Življenje je lepo, če se znamo obdati s pravimi ljudmi, še lepše, če lahko z njimi delimo interese in cilje. S skupnimi močmi jih je lažje uresničiti, saj vemo, da so na naši strani podobno misleči. Tako so podobno misleči decembra v trgovinah HOFER prispevali 1 evro za nakup Nasmeškotka. Z njihovo pomočjo je HOFERju v dobrem mesecu dni uspelo zbrati 19.617 evrov. Znesek letošnje donacije, ki ga namenjajo programu Botrstvo v Sloveniji je tako od pričetka projekta največji.

Letošnja donacija Botrstvu znaša 19.617 evrov, kar je največ od pričetka projekta.
Letošnja donacija Botrstvu znaša 19.617 evrov, kar je največ od pričetka projekta.

Nameškotek, majhen del večje iniciative

Del sredstev je bil zbranih tudi s pomočjo kreativno izdelanih piškotkov, ki so jih na delavnicah okraševali otroci.
Del sredstev je bil zbranih tudi s pomočjo kreativno izdelanih piškotkov, ki so jih na delavnicah okraševali otroci.

S projektom Nasmeškotek, ki od leta 2017 poteka v okviru iniciative Danes za jutri, želijo pri HOFERju s skupnimi močmi doseči več in tako pomagati ustvarjati lepši jutri. Čeprav projekt predstavlja le majhen del večje iniciative, ima, kot so pokazale tudi rekordne številke, čarobno moč. Nasmeškotek nasmeh na obrazu nariše kar trikrat. Tako tistim, ki so ga podarili, kot tistim, ki so ga prejeli, še posebej pa otrokom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji, ki jim namenjajo sredstva od prodaje. Del sredstev je bil zbranih tudi s pomočjo kreativno izdelanih piškotkov, ki so jih na delavnicah okraševali otroci v Wintercityju, praznično obarvanem Minicityju.

S prizadevanji za pomoč otrokom bodo, kot pravijo pri podjetju HOFER, nadaljevali tudi v prihodnje: »Veseli smo, da je bil december obarvan radostno in smo lahko s pomočjo vseh naših kupcev, ki so kupili dobrodelni piškotek, srce ogreli tudi otrokom, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo užiti vseh prazničnih radosti. Doseženi rezultati so izjemni in verjamemo, da bomo v letu 2020 skupaj lahko le še boljši.«

Pri HOFERju z Nasmeškotki otrokom Botrstva namenili že več kot 41.000 evrov

Sredstva, ki so jih s projektom Nasmeškotek uspeli zbrati tokrat, je rekorden. V dobrem mesecu dni je bilo zbranih 19.617 evrov. »Zbrana sredstva gredo tudi tokrat v pomoč številnim otrokom,« je izpostavila predstavnica programa Botrstvo v Sloveniji, Anita Ogulin. »Letošnje sladke zvezdice, ki so prinašale veselje v družine z Nasmeškotki, so imele tudi čarobno moč. Pričarale so uresničene sanje številnim otrokom, ki bodo s sredstvi od prodanih Nasmeškotkov dobili priložnost za zdrav razvoj in lepše otroštvo,« še dodaja.

Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno nadaljevanje sicer dolgoletnega sodelovanja in zaupanja med podjetjem HOFER in programom Botrstvo v Sloveniji. Od leta 2014 pa do danes je podjetje HOFER programu Botrstvo namenilo že več kot 600.000 evrov.

O dobrodelnosti je pomembno izobraževati tudi najmlajše

V sklopu dobrodelnega projekta Nasmeškotek so letos pri HOFERju organizirali tudi vseslovenski natečaj Moj Nasmeškotek, kjer so s spodbujanjem kreativnega ustvarjanja tematiko dobrodelnosti in trajnosti želeli približali tudi slovenskim šolam in vrtcem. Na natečaju je sodelovalo 261 skupin, med katerimi je žirija, ki so jo sestavljali predstavniki podjetja HOFER ter keksarne Delakorda in oblikovalka igrač, izbrala 4 zmagovalne skupine. Vse skupine nagrajujejo z izletom v Minicity Ljubljana, paketom HOFERjevih izdelkov in ročno izdelano blazino ustvarjeno po likovni predlogi njihovega Nasmeškotka ter oblačil, ki so jih prispevali HOFERjevi zaposleni.

Risbice vseh sodelujočih si lahko ogledate na https://www.mojnasmeskotek.si/galerija-fotografij/.

Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno dolgoletno sodelovanje med podjetjem HOFER in programom Botrstvo.
Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno dolgoletno sodelovanje med podjetjem HOFER in programom Botrstvo.