Eva Peternelj in Nik Žujo sta pred 5 leti ustanovila podjetje Peach Booty Plan. Njun prvi produkt je bila Peach Booty elastika, ki omogoča bolj učinkovite treninge zadnjice. Na našem trgu namreč nista našla elastike, ki bi bila dovolj kakovostna in praktična za uporabo, zato sta se odločila, da ustvarita svojo. Ta je hitro postala izjemno priljubljen pripomoček za vadbo med ženskami, saj je zaradi njene praktičnosti primerna tako za uporabo doma kot v telovadnici ali fitnesu.

Skozi leta sta svojo ponudbo razširila še na področje spletnih programov za vadbo s pomočjo katerih telovadi že več kot 10 000 žensk, že dalj časa pa lahko v njihovi ponudbi najdemo tudi kakovostna športna oblačila za ženske.

Med slednjimi so, kot pravita Eva in Nik, daleč najbolj priljubljene pajkice. Te so nekoč veljale za preprosto športno oblačilo, ki je bilo primerno zgolj za v telovadnico, danes pa jih ženske vse pogosteje izbirajo tudi kot oblačilo za prosti čas ali za v službo.

S tem, ko raste priljubljenost pajkic, rastejo tudi kriteriji, ki določajo, katere so najboljše

Časi, ko so bile pajkice le navaden kos oblačila, so mimo. Skupaj z njihovo priljubljenostjo rastejo tudi zahteve in želje, ki jih imajo ženske od tega, na videz preprostega, pa vendar vsestranskega kosa oblačila.

“Načrtovanje novih pajkic postaja vse bolj zahtevno”, pravi Eva, ki kot ena izmed rednih uporabnic pajkic, ves čas spremlja trende, želje žensk in bdi nad vsakim komentarjem ali kritiko, ki ji je lahko v pomoč pri ustvarjanju novih kolekcij.

“Ženskam je v prvi vrsti pomembno, da so pajkice iz kakovostnih materialov in da se ne uničijo že po nekaj pranjih. Poleg tega je visoko na lestvici prioritet tudi izbira blaga, ki ni prosojno - to je namreč ena najbolj pogostih težav pri pajkicah iz poceni in nekakovostnih materialov”, še doda.

Foto: PEACH BOOTY PLAN D.O.O.
Foto: PEACH BOOTY PLAN D.O.O.

Kako prepoznamo kakovostne pajkice?

Kot smo že omenili, je izbira dobrega materiala prvi kriterij, ki določa, kako kakovostne bodo na koncu pajkice. A to še zdaleč ni edino, kar tiste najboljše ločuje od povprečnih.

Pajkice veljajo za udoben kos oblačila, zato morajo biti izdelane tako, da ta naziv tudi upravičijo.

Eva in Nik sta povedala, da so ključni deli, pri katerih morajo biti še posebej pozorni, ko snujejo nove kolekcije, udoben pas, ki se ne zvija in ne zareže v kožo, ustrezna dolžina pajkic ter premišljeno postavljeni šivi. Slednje se na prvi pogled morda zdi nenavadno ali celo nepomembno, a prav to je pogosto odločilni faktor pri tem, katere pajkice bodo ženske izbrale.

Šivi namreč poskrbijo, da pajkice poudarijo postavo na pravih mestih in obratno - da so diskretne in kot druga koža tam, kjer to ni potrebno.

Poleg tega je, kot je Eva že omenila, pomembno, da je material neprosojen in kompakten - a nikakor ne na račun udobja. Ne glede na vse, mora biti udobje še vedno lastnost pajkic številka 1.

Ko seštejemo vse skupaj, dobimo pajkice, v katerih se ženska ne počuti le udobno, pač pa tudi lep

o in samozavestno - in to je tisto, kar na koncu največ šteje. Hkrati pa je to tudi razlog, da pajkice postajajo vse bolj nepogrešljiv del vsake ženske garderobe

“Ženske so pri kombiniranju pajkic vse bolj kreativne in pogumne”

Prva in najbolj logična kombinacija k pajkicam se zdi športna majica ali pulover. A to že dolgo ni več edino, kar ženske kombinirajo k pajkicam, nam zaupa Eva.

Razlog za to pa je v resnici preprost - ker pajkice odlikuje razmeroma preprost, pogosto enobarven dizajn, so primerne za kombiniranje s široko paleto oblačil. Z malo ustvarjalnosti, estetske žilice in poguma tako postanejo oblačilo primerno tako za v telovadnico in preživljanje prostega časa doma ali na prostem, kot za v službo, na kavo s prijateljico ali večerni sprehod po mestu.

Foto: PEACH BOOTY PLAN D.O.O.
Foto: PEACH BOOTY PLAN D.O.O.