Bolhe so majhni insekti, ki so stalno v gibanju

Žival ugriznejo tudi večstokrat v enem dnevu, kar povzroča zelo neprijetno draženje in srbenje. Zelo pogosto se razvije alergija na bolšjo slino, ki je v veterinarski praksi najpogosteje opisana alergijska reakcija pri psih in mačkah. Bolhe prenašajo tudi trakuljo, ki ni nevarna le za pse in mačke, ampak tudi za ljudi. Zato je prav tako zelo pomembna redna zaščita pred notranjimi zajedavci.

Bolhe je težko popolnoma odpraviti, kar je posledica njihovega zapletenega razvojnega kroga. Večina bolh se namreč v različnih razvojnih oblikah nahaja v okolici živali, samo 5 % pa je odraslih bolh. Bube bolh v okolici preživijo do 6 mesecev, žival pa je tako neprestano izpostavljena okužbi iz okolice. Zato je za preventivo pred bolhami potrebno skrbeti celo leto.

Poleg uporabe zdravila, ki uničuje odrasle bolhe in njihove razvojne oblike, svetujemo tudi čiščenje prostorov, v katerih žival živi.

  • Temeljito posesajte talne površine in preproge, najbolje dvakrat v dveh zaporednih dneh.
  • Posesajte tudi avto, če se kosmatinec pogosto vozi v njem.
  • Vrečko sesalca čim prej zavrzite, saj se v njej razvojni krog bolh nadaljuje.
  • Ležišče živali je operite v pralnem stroju pri temperaturi, višji od 60 °C.
  • Zdravite vse živali v gospodinjstvu, saj bolhe zajedajo pse in mačke.

Izberite zdravilo, ki bo uničilo tudi razvojne oblike bolh

Svoje ljubljenčke lahko učinkovito zaščitite s Krkinimi izdelki. Za zaščito psov in mačk pred klopi in bolhami izberite Fypryst® Combo, notranje zajedavce pa odpravite z izdelkoma Dehinel® za mačke in Dehinel® plus za pse. Za več informacij o bolhah in drugih zajedavcih, ki ogrožajo zdravje vaših domačih ljubljenčkov ter Krkinih izdelkih obiščite novo spletno stran oduhljadorepa.com.

Besedilo obravnava izdelke brez recepta. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

Naročnik oglasa je Krka, d. d., Novo mesto.