Foto: OptimTrader
Foto: OptimTrader

Razmere na kapitalskih trgih so se v letošnjem letu precej spremenile. Prvič po več kot 40-ih letih se zahodni svet spopada z visoko inflacijo, ki je glavni razlog, da centralne banke od letošnjega leta niso več zaveznik vlagateljev. Ravno nasprotno, postale so celo njihov “sovražnik” številka 1. Boj z visoko inflacijo je tako postal glavni cilj svetovnih centralnih bank, ki jo poskušajo zajeziti z agresivnim dvigovanjem obrestnih mer. Za dosego tega cilja so mnogi centralni bankirji pripravljeni pahniti gospodarstva v recesijo oziroma poslabšati stanje na trgu dela, kjer je brezposelnost zgodovinsko nizka. Ker je ameriška centralna banka pri boju z inflacijo veliko bolj agresivna kot evropska centralna banka, se moramo evropski vlagatelji soočati še z izgubo vrednosti evra nasproti drugim valutam.

Kljub temu se je treba zavedati, da se največji skoki na borzi vedno dogajajo znotraj medvedjih trendov in dobri vlagatelji znajo to izkoriščati sebi v prid.

Ali je sedaj prava priložnost za nakupe in na kakšen način pristopiti k trgovanju v kriznih časih, bomo obravnavali v brezplačnem webinarju trgovalne platforme OptimTrader, kjer bosta analitik Nikola Maljković in upravljavec premoženja Simon Skubin pokazala, kako se spopasti z zgoraj omenjenimi izzivi.

Kliknite na povezavo spodaj in se prijavite na brezplačni webinar trgovalne platorme OptimTrader ter se nam pridružite v torek 25.10.2022 ob 19h!

>>> PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR