V dvanajstih dneh, od 23. julija do 3. avgusta, se bo na Blejskem gradu, ki bo gostil prva dva koncerta festivala, in na blejski jezerski promenadi zvrstilo 12 vrhunskih glasbenih skupin in posameznikov z vseh koncev sveta. Seveda, kot so obiskovalci že navajeni, vsi koncerti na Okarini bodo tudi letos brezplačni, prav vsi, tako tisti na gradu kot na promenadi, pa se bodo začeli ob 20.30.

Vrhunec prvega tedna festivala etno glasbe Okarina bo brez dvoma koncert afrobeat legend Antibalas.
Vrhunec prvega tedna festivala etno glasbe Okarina bo brez dvoma koncert afrobeat legend Antibalas.

Festival se bo začel, kot je navada, na Blejskem gradu. Prvi festivalski teden bo 23. julija uvedla španska zasedba Vigüela, ki bo obiskovalcem predstavila ljudsko glasbo, kot jo igrajo v vaseh in praznovanjih v provinci Castilla-La Mancha. Naslednji dan se bo na Blejskem gradu obiskovalcem predstavila srbska skupina Legende.

Po uvodnih dveh dneh se bo festival preselil na jezersko promenado, kjer bo na odru z najlepšo kuliso pri nas v četrtek nastopila legendarna newyorška afrobeat zasedba Antibalas; v svoji bogati karieri so med drugim sodelovali z Jovanottijem in Public Enemy. Skupini Antibalas bo naslednji dan sledila francosko-pakistanska glasbena naveza Markus & Shahzad Santoo Khan, ki bo obiskovalcem 29. Okarine predstavila fuzijo tradicionalne pakistanske glasbe kavali in francoskega breakbeata.

Prvi festivalski teden bosta 27. Julija zaključila Ravid Kahalani s svojo zasedbo Yemen Blues, ki v glasbi kombinira tradicionalne jemenske melodije ter svet funka, bluesa in jazza, in 28. julija belgijska zasedba Panta Rhei, ki v svoji glasbi spretno prepleta vplive tako romunskih, tradicionalnih flamskih skladb, kot poljskih ljudskih pesmi, angleških napevov in švedske melanholije.

V drugem festivalskem tednu se bodo med drugim predstavili jamajški jazz pianist Monty Alexander, nominiranec za grammyja in eden petdesetih največjih jazz pianistov vseh časov, pa sestri Lovell aka Larkin Poe z udarnim bluesovskim zvokom električnih kitar in kitarsko tehniko bottleneck, za kar ju pogosto imenujejo kar »mlajši sestri bratov Allman«, ter tunizijski jazz glasbenik, mojster ouda, arabske različice oziroma predhodnika lutnje, Dhafer Youssef.