Verjetno si še pred letom dni niste mislili, da boste lahko v žepu nosili pet objektivov. In to brez torbic. A prav to je uspelo inženirjem podjetja Samsung. Ko iz žepa ali torbice vzamete novi Galaxy S10+ vam je na voljo celoten komplet objektivov. Med njimi so telefoto kamera za izjemne možnosti povečave, širokokotna kamera za vsakdanje trenutke ter ultra široka kamera za krajinske panorame. Seštevek megapik, ki jih premore pet kamer, je sapo jemajočih 58. Tri kamere na hrbtni strani jih premorejo dvakrat po 12 in 16, prednji par pa 10 in 8.

Bržkone bo najpogosteje v uporabi kamera z dvojno zaslonko (ta podpira načina F1,5 in F2,4), ki omogoča neprekinjen nadzor svetlobe, z njo pa boste na fotografiranje pripravljeni podnevi in ponoči. Še več, svetlobo boste lahko optimizirali še pred pritiskom na sprožilec. Poleg tega zmogljivi slikovni procesor poskrbi za nadgradnjo informacij v predelih s šibko svetlobo, rezultat optimizacije s pomočjo algoritmov umetne inteligence pa so naravnost čudoviti posnetki in fotografije.

Vidijo več, vidijo širše, vidijo dlje

Pet kamer na Galaxy S10+ je pripravljenih na sleherni fotografski izziv. Za razliko od predhodnikov in tekmecev se model S10+ pohvali z zmogljivo (16 MP) ultra širokokotno kamero nove generacije, ki lahko vsak posnetek naredi še širši. In pri tem ponudi dvakratno optično povečavo. Ta kamera premore kar 123-stopinjsko vidno polje, s čimer lahko na posnetkih zajamete skoraj vse, kar vidijo vaše oči. Panoramski posnetki z njo dobijo povsem novo dimenzijo.

Za sprednjo kamero lahko zapišemo, da je zmogljivejša od drugih glavnih kamer, saj prinaša vrsto inovacij. Večina teh je usmerjena v kar najboljše selfije, tudi takšne »umetniške«, tako laiki kot tehnični zanesenjaki pa bodo veseli podatka, da lahko video zajema v ultra visoki ločljivosti 4K s sprotnim ostrenjem slike. Da fotografije in video posnetki oživijo že v vaših rokah, pa poskrbi izjemno kakovosten zaslon AMOLED visoke ločljivosti.

Kako enostavno je zajeti vrhunske fotografije in video posnetke z novimi pametnimi telefoni iz družine Samsung Galaxy S10, si lahko ogledate v videu: