Namreč, nakup otroškega pograda lahko pomaga ustvariti simpatijo, saj so otroci naravnost navdušeni nad njimi in so pravzaprav pogradi vselej njihova prva izbira.

Tako je pograd za otroke odlična rešitev za različne primere in potrebe, saj izpolnjuje pričakovanja in potrebe v različnih situacijah. Tako v primeru, kadar želite optimizirati prostor v otroški sobi ali ponuditi rešitev za dva ali tri otroke, kateri si delijo otroško sobo. Poleg tega, da pogradi delujejo zelo dekorativno, otrokom zagotavljajo odlično zabavo in veselje ob uporabi.

Foto: Mali vragci
Foto: Mali vragci

Sedaj, ko ste ugotovili, da je pograd za otroke pravšnja rešitev za vaše potrebe, se poraja vprašanje, katerega izbrati. Če ste spremljali ali pregledali ponudbo, ste ugotovili, da obstajajo zelo različni in sicer boste morali upoštevati različne lastnosti. Mednje sodijo vrsta lestve, mere, maksimalna dovoljena teža, dodatni in varnostni elementi, itd. Na voljo so tudi različne oblike, barve in modeli, kateri predvsem nudijo kreativen ali klasičen videz tovrstni postelji. Pomembno je upoštevati vse lastnosti, predvsem pa tiste, ki bodo vplivale na kakovost in funkcionalnost uporabe.

V prvi vrsti izberite otroški pograd glede na vrstolestve, pri čemer upoštevajte starost otrok, stopnjo varnosti pograda in tudi potrebe po praktičnosti, katere želite. Izbirate lahko med modeli z odstranljivimi stopnicami ali fiksnimi. Odstranljive imajo predvsem to prednost, da lahko z njihovo pomočjo še dodatno optimizirate prostor. Ravne stopnice so primerne za starejše otroke, saj zahtevajo več napora pri plezanju. Tako izberite pograd, ki nima previsoke zgornje postelje, da zagotovite lažje plezanje najmlajših. Izberete lahko tudi model pograda, pri katerem so običajne stopnice, pri čemer ne pozabite preverite, ali imate dovolj razpoložljivega prosta zanje.

Druga stvar, katero morate upoštevati, je velikost izbranega otroškega ležišča. Najnižje dimenzije so primerne za manjše otroke, višje pa za starejše.

Foto: Mali vragci
Foto: Mali vragci

Ne pozabite preveriti tudi največjo možno obremenitev pograda, to je pomembno, ker neupoštevanje te omejitve lahko povzroči zlom ležišča, škodo in celo ogrozi tistega, ki je v postelji.

Obvezno preverite material pograda. Namreč, trdnost in vzdržljivost, posledično tudi življenjska doba, bodo odvisni predvsem od materiala, iz katerega je pograd izdelan. Vlaganje v boljše materiale je pomembno, saj kvalitetni pogradi zagotavljajo večjo varnost otrok in se posledično izognete nevšečnostim v prihodnosti. Investirajte v otroški pograd, kateri zagotavlja večjo nosilnost in vzdržljivost.

Vedno preverite tudi, ali imajo pogradi za otroke, predvsem zgornje ležišče, ograjo. Zgornji pogradi so visoki in bi tako padec lahko pomenil poškodbo otroka. To lastnost je pomembno upoštevati še posebej pri mlajših otrocih in je nujno, da izberete pograd s stransko varovalno ograjo. Ograja mora zagotavljati popolno varnost pred padci.

Kako pomembne so za vas dodatne funkcije pograda? Torej, ali ima dodatno ležišče, igralno površino, pisalno mizo, predal, itd. Pogradi z dodatnimi funkcijami lahko zagotovijo več prihranka, hkrati udobja in varnosti. Na primer, zelo dobrodošlo je lahko dodatno ležišče in zelo prav pride v različnih situacijah, predvsem, kadar ima otrok na obisku prijatelja, sorodnika, itd.

Nekateri pogradi imajo zgornji del še opremljen s šotorjem. Ali pa morda s toboganom, ki je tako zelo zabaven in praktičen. Postelje s šotori bodo otroci zelo dobro sprejeli otroci in jim bo šotor služil kot prostor za igro.

Pogradi s predali, omaricami in drugimi dodatki, lahko močno optimizirajo prostor in omogočajo shranjevanje različnih otroških stvari. Otroku olajšajo dostop do igrač in drugih predmetov.

Ne pozabite tudi na vzmetnice. Ali jih izbran pograd za otroke ima? Izberete lahko pograd, ki že ponuja otroške vzmetnice. Lahko pa jih tudi vedno dokupite posebej. Zelo pomembne so lastnosti ležišča in je nujno, da je izbrana vzmetnica kakovostna, saj sta udobje in pravilna drža med spanjem izrednega pomena.

Foto: Mali vragci
Foto: Mali vragci

Pri nakupu je treba upoštevati tudi barvo in obliko pograda. Ne smete pozabiti, da gre za posteljo, v kateri bo največ časa preživel prav otrok, zato je dobrodošlo, da jih izbran pograd za otroke pritegne na njim zabaven način in spodbudi njihov odnos s trenutki potrebnega počitka. Zato ne oklevajte pri izbiri pograda v najljubši barvi otroka ali pa celo obliki. Otrok bo zelo vesel in bo svojo hvaležnost kazal tako, da se bo kaj kmalu navezal na svojo novo posteljo in spanje ne bo več predstavljalo prav nobenega problema.

Pogradi za otroke so prava izbira za tiste, ki želijo udobno namestiti dva ali tri otroka, saj ne zavzamejo toliko prostora. Je izredno funkcionalna možnost izbire in postelja, ki izpolnjuje tudi najbolj zahtevna pričakovanja. Hkrati so pogradi tudi zelo odporni in vzdržljivi ter je tako njihova življenjska doba relativno dolga. Omeniti velja tudi prijeten in poseben videz ter ustvarjanje čudovitih pridihov klasike ali zelo edinstvenih detajlov in oblik. Pogradi zelo enostavno olajšajo organizacijo otroške sobe. Hkrati pa so lahko najbolj dekorativen kos pohištva v otroški sobi, poleg tega, da so izjemno praktična in uporabna rešitev, ki predstavlja eno najpriljubljenejših izbir otroške postelje.