Vsak dom ima namreč svoje specifike, ki vplivajo na to, kateri sesalec je najboljša izbira za vas. Od velikosti prostorov, vrste tal, števila družinskih članov do prisotnosti hišnih ljubljenčkov – vse to je dobro upoštevati pri izbiri sesalnika. Vsi imamo na koncu enak cilj – čist dom, v katerem se dobro počutimo. Da boste lažje izbrali najboljši sesalnik za svoj dom, smo za vas pripravili seznam, na kaj vse morate biti pozorni.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Vrsta tal

Če imate v svojem domu več različnih vrst tal – preproge, ploščice, parket –, izberite sesalnik, ki ga lahko uporabljate za čiščenje različnih površin. Veliko sesalnikov ima različne nastavke, ki omogočajo enostavno preklapljanje pri čiščenju različnih površin. Za čiščenje preprog in oblazinjenega pohištva so zelo uporabni klasični sesalniki.

Hišni ljubljenčki

Če imate doma hišnega ljubljenčka, ki mu močno odpada dlaka, in želite, da je vaš dom čist, morate sesati minimalno enkrat na dan. V takšnih primerih je odlična izbira robotski sesalnik, ki ga upravljate s pomočjo aplikacije na telefonu. Medtem ko ste vi v službi ali pa si privoščite popoldanski počitek, on sesa in opravi delo namesto vas.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Velikost in teža

Če imate v stanovanju veliko stopnic, bodite pozorni na težo sesalnika, saj ga boste morali pogosto prenašati po stopnicah. Sesalnik izbirajte tudi glede na kvadraturo stanovanja. Če nimate ravno veliko prostora za shranjevanje, izberite sesalnik, ki ga z lahkoto pospravite. Prav tako je lahko v manjšem prostoru velik sesalnik zelo nepraktičen.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Dolžina garancije

Pri izbiri sesalnika razmišljajte tudi o varnosti svoje investicije. Dolžina garancije je pomemben dejavnik, ki vam daje zaupanje v kakovost izdelka. Nakup sesalnika z daljšim garancijskim obdobjem ne nudi le finančne zaščite, ampak je daljše garancijsko obdobje tudi pokazatelj, da proizvajalec zaupa zanesljivosti svojega izdelka. Izberite sesalnik z daljšo garancijo in si tako zagotovite brezskrbno uporabo novega sesalnika.

S sesalniki Gorenje in Hisense do podaljšane garancije 2+3

Ob nakupu izbranega sesalnika Gorenja ali Hisense vam pripada 2-letna garancija, ki pa jo lahko zelo enostavno podaljšate v 5-letno. To storite tako, da v 21 dneh od nakupa svoj sesalnik registrirate na spletni strani Gorenje oziroma Hisense in si tako enostavno zagotovite 2+3 leta garancije. Podaljšano garancijo za izbrane sesalnike Gorenje in Hisense lahko pridobite z računom, ki je bil izdan med 1. oktobrom 2023 in 31. januarjem 2024.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense