Za vse, ki se želijo naučiti, kako ravnati s ceno delnic na spletnem borznem trgu (t.i. CFD) ali pa preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni priročnik o tem, kako trgovati s ceno delnic. Priročnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z delnico, ter kako se pride do prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni potrebno poznati drugih podrobnosti in kako se izračunavajo. Ključno je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko rezultati, ki so boljši od pričakovanih, zvišajo ceno akcije.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved podjetja se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči in predlagan obseg, v katerem bo uspešno v prihodnosti. Če podjetje napoveduje nepričakovano visok dobiček na delnico in visok prihodek, napoved analitikov pa je pesimistična, bo cena njegocih delnic še vedno padala.

Vir: Bloomberg


Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 74 % maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Razmisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.