Slovenci veljamo za pregovorno varčen narod. Sredstva na bančnih računih gospodinjstev trenutno dosegajo rekordno višino. Smo pa Slovenci obenem finančno tudi zelo konzervativni. Nismo naklonjeni bolj tveganim oblikam varčevanja, svoje prihranke pa vlagamo predvsem v nepremičnine in depozite.

Imeti prihranke in se ukvarjati z vprašanjem, kako jih oplemenititi, so vsekakor sladke skrbi. Ni pa nepomembno, saj denar, ki je neaktivno shranjen, ne le ne prinaša donosa, temveč zaradi inflacije tudi izgublja vrednost.

Če torej razmišljate o tem, kam s prihranjenim denarjem in spadate med bolj konzervativne varčevalce, vas bo gotovo razveselila informacija, da so banke v zadnjem času začele močno zviševati depozitne obrestne mere.

Foto: Martin Baebler
Foto: Martin Baebler

Depozit: varnost in donosnost v enem

Pri izbiri, kam vložiti svoje prihranke, se soočamo s številnimi možnostmi, od manj do bolj tveganih in od manj do bolj donosnih. Ena od najvarnejših in zdaj tudi donosnih možnosti je depozit. Depozit je odlična izbira, ko imate na voljo sredstva, ki jih ne nameravate potrošiti v bližnji prihodnosti. Ponuja zajamčeno donosnost za določeno obdobje, ki ga lahko sami izberete.

Glavni razlog, zakaj so depoziti privlačna možnost varčevanja, je preprostost in varnost. Vezana sredstva so varna in do višine 100.000 evrov spadajo med zajamčene vloge. Depoziti so tako najbolj preprosta in varna možnost varčevanja. Poleg tega so, zahvaljujoč zviševanju obrestnih mer, postali tudi zelo donosni.

Nova era depozitov: višje obrestne mere

Slovenske banke so se v preteklosti morda zdele manj konkurenčne pri depozitnih obrestnih merah v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami. Vendar se je situacija v zadnjem času spremenila. Trenutno najvišje obrestne mere za depozite v okviru akcijske ponudbe najdete pri Intesi Sanpaolo Bank.

Izkoristite izjemne obrestne mere pri Intesi Sanpaolo Bank

Nove stranke, ki sklenejo paket Digital, Start ali Plus* (uporaba paketa je 12 mesecev brezplačna) in prenesejo redni mesečni dohodek (plačo ali pokojnino), lahko izkoristijo izjemno ugodne obrestne mere ob sklenitvi depozita: 6-mesečni depozit: 3,5 odstotka letno, 9-mesečni depozit: 3,2 odstotka letno, 12-mesečni depozit: 3,1 odstotka letno. Preverite tudi ponudbo depozitov, ki velja za nove stranke, ki sklenejo paket Start ali Plus, brez prenosa rednega mesečnega dohodka.

Ne zamudite odlične priložnosti za povečanje donosnosti svojih prihrankov!

Kot nova stranka šteje stranka, ki na dan 1. 9. 2023 pri Banki Intesa Sanpaolo d. d. ni imela odprtega transakcijskega računa.
*Akcijska ponudba velja do 31. 1. 2024 za paketa Start in Plus ter do 30. 9. 2024 za paket Digital, in sicer za nove stranke, ki odprejo transakcijski račun in sklenejo paket Digital, Start ali Plus ter prenesejo prejemanje rednega mesečnega dohodka (plača, pokojnina). Akcijska cena velja ob izpolnjevanju pogojev. Če stranka ne izpolnjuje pogojev, se nadomestilo za uporabo paketa začne zaračunavati po redni ceni, skladno s tarifo Banke Intesa Sanpaolo d. d. Po preteku 12 mesecev se izbrani paket zaračuna skladno z vsakokrat veljavno tarifo banke, in sicer za paket Start 5,30 evra, Digital 2,99 evra in Plus 13 evrov. V primeru spremembe tarife banke je lahko cena paketa drugačna. Paket Digital je mogoče skleniti izključno prek spleta. Preverite pogoje za odprtje paketa Digital prek spleta.
** Posebna ponudba za sklenitev depozita velja do 31. 10. 2023 za nove stranke, ki odprejo transakcijski račun in sklenejo paket Digital, Start ali Plus ter prenesejo prejemanje rednega mesečnega dohodka (plača, pokojnina). Ponudba velja za sklenitev depozita v znesku od minimalno 300,00 evra do maksimalno 100.000,00 evra. Če stranka ne izpolnjuje pogojev, se obrestna mera za depozit zniža.