Družinsko življenje je lahko zabavno, polno prijetnih dogodivščin, sladkih vsakdanjih težavic in nesoglasij, včasih pa je tudi polno strahu in skrbi. Kakor koli nas premetava na družinski ladji, s katero plujemo v življenju, je zdravje naše družine vedno na prvem mestu. Zdravstvene težave zato pomenijo hud stres za celotno družino, tj. najdražje.

Zdravje je vrednota, ki jo ljudje najbolj cenimo, in prav ozaveščanju o pomenu varovanja zdravja je namenjen svetovni dan zdravja 7. aprila. Ko gre za zdravje otrok in drugih naših najdražjih, nismo pripravljeni sprejeti nobenih kompromisov. Ohranjanje zdravja in skrb zanj pa sta pogosto povezana z visokimi stroški. Ob svetovnem dnevu zdravja je Prva osebna zavarovalnica pripravila posebno pomladno ponudbo: skleni 1, prejmi 2.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hiter dostop do zdravstvenih storitev v zasebnem sektorju

Zdravstvene storitve v javnem zdravstvenem sistemu so včasih kar težko dostopne, mnoge zdravstvene storitve so zagotovljene le v omejenem obsegu in ob dolgih čakalnih dobah. V primeru novonastale bolezni ali poškodbe pa vsakdo potrebuje hitro rešitev, sicer je zdravje lahko še dodatno ogroženo. Nekaterih zdravstvenih težav resnično ne gre kar prepustiti naključju.

V Sloveniji so poleg obveznega na voljo še dopolnilno in razna prostovoljna zavarovanja, med katere spadata dopolnilno zdravstveno zavarovanje in dodatna zdravstvena zavarovanja. Pri zadnje navedenih velja prednost, da se lahko posameznik v primeru novonastale bolezni ali poškodbe za hiter in pravočasen dostop do pregleda za postavitev diagnoze, zdravljenja, predvsem pa do hitrejše ozdravitve obrne na zasebne izvajalce zdravstvenih storitev.

Brez stresa v povprečju v petih dneh do specialista

Večina zdravstvenih storitev je za samoplačnike preveliko finančno breme, zato se veliko ljudi odloča za sklenitev dodatnih zdravstvenih zavarovanj, ki jim omogočajo, da sebi in svojim najbližjim pomembno olajšajo neprijetno situacijo ob bolezni.

Celovita rešitev za zdravstveno varnost posameznika in celotne družine je dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje, ki ga ponuja Prva osebna zavarovalnica. Z njim ste vedno prvi v vrsti.

Zavarovanje PRVA Zdravje namreč krije stroške nadstandardnih nenujnih zdravstvenih storitev, tj. storitev v zasebnem sektorju, ki bi jih morali kriti samoplačniško. Tako se izognete vrtoglavim zneskom, hkrati pa povprečno prej v kot petih dneh pridete do vrhunskih zdravstvenih storitev.

Čakalne vrste lahko preskočite s pravim zavarovanjem

Na voljo so različni paketi zavarovanja PRVA Zdravje z različnimi kritji: Specialisti (možnost nadgradnje na paket Nadstandard), Operativni posegi in Rehabilitacije.

Ključna prednost zavarovanja je hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev z zagotovljeno čakalno dobo največ 10 delovnih dni. V praksi pa so pacienti, ki imajo sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje, do specialističnih ambulantnih pregledov, življenjsko nenujnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi in rehabilitacij dostopali v povprečno 5 dneh.

Zavarovanje lahko sklenejo osebe od dopolnjenega 15. leta do 64. leta starosti, na voljo pa je tudi otrokom od dopolnjenega 5. leta do 14. leta starosti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poskrbite za varnost in zdravje celotne družine: več kot 97 % zavarovancev bi PRVA Zdravje priporočilo prijateljem

  • Brezskrbno in brez dodatnih stroškov do zdravstvenih storitev. Stroške, ki nastanejo med zdravljenjem v okviru mreže izvajalcev zdravstvenih storitev PRVA Zdravje, krije vaše zavarovanje.
  • Mreža izvajalcev PRVA tudi v času epidemije novega koronavirusa združuje več kot 80 zdravstvenih ustanov in več kot 310 uveljavljenih strokovnjakov.
  • Na zdravstvene storitve se naročite preprosto prek telefonskega asistenčnega centra, tj. točke PRVA Zdravje, ki je dostopna 24 ur na dan, sedem dni v tednu. V tem centru se pripravi ustrezen načrt zdravljenja in se vam zagotovi dostop do specialista.
  • Zagotovljeni sta celovita obravnava in visoka kakovost. Zavarovanje se prilagaja potrebam posameznika, to zavarovanje pa se lahko vsako leto spremeni glede na posameznikove potrebe in želje.

Z enim zavarovanjem poskrbite za zdravje dveh oseb

Med promocijo Prve osebne zavarovalnice, ki traja od 7. aprila do 7. maja 2021, je na voljo posebna pomladna ponudba: skleni 1, prejmi 2.

Ob sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja PRVA Zdravje za eno osebo tako prejmete zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje za drugo osebo. S tem posameznik za ceno enega zavarovanja zagotovi hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev sebi in še eni osebi po svoji izbiri (lahko je to partner, starš, prijatelj, tudi otrok). Ko sklenete torej zavarovanje zase, prejmete še eno zavarovanje, ki ga lahko podarite drugi osebi in tako svojemu bližnjemu zagotovite popust za zavarovanje PRVA Zdravje v obliki dvanajstih plačanih mesečnih premij.*

>> SKLENITE ZAVAROVANJE PREPROSTO IN HITRO PREK SPLETA: ZAVAROVANJE ZA DVE OSEBI že od 6,54 evra na mesec.

Postopek sklenitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja PRVA Zdravje je zelo preprost, sklenete ga prek spleta na naslovu zdravje.prva.si.


* Posebna ponudba za zavarovanje PRVA Zdravje: skleni 1, prejmi 2 velja izključno za novo sklenjeno zavarovanje PRVA Zdravje. Oseba, ki sklene zavarovalno pogodbo, se strinja s splošnimi pogoji zavarovanja PRVA Zdravje. Velja za katero koli izbrano zavarovalno kritje (Specialisti, Operativni posegi, Rehabilitacije) oziroma za izbrano kombinacijo zavarovalnih kritij. Zavarovalni kritji Specialisti in Rehabilitacije se lahko skleneta tudi za mlajše osebe, stare od 5 do 14 let. Velja za prvo zavarovalno leto, popust se novemu zavarovancu prizna v obliki dvanajstih plačanih mesečnih premij. Po končanem prvem zavarovalnem letu se zavarovanje samodejno podaljša, višina nadaljnje zavarovalne premije se poravna skladno z zavarovalno polico.