V Mercatorju znamo prisluhniti tudi kupcem, ki se prehranjujejo drugače. Veliko izbiro različnih vrst izdelkov nudimo vsem, ki imajo aktiven življenjski slog in temu primerno prehrano, pa tudi tistim, ki zaradi preobčutljivosti ne smejo uživati živil z vsebnostjo glutena ali laktoze. Seveda razumemo tudi vse tiste, ki za svoje dobro počutje, ki ga najpogosteje izrazijo s pojmom »lahkotnosti«, radi segajo po skrbno izbranih izdelkih »brez«.

V Mercatorjevih najbolje založenih prodajalnah boste tako našli že več kot 450 vrst izdelkov brez glutena ali brez laktoze.
Izbrane surovine, posebne recepture ter uporaba naprednih proizvodnih tehnologij zagotavljajo varnost in najvišjo kakovost. Brez laktoze danes nista več samo mleko in jogurt, ampak tudi skuta, sir, sladoled ali denimo mascarpone.

Med izdelki brez glutena pa najdete otroško hrano, vegetarijanske napitke, žitarice in energijske ploščice, slane prigrizke in sladke namaze. Poleg osnovnih živil so na voljo tudi zamrznjeni izdelki za kuho in peko ter različne zmesi za pripravo piškotov in drugih slaščic doma, kar bo posebej razveselilo najmlajše.

Vsi so izdelki priznanih blagovnih znamk, med izdelki brez glutena pa boste našli tudi izdelke Mercatorjeve blagovne znamke Free Zone. Prepoznali jih boste po vijolični embalaži. Vsi izdelki brez glutena so proizvedeni v skladu z mednarodnimi smernicami za brezglutenske izdelke. Ker gre za izdelke, proizvedene posebej za Mercator, jih dobite samo na policah naših izbranih marketov, supermarketov in hipermarketov.