Nezadržno se bliža jesensko zimski čas, ko bodo poleg SARS-CoV-2 bolj aktivni tudi številni drugi virusi jesenskih obolenj, ki so še bistveno bolj trdovratni od koronavirusa. S tega vidika je toliko bolj pomembno, da izberete dovolj učinkovito in certificirano razkužilo, kot je Dezikim Derm V1.

Kakšno je primerno razkužilo za jesen?

Jesensko zimski čas zaznamujejo sezonske bolezni, na primer prehladi in gripa. Najbolj pogosti povzročitelji prehlada so rinovirusi (30–80 %), ki so vrsta pikornavirusov z več 100 različnimi serotipi, sledijo drugi virusi iz družine koronavirusov (15 %), virusi influence (gripa) (10-15 %), adenovirusne okužbe, ostali enterovirusi (poleg rinovirusov) in drugi virusi.¹ V jeseni nas torej pričakuje okoli 200² različnih »sezonskih virusov« z enakim ciljem, da vstopijo v naše telo, se tam razmnožujejo, nam pa povzročajo bolezenske simptome. Z oslabljenim imunskim sistemom smo lahko bolj dovzetni tudi za slabši potek okužbe s SARS-CoV-2.

Virus SARS-CoV-2 lahko pri nekaterih osebah povzroči hude zaplete, vendar je pred vstopom v telo razmeroma ranljiv, saj ga uničimo že z razkužili, ki vsebujejo 60 % alkohola. To občutljivost gre pripisati njegovi morfologiji, saj je obdan z lipidno ovojnico. Za razliko od novega koronavirusa pa mnogi drugi virusi, kot so rinovirus, adenovirus, drugi enterovirusi ter drugi prehladni virusi nimajo ovojnice in so lahko »trdovratnejši« za razkuževanje. To pomeni, da 60 % alkoholno razkužilo, ki zadostuje za uničenje novega koronavirusa, ne dosega biocidnega učinka pri virusih brez ovojnice. Za zaščito pred tovrstnimi virusi so bila razvita razkužila s popolnim virucidnim učinkom.

Kimi v svoji široki paleti dezinfekcijskih sredstev za roke ponuja tudi izdelek Dezikim Derm V1, ki so ga v pomladnih mesecih uporabljali v najbolj izpostavljenih ustanovah, zdaj pa je zaradi dodatnih potreb na voljo širokemu krogu kupcev. To pomeni, da si lahko za jesen zagotovite testiran in ustrezno certificiran popolni virucid, ki ima dokazano učinkovitost in je hkrati tudi prijazen do kože.

Kaj pomeni, da je razkužilo popolnoma virucidno?

Popolnoma virucidno razkužilo pomeni, da je prestalo vse teste učinkovitosti na tiste viruse brez ovojnice, ki so zaradi svoje neobčutljivosti določeni po standardu EN 14476 in smernicah ECHA3 kot reprezentativni za »najtežje uničljive viruse«, ki jih lahko v kratkem času uničijo le razkužila, formulirana na osnovi visokih vsebnosti etanola.

Za res učinkovito preventivno zaščito pred najširšim spektrom patogenih virusov lahko poskrbijo le popolnoma virucidna razkužila za roke, kot je Dezikim derm V1, ki glede na prestane teste po standardu EN 14476 učinkuje na najbolj odporne viruse.

Z doslednim upoštevanjem vseh ukrepov, torej celostno higieno rok, ki vključuje umivanje in uporabo kakovostnega razkužila, se lahko zaščitimo pred »težje uničljivimi« sezonskimi virusi, ki lahko zamajejo naš imunski sistem in hkrati tudi pred virusom SARS-CoV-2.

Tudi zdravje kože na rokah je pomembno

Razkužilo za roke je lahko precej agresivno in pretirano izsuši kožo ter povzroča srbenje ali rdečico, zato je izjemno pomembno, da izberete dermatološko testirano razkužilo.

Dezikim Derm V1 razkužilo je primerno tudi za občutljivo kožo, saj vsebuje vitamine in sestavine za zaščito, obnovo, hidratacijo in nego kože. Na ta način preprečuje učinek izsušitve ter kožo navlaži in ji povrne mehkobo. Tako se boste izognili neprijetnim posledicam pogoste uporabe razkužila in si hkrati zagotovili popolno varnost, saj ima razkužilo Dezikim Derm V1 poleg testov učinkovitosti opravljene tudi dermatološke teste, ki zagotavljajo prijaznost izdelka do kože rok.

Izberite najvišjo stopnjo kakovosti

Največ, kar lahko v jeseni in v zimskem času storite za svoje zdravje je, da upoštevate splošna priporočila NIJZ in uporabljate le kakovostna zaščitna sredstva in razkužila. Dezikim Derm V1 se uvršča v najvišji kakovostni razred in ima pridobljena vsa ustrezna dokazila o učinkovitosti. Definiran je kot alkoholno dezinfekcijsko sredstvo za higiensko in kirurško razkuževanje rok. Njegova ključna prednost je med drugim tudi ta, da hitro uniči izjemno široko paleto mikroorganizmov.

Vsi izdelki Dezikim Derm so varna razkužila, saj so uspešno prestala tudi zahtevne klinične teste in so dokazano prijazna do kože uporabnikov.

V praksi preverjeno delovanje

Dejstvo je, da lahko resnično in celostno zaščito pred vsemi nevarnimi virusi nudi le vrhunski, testirani izdelek, ki dokazano deluje ne samo na SARS-CoV-2, ampak na vse še bolj odporne viruse.

Izdelek Dezikim Derm V1 je že preizkušen v zdravstvu in vedno znova prva izbira vseh, ki si želijo optimalno zaščito svojega zdravja.

Izdelki Dezikim Derm so prava izbira za varen vstop v jesen.

Dodatne informacije

Prodajalna Kimi v Trzinu, kjer vam bodo osebno svetovali in ponudili celovito rešitev pri obvladovanju higiene in razkuževanja.

Spletna stran proizvajalca www.kimi.si, kjer izveste več o razkuževanju rok in površin, pravilni uporabi sredstev, delovnem času prodajalne in druge koristne informacije.

Kontakt za podjetja, pišite na prodaja@kimi.si.


Reference:

1. A. C. Palmenberg, et al., 2009. Sequencing and analyses of all known human rhinovirus genomes reveal structure and evolution, Science 324(5923), 55-59.

2. R. Eccles, 2005. Understanding the symptoms of the common cold and influenza, Lancet Infect. Dis. 5(11), 718-725.

3. European Chemicals Agency – ECHA, 2018. Guidance on the biocidal Products Regulation.