1. Določite svoj tip postave

Z določanjem tipa postave boste prej našli modele, ki vam ustrezajo. Ugotovite, kaj bi radi na svojem telesu poudarili in kaj skrili. Če želite prikriti kakšen kilogram, iščite enobarvne kopalke v temnejših odtenkih, s pisanimi in vzorčastimi kopalkami boste poudarili svoje čare, z enodelnimi pa podaljšali telo. Popolne kopalke lahko najdete tudi ženske, ki imate različno konfekcijsko številko zgornjega in spodnjega dela, saj lahko posamezne kose poljubno kombinirate.

2. Preverite svojo velikost

Za popolno prileganje kopalk je zelo pomemben nakup ustrezne velikostne številke, zato preverite svojo velikost in se pred odhodom v trgovino ali nakupom na spletu ponovno izmerite. Ker se človeško telo spreminja, svetujem, da preverite velikost enkrat na leto, pri tem pa vam lahko pomagajo tudi svetovalke v prodajalnah Lisca.

3. Pomerite različne modele

V trgovini pomerite čim več modelov. Košarice in modeli so različni. Če vam na primer en model push up ne ustreza, še ne pomeni, da vam kateri drugi ne bo, saj je v ponudbi kar precej različnih košaric push up. To pa ne velja samo za te, ampak za vse modele. Zavedati se morate, da so kopalke na obešalniku videti precej drugače kot na goli koži, zato ne škodi, če poskusite različne tipe modelov, v različnih barvah in vzorcih.

4. Upoštevajte aktivnosti

Pri nakupu kopalk morate upoštevati aktivnosti, ki jih boste počeli na plaži. Ali bo to igranje odbojke na mivki, plavanje, vodne igre z otroki ali le sončenje. Izberite model kopalk, ki bo najbolj primeren za načrtovane aktivnosti.

5. Prosite za pomoč svetovalko

Kadar niste prepričani o svoji pravi velikosti, se obrnite na prijazno pomoč prodajalke. Z njeno pomočjo boste zagotovo našli najbolj optimalne kopalke. Kakšni so letošnji trendi, pa preverite v prodajalnah ali na spletni strani Lisca.