Foto:  MP hub. coworking
Foto: MP hub. coworking

Coworking je koncept delovnega okolja, kjer posamezniki in podjetja delijo skupni prostor za delo. Namesto tradicionalnih pisarn, kjer vsako podjetje ali posameznik najame svoj prostor, coworking prostori ponujajo skupne pisarniške prostore, ki jih lahko uporabljajo različni posamezniki ali podjetja.

V zadnjih letih po svetu, vse bolj pa tudi pri nas v Sloveniji, coworking pridobiva na priljubljenosti, saj so številni že spoznali prednosti, ki jih takšen način opravljanja dela prinaša. Predvsem postaja vse bolj priljubljena izbira med samostojnimi podjetniki, »freelancerji« iz različnih področij ter celo med zaposlenimi iz večjih podjetij, ki cenijo fleksibilnost, skupnostno povezovanje in ustvarjalno okolje.

Kateri coworking v Ljubljani izbrati?

V naši prestolnici se takšni posamezniki združujejo v sodobnih prostorih v MP hub. coworkingu v Ljubljani, ki se nahaja na prijetni lokaciji v Šiški nasproti nakupovalnega centra Aleja, v mirni soseski s pogledom na zelene površine. Sami prostori so bili že v začetku zasnovani tako, da v kar največji meri spodbujajo sodelovanje, izmenjavo idej in rast podjetij, s tem pa ustvarjajo učinkovitejše in produktivnejše delovne izkušnje.

Foto: MP hub. coworking
Foto: MP hub. coworking

Pogosta izobraževanja, druženja ter možnosti za vsakodnevno mreženje omogočajo uporabnikom MP hub. coworking Ljubljana, da spoznavajo nove ljudi, izmenjujejo ideje in si med sabo pomagajo pri reševanju izzivov. To je še posebej koristno za podjetnike začetnike, ki si želijo izgraditi svojo mrežo stikov in najti potencialne poslovne partnerje.

Tudi poslovnega sodelovanja med uporabniki v MP hub. coworkingu ne manjka, kar potrjujejo številne sklenjene pogodbe o sodelovanju, skupna projektna sodelovanja ter celo partnerstva in združevanja podjetij!

Sodobni prostori za nemoteno opravljanje dela

MP hub. coworking v Ljubljani uporabnikom ponuja številne dodatne storitve, ki jim olajšajo poslovanje. Tako se lahko pohvali z odličnim internetom s hitrostjo 300/300Mbit/s ter sodobnim brezžičnim in žičnim omrežjem. Na voljo je tudi neomejeno tiskanje in kopiranje na sodobnih, hitrih tiskalnikih.

Uporabniki, ki lahko v prostore dostopajo 24 ur na dan in 7 dni v tednu, in si s tem sami določajo delovni urnik, lahko ves čas uporabljajo polno opremljeno kuhinjo s kavomatom s sveže mleto kavo, pomivalnim strojem, hladilnikom, pečico… na voljo je neomejena izvrstna kava, čaji, Cedevita, pa tudi točeno pivo Pelicon.

Med napornim delovnikom se lahko coworkerji sprostijo z igranjem ročnega nogometa in Playstationa 5. Na bolj oddaljene dnevne opravke pa se lahko podajo z odličnim Xiaomijev električnim skirojem M356 pro, ki je coworkerjem vedno na voljo za izposojo.

Foto: MP hub. coworking
Foto: MP hub. coworking

Poskrbljeno je tudi za "power nap" v sobi za počitek, po želji pa je za uporabnike na voljo tudi kakovosten masažni stol za sprostitev.

Izpolnjeni so torej vsi pogoji za zmanjšanje stresa, povečano produktivnost, sprostitev in povečanje zadovoljstva uporabnikov, kar prispeva k dobremu delovnemu vzdušju.

Pogosto spregledan dejavnik na delovnem mestu: svež zrak

Svež zrak je v pisarnah pogosto spregledan dejavnik, a treba je vedeti, da je na delovnem mestu ključnega pomena za splošno zdravje, dobro počutje in boljšo produktivnost.

Svež zrak pomaga izboljšati pretok kisika v možgane, kar poveča koncentracijo, budnost in sposobnost opravljanja nalog posameznika. Obenem lahko dobro prezračevanje zmanjša količino mikroorganizmov, alergenov in onesnaževal v zraku, kar posledično zmanjša tveganje za prenos bolezni in izboljša splošno zdravje zaposlenih. Dobro zračenje z vrhunskimi filtri pomaga tudi zmanjšati koncentracijo alergenov, kot so prah, cvetni prah in plesni, kar bistveno olajša simptome alergij pri občutljivih posameznikih.

Vsega tega se vodilni v MP hub. coworkingu zelo dobro zavedajo, zato je bilo za to poskrbljeno v največji možni meri. Prisilno prezračevanje z vgrajenimi kvalitetnimi filtri v MP hub. coworkingu skrbi za svež zrak, ki se v celotnem prostoru zamenja vsako uro. Poskrbljeno je tudi za idealno vlago v zraku, ki preprečuje nelagodje pri ljudeh, kot so razdražene oči, kašelj, zamašen nos.

Talno ogrevanje skrbi za primerno delovno temperaturo v hladnejših mesecih, hlajenje prek centralnega prezračevalnega sistema in prek dodatnih zmogljivih klimatskih naprav pa skrbi, da je delo v MP hub. coworkingu prijetno opravljati tudi v vročih poletnih mesecih.

Vas skrbi, da je coworking preglasen za vas?

Glasnost v coworking prostoru je na splošno odvisna od več dejavnikov, vključno s številom uporabnikov, vrsto dejavnosti, ki se izvajajo, ter splošno kulturo delovnega okolja. V MP hub. coworkingu je poskrbljeno za prav vse te dejavnike.

Osrednji prostor, kjer so locirane mize in zasebne pisarne, je namenjen zgolj mirnemu delu. Tu je prepovedano glasno govorjenje, video klici ali pogovarjanje po telefonu. Ker se je v MP hub. coworkingu zgradila skupnost posameznikov, ki se med seboj spoštuje, prav vsi upoštevajo pravila ter skrbijo za to, da se spoštuje tišino in mir v skupnih prostorih.

V kolikor pa se pri uporabnikih pojavi potreba po videokonferenci, klicih ali sestankih, so za to vedno na voljo akustično opremljene sejne sobe ter govorilnice. Za druženje, pogovore in skupna kosila pa je na voljo velik skupni prostor, kjer lahko poteka sproščeno bivanje z dolgimi in zanimivimi pogovori. Na ta način lahko prav vsi uporabniki svoje delo opravljajo nemoteno in v svojem ritmu.

Vabljeni, da postanete del skupnosti MP hub. coworkinga

Coworking prostori v Ljubljani so postali pomemben del mestne krajine in gospodarskega ekosistema, ki podpira in spodbuja inovativnost, podjetništvo in ustvarjalnost.

S svojo vsestranskostjo, fleksibilnostjo in skupnostno naravnanostjo predstavljajo privlačno alternativo tradicionalnim pisarnam, ki omogoča posameznikom in podjetjem, da delajo bolj učinkovito, se povezujejo med seboj ter rastejo. Zato ni presenetljivo, da coworking v Ljubljani postaja vse bolj priljubljen in podjetnikom prinaša nove priložnosti za inovacije, sodelovanje in uspeh v prihodnosti.Vrh obrazca

Če želite pridobiti več informacij ali pa si zagotoviti termin za ogled MP hub. coworkinga, izpolnite obrazec za povpraševanje na spletni strani https://mphub.si/.