Foto: McDonald's
Foto: McDonald's

Kava iz butične italijanske pražarne

V kavarnah McCafé uporabljajo kavo Intensa, ki so jo posebej za McDonald's ustvarili v butični italijanski pražarni Caffè Ottolina iz Milana. Ta se s praženjem kave in ustvarjanjem vrhunskih mešanic ukvarja že več kot sedemdeset let. Kava Intensa je nekoliko močneje pražena, zato je njen okus izjemno poln.

Foto: McDonald's
Foto: McDonald's

Dobra za planet

Vsa kava, uporabljena za mešanico Intenso, nosi certifikat neprofitne mednarodne organizacije Rainforest Alliance, ki si s svojim delovanjem prizadeva za ohranjanje naravnega okolja in pomaga ljudem, ki so odvisni od tega okolja. Zdaj ko veste tudi to, boste v naslednjem espresu ali kapučinu v McCaféju uživali še toliko bolj.

Foto: McDonald's
Foto: McDonald's

Profesionalni bariste in baristke

Priprava popolnega espresa je svojevrstna umetnost. O konsistenci in barvi pene, intenzivnosti vonja, zaokroženosti okusa in nasploh o značaju vročega napitka odločajo najmanjše malenkosti. Zato so vsi bariste in baristke v kavarnah McCafé opravili posebno usposabljanje. S pridobljenim znanjem in veščinami vsak dan za svoje goste pripravijo stotine pravih malih umetnin.

Foto: McDonald's
Foto: McDonald's

Tudi za s sabo

Večina med nami ima »svojo« kavo. Eni prisegamo na espreso, drugi makjato, tretji najbolj uživajo v kremasti mlečni peni na kapučinu, nekateri pa si še raje privoščijo dolge kavne napitke v ameriškem stilu. A brez skrbi, v McCaféju bodo poskrbeli za vse. In če se vam mudi, lahko svojo kavo vzamete tudi s sabo.

Foto: McDonald's
Foto: McDonald's

Več na: www.mcdonalds.si/nasa-kava