Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Prednosti teka v jeseni so številne. Jesenska klima je običajno prijetno hladna, kar omogoča udobno vadbo. Barvita jesenska pokrajina ustvari čudovito okolje za tek na prostem, kar pripomore k večji motivaciji in uživanju v vadbi. Hkrati nam omogoča, da se veliko gibamo na prostem, kar pozitivno vpliva na naš imunski sistem. Na splošno tek krepi srce, izboljšuje vzdržljivost, zmanjšuje stres ter prispeva k boljšemu fizičnemu in psihičnemu zdravju. Z redno telesno vadbo teka lahko okrepite svojo telesno pripravljenost in uživate v številnih koristih za zdravje.

Jesen je tudi sezona, ko se mnogi ljudje pripravljajo na različne tekaške dogodke, kot je Ljubljanski maraton, kar lahko služi kot odličen cilj. Tudi zato je tekaška ekipa Mizuno copate postavila v gibanje po poteh Ljubljanskega maratona in v čudovitem parku Tivoli.

Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Pri Mizunu je pravzaprav vse preprosto. Vedno naredijo najboljše. Tudi to jesen bo tako, kot je že vse od leta 1906. »Eemon Tsukunnahareya« je vodilo podjetja, ki po slovensko pomeni »Ustvarite najboljše izdelke za stranke«. Zgodovina podjetja Mizuno je prav zgodovina prizadevanja za ustvarjanje nečesa odličnega. Danes je Mizuno zagotovo eden »velikih treh« v svetu teka. Zato vam za to jesen s ponosom in veseljem predstavljajo dva modela, s katerima si boste Ljubljanski maraton in tekaško jesen naredili nepozabna. To sta modela Wave Sky 7 in Wave Rider 27.

Mizuno Wave Sky 7: Dotaknite se neba

Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Ko obujete izjemno udobne nevtralne tekaške copate Mizuno Wave Sky 7 z visoko stopnjo blaženja, ste v kraljestvu tekaškega copata, ki je bil ustvarjen za vsakodnevne teke. Mehkoba, blaženje in stabilnost so karakteristike s katerimi bi ga lahko najbolje opisali.

Ta model je odlična izbira za tiste tekače, ki iščejo dodatno oblazinjenje na dolgih tekih, saj je v novem modelu v podplat dodano za 2 milimetra višine. Popolnoma nov je tudi vmesni podplat z novo konstrukcijo Mizuno Foam Wave, ki je sestavljen iz iz kombinacije pen Enerzy, Enerzy Core in U4icX. Copat s tem tekaču nudi optimalno ravnovesje med stabilnostjo, udobjem, blaženjem in odzivnostjo.

Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Mizuno Wave Sky ima torej edinstveni vmesni podplat, v zgornji plasti kraljuje Mizuno Enerzy pena, ki je odgovorna za dobro odbojnost in odzivnost, druga značilnost pa je konstrukcija valne plošče Mizuno Wave, ki zagotavlja dinamično blaženje. Z učinkovitim absorbiranjem in razpršitvijo udarca vsakega koraka valna plošča Mizuno Wave dodaja element stabilne amortizacije, ki omogoča brezskrben tekaški korak.

Sprememba, ki jo boste ob pogledu na model Wave Sky 7 opazili, je elegantno preoblikovan zgornji del. Ta gladka in raztegljiva tkanina se med gibanjem nekoliko upogiba in ovije vaše stopalo v mehak, a zračen oprijem. Nov zgornji del copata sestavlja Smooth Strech tkanina, ki je bolj zračna in udobna, obenem pa zagotavlja boljšo stabilizacijo stopala. Ta del je izdelan tudi z mislijo na trajnostni razvoj, saj so tkanina, podloga in vložek narejeni iz kar 90-odstotkov recikliranih materialov.

Da boste lahko udobno tekli na različnih urejenih podlagah, pa so pri Mizunu na podplat namestili karbonsko gumo X10, ki zagotavlja odličen oprijem. Ta material pomaga povečati vzdržljivost modela Wave Sky 7. Zasnova podplata pomaga tudi zmanjševati nepotrebno težo, ne da bi pri tem žrtvovala življenjsko dobo tekaškega copata. Povečana je tudi širina novega modela, ki vsakemu koraku doda še nekoliko več stabilnosti.

