Z Akademijo United POP so namreč najsodobnejša izobraževanja s področja glasbe, oblikovanja, menedžmenta in marketinga po novem postala dostopna tudi v Sloveniji.

Foto: United POP
Foto: United POP

Akademija United POP že 30 let študentom po vsem svetu omogoča napredovanje v izbrani karieri z izobraževanjem na področju glasbe, grafičnega oblikovanja, mode, fotografije, menedžmenta in multimedije. Danes njihove kampuse najdemo na več kot 25 lokacijah po vsem svetu, vključno z globalnimi metropolami kot so Berlin, Pariz, Madrid, Amsterdam, Melbourne in Peking, od leta 2018 dalje pa tudi v Zagrebu ter Ljubljani.

Z odprtjem kampusa United POP v Ljubljani (ta deluje pod okriljem akademije v Zagrebu) po novem študentom za napredovanje v karieri več ni potrebno prepotovati na tisoče kilometrov, prav tako pa se lahko izognejo visokim stroškom študiranja v mednarodnih prestolnicah, ki so v preteklosti marsikoga odvrnili od zamisli o pridobitvi vrhunske izobrazbe.

Foto: United POP
Foto: United POP

Formula za uspeh: premišljena kombinacija teorije in prakse

»Veliko znanja, praktični pouk, najsodobnejša oprema, delo v majhnih skupinah, individualni pristop ter vrhunski domači in mednarodni predavatelji z bogatimi izkušnjami so ključne prednosti, ki jih akademija nudi študentom in hkrati tudi formula njenega uspeha,« pojasnjuje direktor trenutno največjega zasebnega umetniškega kampusa v regiji, Marin Gospić.

Foto: United POP
Foto: United POP

Robi Bulešič, glavni predavatelj za Music & Sound na ljubljanskem kampusu, sicer pa glasbeni producent in inženir, ki je sodeloval z znanimi glasbeniki kot so Elvis Jackson, Dan D, Low Peak Charlie, NOAIR, Koala Voice, Nuška Drašček, Andraž Hribar in Pankrti (skladba, ki jo je zmiksal za skupino Dan D, je trenutno nominirana za Skladbo leta na Zlati piščali 2021), pa poglavitne prednosti izobraževanja na akademiji strne takole: »Danes lahko najdemo veliko izobraževalnih vsebin na različnih spletnih platformah. Problem, ki ga sam opažam, pa je, da večina teh vsebin nima optimalno razdelane strukture. Lahko naletimo tudi na napačne informacije ali preprosto spregledamo področja, ki nam niso znana. Prednost izobraževanja na šolah, kot je United POP, je v preverjenem in pravilno strukturiranem programu. Nenazadnje pa tudi v osebnem stiku s predavatelji in industrijo.«

Akademija se ponaša s serijo odličnih tako domačih kot tujih predavateljev

Vrhunskih predavateljev na akademiji resnično ne manjka. Poleg Bulešiča na ljubljanskem kampusu na oddelku za Music & Sound predavajo še: avdio inženir Matej Gobec, ki med drugim producira zvok za glasbeno skupino Laibach; Samo Jurca, certificirani predavatelj Pro Tools, ki deluje v filmski in zabavni industriji kot snemalec, urednik in oblikovalec zvoka; magister glasbene industrije ter producent, skladatelj in novinar Andi Koglot, katerega glasbene podvige je moč slišati v raznih filmih in projektih; Antonio Križnič, med drugim producent in izvajalec elektronske glasbe in edini certificirani trener Ableton Live na tem področju ter Maja Čeh, magistra tržnega komuniciranja ter diplomantka avdio produkcije, pa tudi znana DJ-ka in glasbena producentka.

Nikakor pa ne moremo mimo mednarodne mreže predavateljev in prijateljev akademije United POP, ki jih je enostavno preveč, da bi jih uvrstili v ta članek, a to so ljudje, ki so sodelovali z imeni kot so Scorpions, Alanis Morissette, Joe Cocker, Prince, Guano Apes, Red Hot Chili Peppers ...

