Zakaj ne bi pri tem uporabili svežega paradižnika, pridelanega v Sloveniji?

Foto: Lušt
Foto: Lušt

Paradižnik LUŠT je že na policah! Raznobarvne paradižnike različnih velikosti pridelujejo sodelavke in sodelavci iz, kot pravijo oni, LUŠTne družine. Ljubezen in pozornost, ki jo posvetijo vzgoji rastlin se zagotovo okuša v plodovih LUŠTnega paradižnika. Spominja namreč na okus tistega paradižnika, ki so ga z veliko ljubezni pridelovale naše babice na svojih vrtovih.

Foto: Lušt
Foto: Lušt

Prav LUŠTno je, da nas Prekmurke in Prekmurci letos že 12. sezono razvajajo s svežimi, sočnimi in okusnimi paradižniki!

Ali ste vedeli? Ročno skrbijo in negujejo rastline. Poleg tega pa še ročno pripravljajo paradižnik!

To, da LUŠTne paradižnike obirajo ročno, smo že izvedeli. A vendar je potrebno veliko truda in ljubezni, da pridelajo slastne paradižnike.

Začne se s sajenjem v januarju. Zasajenih imajo kar 152.000 sadik! Da so plodovi na dosegu rok LUŠTnih sodelavcev, uporabljajo vrvični sistem dvigovanja in spuščanja sadik. Zato je potrebno vse vrhove, ki jih je v letnem povprečju kar 455.000, ročno ovijati okoli vrvic. To počnejo vsak teden. Poleg ročnega obiranja na rastlini dozorelih plodov paradižnika, pa ročno odrezujejo še liste.

Si ne bi mislili, da vse počnejo ročno. Kajne?

Foto: Lušt
Foto: Lušt


LUŠTek nagrajuje!

Kaj pa vi pravite o LUŠTnem paradižniku? Posnemite kratko izjavo s telefonom in naložite posnetek ali preprosto zapišite vaš odgovor. Že se potegujete za kraljevsko doživetje na največjem gradu Grad v Sloveniji ali druge privlačne nagrade!

Sodeluj >>

Foto: Lušt
Foto: Lušt

LUŠTni sodelavci nato ročno obrane paradižnike še enkrat pregledajo in pripravijo za vse nas, ki uživamo v teh svežih, sočnih in okusnih rajskih sadežih. Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:

  • Grozdasti paradižnik LUŠT,
  • Mali LUŠT,
  • Slivov paradižnik LUŠT,
  • Češnjev paradižnik LUŠT in
  • LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).

Najdete jih v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, na njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih in na Osrednji ljubljanski tržnici.

Foto: Lušt
Foto: Lušt

So trajnostno naravnano in družbeno odgovorno podjetje. Na okolju in zdravju ljudi prijazen način pridelujejo paradižnik. To pa je v današnjem svetu zelo pomembno.

Rastlinjak v Renkovcih v hladnih delih leta ogrevajo s pomočjo obnovljive geotermalne energije. Cvetove oprašujejo čmrlji. Ti so hkrati tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje, saj bi čmrlji v nasprotnem primeru zagotovo poginili, mi pa ne bi mogli uživati v slastnih LUŠTnih paradižnikih. S kratkimi transportnimi potmi pa posrbijo še za manjši ogljični odtis med potjo paradižnika od rastlinjaka pa do naših krožnikov.

Foto: Lušt
Foto: Lušt

Ja, pri svojem delu se imajo zares LUŠTno. Imejte se LUŠTno z njimi in s paradižniki še vi! Družno pridelujejo paradižnik, zato da lahko vi uživate v surovem, kuhanem ali pečenem rajskem sadežu.

Pa LUŠTen tek!