Če so še nekoč sinonim za kraljevski spanec bile drage vzmetnice, ki si jih je težko privoščil čisto vsak, danes temu ni več tako. Poceni vzmetnice vam prav tako zagotavljajo vso potrebno udobje in kakovosten nočni počitek.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kakovosten spanec je zlata vredna dobrina, ki pa je marsikomu kratena. Zakaj? Nočne more nam namreč ne povzročajo volkodlaki in čarovnice, temveč neprimerno ležišče. To je pogosto dotrajano, neprilagojeno našemu telesu in zaradi dolgotrajne uporabe pogosto umazano - kar pa lahko povzroči tudi razvoj številnih zdravstvenih problemov z dihali. Svoje ležišče bi morali menjati na 8 do 10 let, odvisno tudi od njegove sestave. Pa je sploh mogoče priti do kakovostne in hkrati poceni vzmetnice?

Vzmetnice, ki so izdelane za vas

Doma imate ležišče, za katerega ste odšteli goro denarja, pa se zjutraj še vedno zbujate nenaspani in slabe volje. Kako je to mogoče? Strokovnjaki za kakovosten spanec trdijo, da lahko velik del krivde pripišete prav vzmetnici, ki jo uporabljate. Ta mora biti prilagojena vsakemu posamezniku, dobra novica pa je tudi ta, da zanjo sploh ne rabite seči globoko v žep. Tudi številne poceni, a dobro izbrane vzmetnice, svojim uporabnikom zagotavljajo udoben počitek, kot si ga zaslužijo.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Le pet ključnih vprašanj je tistih, ki si jih morate zastaviti pred nakupom nove vzmetnice in vaša jutra bodo že kmalu postala lepa in polna energije in elana.

1. Kako spite? Še zdaleč ni vseeno, ali spite na hrbtu, boku ali trebuhu. Verjeli ali ne, prav položaju vašega spanca mora biti prilagojena tudi izbira vzmetnice. Vsem tistim, ki spite na trebuhu, strokovnjaki priporočajo srednje trdo do mehko ležišče, ki telesu nudi čvrsto oporo, obenem pa se s plastjo mehke pene dobro prilagodi vašemu telesu. Hrbtni spalci si raje omislite trše ležišče, ki med spanjem ohranja pravilno lego telesa. Ljubitelji bočnega spanja pa se odločite za ležišče iz spominske pene, ki se popolnoma prilagodi obliki, legi in teži vašega telesa.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

2. Oh, te bolečine v hrbtenici! Sodoben tempo življenja nas sili, da večino svojih dni preživimo med sedenjem v pisarni, veliko premalo časa pa namenimo gibanju. Zato so težave s križem in hrbtenico postale zelo pogosta težava. Bolečine pa lahko občutno poslabša še spanje na neprimernem ležišču. Osebam, ki imajo hujše težave s hrbtenico, se priporoča nakup ortopedskega ležišča. Vendar brez skrbi, tudi nekatere poceni vzmetnice imajo ortopedske lastnosti.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

3. Alergični? Danes je vedno več ljudi občutljivih na pršice, bakterije in drobne delce prahu v zraku. Tudi poceni, a dobre vzmetnice so zato obogatene z antibakterijskimi prevlekami, ki preprečujejo vdor zdravju škodljivih drobnih organizmov in delcev. Posebej občutljivi so alergiki, asmatiki in otroci. Zato je investicija v kakovostno ležišče z antialergijskimi lastnostmi več kot priporočljiva. V spalnici vedno poskrbite tudi za prezračevanje in čistočo, ne smete pa pozabiti niti na kakovostno letveno dno, ki skrbi za nemoten pretok zraka.

4. Spite sami ali v dvoje? Če zaspite skupaj s svojim partnerjem je zelo pomembno, da izberete vzmetnice z več conskim žepkastim vzmetenjem. Te namreč preprečujejo prenos tresljajev med nočnim premetavanjem enega od partnerjev (ali obeh) in omogočajo nemoten spanec.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

5. Se soočate z neprijetnim potenjem? Vsi tisti, ki se med spanjem pogosto potite, in se odločate za nakup poceni vzmetnice, izberite tako, ki je narejena iz vrhunskih materialov. Te namreč zagotavljajo zadostno prezračevanje, posledično pa ohranjanje idealne temperature. Poleti vam bo prijetno hladno, pozimi pa toplo - kakovosten spanec v vseh letnih časih je tako zagotovljen.