Foto: United POP
Foto: United POP

Možnost pridobitve diplome svetovne znane University of West London

Za nameček pa je Akademija United POP ponosna partnerica ene najprestižnejših univerz v Veliki Britaniji, University of West London. Seznam alumnijev te univerze je enostavno impresiven. Institucijo so obiskovala nekatera izmed najslavnejših imen, ki so krojila glasbeno zgodovino: Freddie Mercury (Queen) in Pete Townshend (The Who). Med znanimi diplomanti, ki so uspeli, so še Robert Orton (prejemnik Grammy nagrade za audio inženiring), Ben Baptie (avdio inženir, U2 & Tom Odell), Alex da Kid (glasbeni producent), Rebecca Harris (dobitnica Oskarja za delo na filmu »The Silent Child«) in Fodhla Cronin O’Reilly (filmska producentka in nominiranka za Oskarja), če jih naštejemo le nekaj.

Foto: United POP
Foto: United POP

Študentje se po uspešno zaključeni dveletni Diplomi United POP lahko odločijo za podaljšani študij pod okriljem University of West London. Tretje leto njihovega izobraževanja nato poteka po t.i. rotacijskem sistemu, v okviru katerega imajo možnost študirati v treh evropskih kampusih: v Amsterdamu, Berlinu in Kölnu. Tovrstno podaljšanje študija študentom prinese ne samo neprecenljive izkušnje spoznavanja evropskih mest in kultur, pač pa tudi v sodobnem času vse pomembnejšo možnost ustvarjanja mednarodne mreže kontaktov. Ob uspešno zaključenem študiju jim University of West London na izbrani smeri podeli univerzitetni naziv »Bachelor of Arts«.

Ljubljanski kampus študentom omogoča delo na najsodobnejši opremi

»Poleg obveznih štirih ur predavanja na teden od naših študentov pričakujemo, da bodo izkoristili priložnost za samostojno delo na najsodobnejši opremi, ki jim je na voljo v prostorih kampusa. Ideja je, da udeleženci znanje, pridobljeno na predavanjih, izboljšajo z vajami in dodatnim samostojnim delom. Poleg tega so vsi naši moduli zasnovani tako, da se zaključijo z večjim skupnim projektom. Ti so namenjeni oblikovanju zavidljivega portfelja, ki študentom po zaključku študija omogoča lažji vstop na trg delovne sile, pojasni Gospić in doda, da se je ta pristop doslej izkazal za najboljšega, ker praksa v kombinaciji z najsodobnejšo opremo študente vedno znova navduši.

Ljubljanski kampus, ki obsega 250 m2, se ponaša z dvema sodobnima učilnicama, opremljenima z računalniki Apple Mini in iMac. Vsak študent ima dostop do opreme v njegovi domeni. Študenti grafičnega oblikovanja imajo dostop do vseh programov in grafičnih tablic. Študenti glasbe pa lahko vadijo in uporabljajo glasbeni studio, opremljen s sE Munro Egg monitorji in A&H GSP konzolo s 24 kanali. Študentom je na voljo tudi vrhunska zvočna oprema za procesiranje zvoka, pa tudi raznoliki inštrumenti, ki jih lahko uporabljajo za vaje ali snemanje.

Foto: United POP
Foto: United POP

V času korone je študij maksimalno prilagojen individualnim potrebam

Za konec velja še omeniti, da je pričetek študija na Akademiji že tako prilagodljiv, v času epidemije covida-19 pa so študij še dodatno prilagodili spletnemu načinu izobraževanja, pri čemer študentom še vedno ponujajo možnost izvajanja (praktičnega) dela v šolskih klopeh. »Zavedamo se, da nimajo vsi študenti enake možnosti izvajanja vaj in uporabe programov ter orodij doma. Zato smo v času epidemije študentom, ki doma niso imeli primernih pogojev, v šoli omogočili individualno možnost poslušanja spletnih predavanj. Hkrati pa je tudi naš studio v skladu s pravili za zagotavljanje varnosti študentov večino časa odprt za vse študente z namenom izvajanja praktičnih vaj.« Če pa se je kateri izmed študentov odločil za čas trajanja epidemije študij »zamrzniti«, so mu omogočili tudi to. »Ti študentje bodo lahko šolanje nadaljevali, ko bodo samozavestnejši glede ukrepov, npr. oktobra ali v letu 2022,« še dodajajo na Akademiji.