Kaj vse omogoča SciNote ELN?

Elektronski laboratorijski dnevnik SciNote je izredno dovršeno izdelano in priročno digitalno orodje, namenjeno beleženju različnih podatkov in njihovi boljši organizaciji s pomočjo naprednih tehnoloških rešitev, ki omogočajo številne prednosti, velik prihranek časa in različne dodatne funkcionalnosti, predvsem pa bolj učinkovito raziskovalno delo.

S spletnim laboratorijskim dnevnikom lahko prihranite na času in povečate učinkovitost raziskovalnega dela. Foto: Vendi
S spletnim laboratorijskim dnevnikom lahko prihranite na času in povečate učinkovitost raziskovalnega dela. Foto: Vendi

Uporabljajo ga znanstveniki in raziskovalci po vsem svetu in na različnih raziskovalnih področjih, saj jim SciNote ELN omogoča:

  • beleženje znanstvenih ugotovitev, meritev, rezultatov raziskav in vseh ostalih podatkov na enostaven način,
  • varno shranjevanje raziskovalnega dela in podatkov,
  • dostopnost lastnega raziskovalnega dela od koder koli, saj se vsi vneseni podatki shranjujejo v dobro zaščitenem oblaku,
  • možnost odobritve dostopa do podatkov drugim raziskovalcem ter s tem lažje sodelovanje pri projektu,
  • možnost hitrega in enostavnega uvoza podatkov iz drugih programov ali orodij v ELN,
  • hitro iskanje po vseh dosedanjih projektih in raziskavah ter dokumentaciji,
  • avtomatizirano generiranje poročil o projektih,
  • možnost vizualizacije vnesenih podatkov,
  • boljšo organizacijo dela in lažjo komunikacijo znotraj raziskovalne ekipe.

Brezplačni spletni laboratorijski dnevnik za raziskovalce

SciNote ELN je na spletu voljo tudi v brezplačni različici, tako da ga lahko preizkusite in ugotovite, kako je njegova uporaba videti v praksi. Tako boste lahko preizkusili njegove raznolike funkcije ter z njihovo pomočjo poskrbeli za boljšo organizacijo vseh razlikovalnih podatkov ter s tem tudi za njihovo lažjo uporabo v raziskovalne namene.

Ker je digitalni laboratorijski dnevnik zasnovan tako, da je čim bolj enostaven za uporabo, z njo ne boste imeli težav, v primeru, da se vam kljub temu pojavi kakršno koli vprašanje, pa vam je na voljo zanesljiva tehnična pomoč oziroma podpora. Običajno traja približno en teden, da se uporabnik navadi na vse raznolike funkcije, ki jih ponuja elektronski laboratorijski dnevnik, ter da vanj vnese vse podatke ter jih organizira glede na svoje potrebe. Tako lahko ELN popolnoma prilagodi po svoji meri in na tak način do potankosti izkoristi vse njegove prednosti.

Elektronski laboratorijski dnevnih SciNote je možno popolnoma prilagoditi zahtevam in potrebam posameznika. Foto: Vendi
Elektronski laboratorijski dnevnih SciNote je možno popolnoma prilagoditi zahtevam in potrebam posameznika. Foto: Vendi

Zakaj izbrati SciNote ELN?

SciNote ELN je digitalni laboratorijski dnevnik, ki ga pri svojem delu vsakodnevno uporabljajo vodilni raziskovalci in znanstveniki po vsem svetu. Gre za izredno premišljeno zgrajeno digitalno orodje, ki se ga splača preizkusiti, saj omogoča vrsto prednosti:

1. Varno in zanesljivo shranjevanje raziskovalnih podatkov

Podatki so v ELN varno shranjeni, saj je v tem digitalnem orodju s kriptiranjem odlično poskrbljeno za njihovo zaščito in zasebnost. To pomeni, da so raziskovalcu dostopni vedno, ko jih ta potrebuje, ne da bi do njih lahko nepooblaščeno dostopal kdorkoli drug. Spletni laboratorijski dnevnik za raziskovalce tako omogoča zelo zanesljivo shranjevanje prav vseh podatkov na enem mestu, kar omogoča:

  • boljši pregled nad celotno raziskavo,
  • lažjo dostopnost podatkov,
  • možnost dostopanja od koder koli.