Pri nakupu vzmetnice pa ne pozabite niti na ustrezno dimenzijo, ki mora biti prilagojena vaši velikosti. Vzmetnice namreč obstajajo v najrazličnejših velikostih, tako da nikakor ne bi smeli imeti težav pri izbiri: najpogostejše so standardne vzmetnice 90x200, vzmetnice 80x200, vzmetnice 120x200, vzmetnice 140x200, vzmetnice 160x200 in vzmetnice 180x200. Slednje so tudi največkrat že na zalogi.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Furniturini prvaki med vzmetnicami

Največjega spletnega trgovca s pohištvom pri nas smo povprašali, katere poceni vzmetnice največkrat najdejo pot v spalnice Slovencev. Izvedeli smo, da je to v prvi vrsti odvisno od kupcev samih. Če ste pri izbiri poceni vzmetnice poslušali predvsem potrebe telesa in nasvete strokovnjakov ter sledili svojim sanjam, potem ste lahko prepričani, da vas čaka spanec kot na oblačku. Da pa vam še nekoliko olajšamo vašo končno odločitev, smo pri pohištvenem salonu Furnitura poizvedeli katere najbolj prodajane modele poceni vzmetnic, stranke najbolj hvalijo:

  • Žepkasta vzmetnica s kokosom Perfect cocolife hard: gre za zelo kvalitetno in najbolj prodajano poceni vzmetnico. Je odlična izbira za vse tiste, ki imate raje nekoliko tršo in bolj čvrsto vzmetnico. Slednja se lahko pohvali z žepkastim vzmetenjem, zaradi česar se odlično prilagodi vašemu telesu in vam nudi kar največ udobja med spanjem. Na zgornji strani pa ima ležišče dodano še plast kokosa, ki ga še dodatno utrdi in mu nudi večjo zračnost. Kokos je odličen naravni material, zato vam med spanjem ne bo vroče. Poleg tega pa ima COCOLIFE anti-alergeno snemljivo in pralno prevleko, katero lahko enostavno operete v pralnem stroju.
Foto: Furnitura
Foto: Furnitura
  • Jogi vzmetnica mebloJOGI relax dream: čeprav ni najbolj poceni vzmetnica, pa je to zagotovo eden boljših modelov spalnega programa pri nas, ki ima kar 5-consko jedro z žepkastimi vzmetmi, ki se individualno prilagajajo vašemu telesu. Za dodatno udobje poskrbi še poliuretanska pena, ki zagotavlja nemoten spanec. Relax Dream pa je hkrati tudi ekskluzivni slovenski izdelek od mebloJOGI za SalonPohistva.si, Furnitura. Te vzmetnice ne boste našli nikjer drugje.
Foto: Furnitura
Foto: Furnitura
  • Perfect Rookie: ta neverjetno dobra, a poceni vzmetnica je idealna izbira za vašega otroka ali najstnika. Kvalitetna pena Skycell poskrbi za občutek lahkotnosti in za pravo doživetje mirnega spanca. Pena se popolnoma prilagaja telesu in tako zagotavlja sproščujoč počitek.
  • Vzmetnica Perfect Comfort - All Seasons: vsestranska 2v1 vzmetnica, ki vam zagotavlja razkošen spanec v vseh letnih časih. Ima dve površini, ki sta narejeni iz spominske pene na eni strani in iz Skycell pene na drugi strani. Poenostavljeno to pomeni, da vas pozimi ne bo več zeblo, poleti pa se ne boste potili. Da, prav ste slišali, končno poceni vzmetnica, na kateri boste lahko sanjali v miru in udobju.
Foto: Furnitura
Foto: Furnitura
  • Jogi vzmetnica mebloJOGI Relax Medico: te vzmetnice so primerne za vse ljubitelje klasike. Gre za model z vzmetenjem Bonell, ki ima poleg vzmeti dodano še plast poliuretanske pene, ki se prilagodi linijam vašega telesa. Dodana ji je tudi protibakterijska prevleka, ki je idealna rešitev za alergike in astmatike. In vse to po presenetljivo nizki ceni.

Do kakovostne in poceni vzmetnice s pomočjo Furniture

Furnitura je salon pohištva, ki v vaš dom, poleg elegance in prefinjenosti, pripelje tudi zdravje in udobje. Če tudi vi opažate, da vaš spanec ni tako sanjski kot bi lahko bil, potem je najverjetneje čas, da staro vzmetnico zamenjate za novo. Najboljše vzmetnice po ugodnih cenah vas čakajo pri našemu največjemu spletnemu ponudniku pohištva Furnitura.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Do svojega sanjskega spanca lahko sedaj pridete z le nekaj kliki in s pomočjo brezplačnega svetovanja strokovne ekipe Furniturinih poznavalcev opreme za dom. Kontaktirate jih lahko preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Če pa si želite poceni jogi vzmetnice pred nakupom tudi v živo ogledati, ste toplo vabljeni v njihov Showroom v Ljubljani. Pričakujejo vas od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Obiščite jih in preverite razstavljene modele, ki svojim uporabnikom garantirano zagotavljajo zares kraljevsko spanje.

Kdaj, če ne sedaj? Ne podcenjujte moči udobnega spanja in svoje dotrajano ležišče zamenjate z novo kakovostno udobno in ugodno vzmetnico, ki vam bo odprla vrata v prečudovit svet sanj. Vabimo vas, da si ogledate tudi celotno pestro ponudbo Furniturinega spalnega programa, kar takoj - ker si tudi vi zaslužite se zbujati sveži in spočiti.

V tem času v spletni trgovini Furnitura poteka akcija Velika poletna razprodaja, kjer boste lahko že tako poceni vzmetnice kupili po še bolj ugodni ceni!

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura