Optimizacija spletnih strani zahteva premišljen in previden pristop.

Iskalniki kot Google, Bing in Yahoo razvrstijo rezultate iskanja po koristnosti za uporabnike. Spletne strani lahko s pravilno optimizacijo dosežejo višje pozicije v rezultatih iskanja. Rezultati optimizacije spletne strani ostanejo dolgoročno, kar omogoča stabilno prisotnost na iskalnikih. Optimizacija prinaša več obiskovalcev na spletno stran brez potrebe po oglaševanju, kar povečuje promet. Boljša vidljivost in uporabniška izkušnja krepita zaupanje strank, kar lahko vodi v večjo konverzijo in lojalnost.

Foto: Web center
Foto: Web center

Ste pripravljeni za optimizacijo spletnih strani?

Pred začetkom optimizacije podjetje Web Center natančno pregleda vašo spletno stran, identificira morebitne napake in oblikuje strategijo za izboljšave. Temelj vsake uspešne optimizacije je analiza ključnih besed, kjer poiščejo najprimernejše izraze za vaše podjetje ali storitve. Pravilna struktura in vsebina vaše spletne strani sta ključni za visoko uvrstitev v iskalnikih. Podjetje Web Center poskrbi za optimalno urejenost vaše strani. Za doseganje visokih uvrstitev je pomembno tudi pridobivanje kakovostnih zunanjih povezav, ki povečujejo avtoriteto vaše spletne strani.

Pomembnost ON site optimizacije spletnih strani

Urejena ON site optimizacija spletnih strani je ključna za uspeh na spletu. Pomembno je, kako so urejene ključne postavke na vaši spletni strani, saj vplivajo na njeno optimizacijo. Pri ON site optimizaciji je treba upoštevati več ključnih elementov, ki vplivajo na vidnost in uvrstitev spletne strani v iskalnikih ter uporabniško izkušnjo obiskovalcev. Spletna stran mora imeti urejen naslov in meta opis spletne strani, imeti mora ustrezno uporabo ključnih besed, strukturo strani, hitrost delovanja in zanesljivost strežnika ter ustrezno vsebino na spletni strani.

Pomen OFF site optimizacije

OFF site optimizacija spletnih strani je sklop aktivnosti, ki morajo med seboj biti dobro usklajene. Gre za pridobivanje zunanjih povezav, ki bodo prenašale moč iz drugih spletnih strani na našo. Predstavljajte si, kot da vsaka povezava, ki jo vaša spletna stran pridobi, šteje kot glas ZA, kajti v očeh Googla vsaka povezava na določeno spletno stran predstavlja potrditev, da je vsebina na strani kvalitetna. Google poskrbi, da se v njegovem brskalniku vedno pojavlja le vsebina visoke kakovosti, to pa lahko ugotavlja na različne načine. OFF site optimizacija spletnih strani vam lahko pomaga, da Google visoko uvrsti vašo spletno stran pod določeno ključno besedo.

Primeri iz prakse

FeelRooty

Podjetje Web Center je opravilo optimizacijo spletnega mesta FeelRooty.si z namenom izboljšanja uvrstitve za ključno besedo nadomestek kave. Sledili so natančni raziskavi konkurence in ustvarili vsebino, ki je bila optimalno prilagojena za doseganje visoke uvrstitve za to ključno besedo. Zahvaljujoč temu pristopu in nenehnemu prizadevanju za kakovostno optimizacijo je spletno mesto FeelRooty.si v samo dveh mesecih doseglo napredek in se uvrstilo med najvišjih pet uvrstitev v Googlu za iskalno poizvedbo "nadomestek kave".

Foto: Web center
Foto: Web center

Promotrade

Za podjetje Promotrade so na spletni trgovini https://www.promotrade.si/ začeli izvajati mešanico on site optimizacije, ter gradnjo podpornih povezav. Pristop se je osredotočil na optimizacijo kategorij, kar vključuje temeljito analizo ključnih besed in strateško implementacijo teh besed v meta opise, naslove strani in druge elemente na spletni strani, ki vplivajo na njen rangiranje v iskalnikih. Hkrati smo začeli graditi tudi podporne povezave, ki povečujejo avtoriteto spletne strani in njeno verodostojnost v očeh iskalnikov.

Mali vragci

Mali Vragci so trgovina z igračami, ki se je odločila za optimizacijo ključne besede avto na akumulator. Kot mlado družinsko podjetje na slovenskem trgu se predstavljajo kot otroška spletna trgovina, ki nosi ime Mali Vragci. Ponujajo široko paleto izdelkov primernih za različna obdobja otrokovega odraščanja, ne glede na to, ali je otrok še dojenček, malček, ki se smeji in joka, ali že hodi. Trgovina Mali Vragci stremi k temu, da strankam ponudi široko paleto izdelkov za otroke po dostopnih cenah. Kot mlada družina, ki je tudi sama doživela različne faze nakupovanja opreme za svoje otroke, se zavedajo finančnega bremena, ki ga to prinese. Z željo, da bi olajšali nakupovanje staršem, so se odločili ponuditi prijazen in enostaven način spletnega nakupovanja, kjer je mogoče dobiti kakovostne izdelke po ugodnih cenah na slovenskem trgu.

Etnobotanika

Z gradnjo kakovostnih povezav so dosegli prva mesta za ključne besede, kot so "naravne barve za lase", "barvanje s kano", "hidrolat rožmarina za lase" in podobno. Podjetje Etnobotanika je specializirano za ekološko kozmetiko za lase in lasišče. Njihovo poslovanje je utemeljeno na načelih pravične trgovine, saj si prizadevajo, da so vsi deležniki v nabavnem procesu pošteno plačani za svoje delo in prispevek. Hkrati pa strankam zagotavljajo prijazen in strokoven nasvet za reševanje težav v zvezi s kožo, lasmi in lasiščem.

Foto: Web center
Foto: Web center

Mjob

Zahvaljujoč strategiji gradnje kakovostnih povezav so uspeli doseči vodilna mesta za spletno mesto Mjob.rs v iskalnih rezultatih za ključno besedo poslovi za studente Beograd. Ta uspeh je rezultat njihovega predanega dela in prizadevanj za optimizacijo spletne prisotnosti ter izboljšanje vidnosti na spletu. Z vztrajnostjo pri ustvarjanju relevantnih in avtoritativnih povezav so uspeli povečati ugled spletne strani, kar nam je omogočilo doseganje višjih uvrstitev v iskalnih rezultatih. S tem so postali bolj prepoznavni in dostopni za študente v Beogradu, ki iščejo zaposlitvene priložnosti, kar pa je prispevalo k povečanju obiska spletne platforme in krepitvi prisotnosti na trgu.