki se osredotoča na odkritje vzroka težav, odprave vzroka, reševanje simptomatike (težav, ki jih je vzrok povzročil) in ključne preventive z namenom preprečevanja nastanka novih poškodb.

CELOSTNA OBRAVNAVA V KLINIKI MEDICOFIT

Sodobna zasebna fizioterapija, ki svoje paciente pripelje od akutne faze poškodbe do odlične telesne pripravljenosti. Kako nam to uspe?

Začetek vašega zasebnega zdravljenja se prične s specialističnim pregledom, ki ga opravi NEVROKIRURG ali ORTOPED in vam postavi uradno diagnozo.

Naslednja faza zdravljenja zajema diagnostišni pregled pri fizioterapevtu diagnostiku, ki pridobi vpogled v vaše telo in zastavi smernice fizioterapevtskega zdravljenja.

Kratkoročne in dolgoročne cilje rehabilitacije vam uspešno pomagajo dosegati fizioterapevti, ki so usposobljeni za zdravljenje akutnih in kroničnih poškodb.

Sodobna fizioterapija in rehabilitacija klinika Medicofit Foto: Medicofit
Sodobna fizioterapija in rehabilitacija klinika Medicofit Foto: Medicofit

V fazi postrehabilitacije vstopijo v enačbo kineziologi z vsemi različnimi oblikami vadbe, kjer se osredotočajo na preventivnosti nadaljnjih poškodb, vsesplošni krepitvi in vzpostavitvi normalnega funkcionalnega gibanja.

PODROBNA DIAGNOSTIKA JE POGOJ ZA USPEŠNO FIZIOTERAPEVTSKO ZDRAVLJENJE

Diagnostični pregled, ki ga opravi fizioterapevt diagnostik zajema pridobitve podatkov o vašem telesu in odkritju vzroka vaših težav. Diagnostika vključuje:

  • podrobno anamnezo,
  • zgodovino bolezni,
  • splošno oceno funkcijskega stanja,
  • oceno trenutnega stanja prejšnjih poškodb,
  • oceno subjektivne bolečine,
  • ocenjevanje gibljivosti v sklepu,
  • testiranje mišične zmogljivosti in mišičnega neravnovesja,
  • oceno biomehanike hoje in drže,
  • oceno osnovnih gibalnih vzorcev,
  • oceno lege krivin hrbtenice,
  • obremenilno kapaciteto hrbtenice in
  • specifične teste.

Na podlagi diagnostičnega pregleda se pripravi diagnostično poročilo, ki je osnova za strategijo in individualni fizioterapevtski program.

SODOBNA FIZIOTERAPIJA

Fizioterapija temelji na znanstveno podprtih metodah in tehnikah, ki so dokazano učinkovite in v telesu spodbujajo procese samozdravljenja.

Personaliziran fizioterapevtski program v kliniki MedicoFit je usmerjen v odpravljanje vzroka in omejitev, ki jih posameznik ima.

Fizioterapevtski program temelji na edinstvenih karakteristikah vašega telesa in zajema obravnavo poškodbe, kineziološko vadbo in izvajanje različnih terapij.

Odvisno od tipa poškodbe, vzroka bolezni in izraženih simptomov se zastavi fizioterapevtski program, ki vključuje določeno kineziološko vadbo in specifično vrsto terapije.

Fizioterapevtske metode in tehnike, ki jih uporabljamo v naši kliniki so manualna terapija, sklepna mobilizacija, terapija prožilnih točk (trigger-point) in masaža.

Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Učinkovitost aktivne rehabilitacije dosegamo s posebnim pristopom osebne in popolne individualizacije protokolov terapij in terapevtskih vaj za vsakega posameznika.

Ključen del zasebnega fizioterapevtskega zdravljenja so najsodobnejše naprave, ki jih uporabljajo svetovno znani vrhunski športniki pri svojih zdravljenjih, kot so TECAR terapija, LASER terapija, globinski udarni valovi, elektroterapija HiTOP, ultrazvočna terapija in presoterapija.

Sodobni fizioterapevti vam s svojim znanjem svetujejo pri modifikaciji vsakodnevnih aktivnosti, ki poslabšajo vašo bolečino, naučijo vas pravilnih ergonomskih položajev, pomagajo vam pri vaših spalnih navadah in uporabi ustreznih ortopedskih čevljev.

ZAKAJ JE SODOBNA FIZIOTERAPIJA PRAVA IZBIRA ZA VAS?

Bolečina s seboj prinaša veliko občutkov nemoči, obupa, nesigurnosti in razdraženosti. Skozi proces celostnega zdravljenja smo skupaj z vami ob vsakem koraku.

Na razumljiv način vam obrazložimo namen in učinke vsake terapije, vas srčno spodbujamo in poskrbimo za vaše varno in dobro počutje pri nas.

Smo sodobna zdravstvena klinika, ki s svojim pristopom sodelovanja zdravnikov, fizioterapevtov in kineziologov, dosegamo boljše rezultate celostne obravnave, saj so vam pravi strokovnjaki na voljo od začetka do konca zdravljenja.

Temelj naše celostne fizioterapevtske obravnave je usmerjenost k izboljšanju funkcionalnosti posameznika, preventivnosti in preprečitvi potencialnih prihodnjih poškodb.

Združimo moči in izboljšajmo kvaliteto vašega vsakega novega dneva – SKUPAJ Z VAMI, ZA VAS.

VAŠA POT DO NOVEGA ŽIVLJENJA.