2. Velik prihranek časa

Temeljito opravljeno raziskovalno delo zahteva veliko časa, zato nekatere raziskave trajajo tudi po več let. Kako torej poskrbeti za to, da bo raziskovalno delo enako kakovostno opravljeno v krajšem času? Elektronski laboratorijski dnevnik je zasnovan tako, da raziskovalcem prihrani veliko dragocenega časa, saj omogoča:

  • 90 % hitrejše iskanje po podatkih,
  • 90 % hitrejšo izdelavo poročil, saj je njihova priprava v SciNote ELN avtomatizirana,
  • 80 % hitrejše opravljanje ponovitev raziskav,
  • več kot 80 % hitrejše beleženje podatkov in meritev.
SciNote ELN omogoča hitrejše iskanje po podatkih in avtomatizirano izdelavo poročil. Foto: Vendi
SciNote ELN omogoča hitrejše iskanje po podatkih in avtomatizirano izdelavo poročil. Foto: Vendi

3. Boljša organizacija podatkov

Spletni laboratorijski dnevnik za raziskovalce ni le elektronska beležnica za raziskovalne podatke, ampak je slednje v njem možno tudi veliko bolje organizirati in strukturirati. To je še posebej pomembno pri raziskavah, pri katerih se zbira zelo velika količina različnih podatkov, saj je njihova organizacija brez ustreznih orodij lahko zelo zamudna. S pomočjo SciNote ELN pa je možno takšno delo precej olajšati ter poskrbeti tudi za:

  • hitrejšo primerjavo raziskovalnih podatkov,
  • lažje analiziranje podatkov,
  • lažje in hitrejše iskanje po podatkih,
  • vizualizacijo zbranih podatkov,
  • avtomatsko generiranje poročil o raziskovalnih projektih.

4. Boljša organizacija delovnega procesa

Elektronski laboratorijski dnevnik omogoča enostavno deljenje raziskovalnih podatkov z drugimi raziskovalci, ki sodelujejo pri projektu, s čimer je sodelovanje lažje, saj imajo vsi pregled nas vsemi vnesenimi podatki. Poleg tega pa ELN omogoča tudi določitev rokov za posamezne faze projektov in tega, kdo je odgovoren za njihovo izvedbo ter ima še različne druge funkcije, s pomočjo katerih lahko poskrbite za boljšo organizacijo delovnega procesa ter izboljšate produktivnost celotne raziskovalne ekipe:

  • lažje delegiranje posameznih delovnih nalog,
  • lažje obveščanje vseh članov ekipe,
  • bolj enostavno sledenje raziskovalnim ciljem in rokom izvedbe,
  • možnost komentiranja podatkov, rezultatov itd.,
  • možnost prilaganja dostopa glede na status raziskovalca v ekipi,
  • boljša komunikacija z drugimi raziskovalci v ekipi,
  • bolj učinkovito sodelovanje,
  • možnost enostavnega komuniciranja in sodelovanja tudi z raziskovalci na oddaljenih lokacijah.
Z elektronskim laboratorijskim dnevnikom je delo učinkovitejše, saj ponuja dober pregled nad delovnimi nalogami, roki in sledenju zastavljenih raziskovalnih ciljev. Foto: Vendi
Z elektronskim laboratorijskim dnevnikom je delo učinkovitejše, saj ponuja dober pregled nad delovnimi nalogami, roki in sledenju zastavljenih raziskovalnih ciljev. Foto: Vendi

5. Bolj učinkovito raziskovalno delo

ELN je fleksibilen in zanesljiv pripomoček, ki omogoča lažje, hitrejše in bolj varno beleženje raziskovalnih podatkov ter velik prihranek časa. Obstaja veliko različnih spletnih laboratorijskih dnevnikov, zato se je včasih težko odločiti, kateri bi bil najbolj primeren. Primerjava med devetimi najboljšimi elektronskimi laboratorijskimi dnevniki na blogu Splice-Bio.com vam lahko olajša odločitev. Vsem elektronskim laboratorijskim dnevnikom pa je skupno, da pripomorejo k boljši organiziranosti in strukturiranosti raziskovalnih podatkov. Zaradi česar bodo njihove uporaba, primerjava in analiza veliko bolj enostavne. Hkrati pa je z njegovo pomočjo možno bolje organizirati ne le same podatke, ampak tudi celoten delovni proces, torej je elektronski laboratorijski dnevnik zagotovo odličen pripomoček, ki poskrbi za bolj učinkovito raziskovalno delo.