Ta copat je odlična izbira za tekače z nevtralnim ali supinacijskim korakom in je zaradi svoje stabilnosti in blaženja primeren tudi za težje tekače.

S copati Mizuno Wave Sky 7 lahko tečete dlje in udobneje kot kdajkoli prej.

Teža: 300 g (moški model) / 260 g (ženski model). Foto : Sport Agent d.o.o.
Teža: 300 g (moški model) / 260 g (ženski model). Foto : Sport Agent d.o.o.

Mizuno Wave Rider 27: Naj vas ponese val energije

Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Takoj, ko obujete ta model, se počutite, kot da ste stopili v popolne tekaške copate. Prednosti tega modela so odlična raven blaženja in stabilnosti v kombinaciji z visoko odzivnostjo. Mizuno Wave Rider 27 je prepričljiv in zanesljiv tekaški čevelj za krepitev vzdržljivosti, ki nikoli ne omahuje pri udobju.

Vmesni podplat je sestavljen iz kombinacije Mizuno Enerzy pen in Wave plošče. Le-ta bo navdušila tudi zagovornike trajnostnega razvoja, saj je sestavljena iz bioplastike, pridobljene iz ricinusovih zrn. Dodatna 2 milimetra blaženja v peti poskrbita za mehkejše pristanke nog. Pena Mizuno Enerzy nad valno ploščo Wave in pod peto povečuje mehkobo pod nogami in iz kilometra v kilometer ščiti stopala pred udarci. Učinek tega vmesnega podplata je uravnotežena mehkoba pod nogami, ki omogoča boljšo torzijsko stabilnost ter hiter in odziven korak.

Glavna posodobitev nove generacije legendarnega tekaškega copata je popolnoma nov zgornji del, katerega sestavlja nova brezšivna zračna tekstilna mrežica, ki nudi boljšo stabilizacijo in udobno prileganje stopalu. Zgornji del je narejen iz mrežice Jacquard in zagotavlja uravnavanje temperature skupaj s sistemom za prezračevanje v podplatu. Mizuno se vedno odreže pri prileganju stopalu. V tem modelu je tudi dovolj prostora za morebitno raztezanje prstov, kar nekateri tekači zelo cenijo. Čevlji Mizuno Wave Rider 27 so udobni od trenutka, ko vanje stopite, in ne zahtevajo nobenega uvajanja, kar je velika prednost.

Foto: Sport Agent d.o.o.
Foto: Sport Agent d.o.o.

Tako kot Wave Sky 7 ima tudi Wave Rider 27 podplat sestavljen iz X10 karbonske gume, ki zagotavlja odličen oprijem na različnih urejenih podlagah in omogoča hiter prenos energije v nov korak.

Ker smo tekači zaljubljeni v naravo, nam bo všeč dejstvo, da so tkanina, podloga, vložek in valna plošča copata narejeni iz 90-odstotkov recikliranih materialov.

Wave Rider, Mizunov najbolje prodajan model za vsakodnevni tek, je v zadnjih nekaj letih vedno ponujal pregovorno kakovost, hkrati pa je ostal eleganten in sodoben. V copatih Mizuno Wave Rider 27 se skriva popolna harmonija tekaškega udobja, stabilnosti in hitrosti. Ne glede na to ali boste tekli zase ali podirali osebne rekorde na tekaških prireditvah, so ti copati popolna izbira. Primerni so za tekače z nevtralnim ali supinacijskim tekaškim korakom.

Teža: 280 g (moški model) / 240 g (ženski model). Foto: Sport Agent d.o.o.
Teža: 280 g (moški model) / 240 g (ženski model). Foto: Sport Agent d.o.o.
Prodajna mesta

Vse aktualne model v Sloveniji najdete na prodajnih mestih Intersport, Hervis, Sport Vision in Polleosport.