Sprehodite se po praznično okrašenem mestu

Praznične luči Ljubljano spremenijo v pravljično deželo. Letošnja svetlobna okrasitev nosi ime »Vsemoč – moč vseh«, navdihnil pa jo je star slovenski pregovor »V slogi je moč!«. Njeno sporočilnost lahko izkoristite za pogovor z vašimi malčki o pomembnosti sodelovanja, saj so posamezni elementi povezani v fantastične celote, pri tem pa šteje vsak, še tako majhen delček.

Foto: Janez Zalaznik
Foto: Janez Zalaznik

Ne zamudite tudi glavnih novosti, kot so osupljiva tristrana piramida s svetlobnimi strukturami na Prešernovem trgu, drevesa na obrežjih Ljubljanice, ki povezana z dolgo svetlobno verižico tvorijo gozd, ter na novo okrašena ulična povezava od Vodnikovega trga, Poljanske ceste in Prekmurskega parka proti prenovljeni Cukrarni. Topel soj luči vas bo spremljal tudi pri Mestni hiši in na Jakopičevem sprehajališču. Na Slovenski cesti se ozrite proti nebu, kjer vas bo pozdravil roj meteoritov, v parku Zvezda pa lahko občudujete okrasitev z lampijoni, ki so jo pripravili ljubljanski osnovnošolci.

Foto: Janez Zalaznik
Foto: Janez Zalaznik

Uživajte v prazničnih aktivnostih

V čudovito okrašeno staro mestno jedro nas bodo skozi ves december vabile številne praznične aktivnosti in pestro dogajanje, ob koncu starega leta pa bo nebo nad prestolnico razsvetlil veličasten tradicionalni ognjemet.

Za aktualne informacije o vseh dogodkih obiščite www.visitljubljana.com.