Bi se radi znebili gub na obrazu brez invazivnih posegov in različnih kozmetičnih pripravkov? Pri vsem tem vam lahko pomaga kolagen, popolnoma naraven prehranski dodatek, ki izboljša strukturo kože in las ter ima še številne druge pozitivne učinke.

Kaj je kolagen in kako deluje?

Kolagen je naravna beljakovina. Najdemo jo v telesu vsakega od nas, le da z leti začne njena količina upadati. Naše telo je to beljakovino sicer sposobno tvoriti samo, a le v mladosti, kasneje pa se njena tvorba zelo upočasni. Prav zaradi tega je v mladosti naša koža napeta, gladka in sijoča, enako pa velja za naše lase. K temu namreč pripomore prav kolagen, ki bistveno vpliva na strukturo kože in las ter na njihov videz.

Kolagen ne pomaga le pri mladostnem videzu, temveč tudi krepi sklepe in mišice. Foto: Pixabay
Kolagen ne pomaga le pri mladostnem videzu, temveč tudi krepi sklepe in mišice. Foto: Pixabay

Beljakovina kolagen je namreč deluje kot gradnik, ki poskrbi za to, da imajo naši lasje in koža ustrezno strukturo. Zaradi tega so videti lepše in bolj zdravo. A to je le ena od funkcij, ki jo ima kolagen – v resnici skrbi za večjo vitalnost celega telesa, saj vpliva tudi na naše nohte, krepi sklepe, mišice, hrustanec in druge dele telesa. Če hočemo ostati mladostni, je zato zelo pomembno, da ima naše telo zadostno zalogo kolagena.

Kako poskrbeti za to, da naše telo dobi kolagen?

Kolagen se tvori v našem telesu, dobimo pa ga lahko tudi s prehrano. Vendar pa se je treba zavedati, da se njegova tvorba že po 20. letu starosti zelo upočasni, zato ga naše telo ne more proizvesti toliko, kot ga potrebuje. Nekaj ga lahko v telo vnesemo s prehrano, a to so le majhne količine, zato to običajno ni zadosten vir. Z ustrezno prehrano si tako lahko le nekoliko pomagamo pri tem, da naše telo vsaj malo lažje samo tvori kolagen, nikakor pa ga na tak način ne moremo dobiti dovolj.

Pomanjkanje kolagena se na koži odraža kot upadlost in v poglobljenih gubah. Foto: Pixabay
Pomanjkanje kolagena se na koži odraža kot upadlost in v poglobljenih gubah. Foto: Pixabay

Kako torej poskrbeti za to, da naše telo dobi dovolj veliko količino kolagena? Če želimo, da ga ima naše telo na voljo dovolj tudi po 30. letu, ko ga telo težje in počasneje tvori samo in ko tudi njegove zaloge v telesu začnejo kopneti, potem edino učinkovito rešitev predstavlja kakovosten prehranski dodatek. Z njim lahko poskrbimo za to, da naše telo dobi kolagen, ki ga potrebuje, hkrati pa je prehranski dodatek zasnovan tako, da spodbuja tudi tvorbo kolagena v telesu, kar je še dodaten plus.

Kdaj se odločiti za jemanje kolagena?

Kolagen vam lahko pomaga:
· če imate krhke in lomljive lase,
· če vam lasje zelo izpadajo,
· če so vaši lasje zelo redki,
· če bi radi imeli bolj sijoče lase,
· če niste zadovoljni z videzom vaše kože na obrazu,
· če se želite izogniti pojavu gub,
· če bi radi, da bi bile gube na vaši koži manj izrazite,
· če bi radi učvrstili vašo kožo,
· če bi vaši koži radi povrnili bolj mladosten videz.

Visoko kakovosten NM hidrokolagen se v telo absorbira v kar 98 % in hitro izboljša videz kože, las in nohtov. Foto: Holistic
Visoko kakovosten NM hidrokolagen se v telo absorbira v kar 98 % in hitro izboljša videz kože, las in nohtov. Foto: Holistic

V vseh naštetih primerih si lahko pomagate z jemanjem kolagena, ki vam bo pomagal izboljšati videz vaše kože, poskrbel za to, da bo vaša koža bolj napeta in gladka, hkrati pa pripomogel tudi k okrepitvi vaših las. Vaši lasje bodo postali bolj sijoči in gosti, pa tudi hitreje bodo rasli. Hkrati pa bo kolagen pripomogel tudi k temu, da bodo vaši nohti manj lomljivi, kolena pa vas bodo pri hoji navzdol manj bolela, saj kolagen pozitivno vpliva tudi na sklepe.

Ohranite svojo vitalnost in mladosten videz!

Lepi lasje in koža zelo pripomorejo k našemu videzu in poskrbijo za to, da smo videti bolj mladostno. Če si želite ohraniti svoj mladostni videz, vam lahko pri tem pomaga kakovosten NM hidrokolagen v obliki prehranskega dodatka, ki ga lahko naročite na spletni strani Holistic.si. Tam boste dobili tudi veliko informacij o njem ter o tem, kako poskrbeti za boljše počutje z zdravo prehrano in različnimi dodatki. Z njihovo pomočjo boste tako lažje ohranjali svojo vitalnost. Prav NM hidrokolagen lahko najdete tudi v raznih estetskih in dermatoloških klinikah, kjer ga zdravniki predpisujejo za hitrejše celjenje ran in zlomov kosti po operacijah. Priporočajo ga tudi vsem, ki se spopadajo z raznimi kožnimi težavami. Prvi korak k lepši koži lahko naredite že s tem, da preizkusite kolagen. Kmalu boste na svoji koži in laseh videli, da res deluje!