Foto: Fortrade
Foto: Fortrade

Koronavirus je bil prejšnji teden spet osrednji pri dogajanju na trgu, saj so se vlagatelji poskušali osredotočiti na pozitivne dejavnike, kot so gospodarstva, ki se počasi znova odpirajo in nenehno podpirajo državne spodbujevalne programe. Proti koncu tedna so slabi gospodarski podatki iz Nemčije, Združenega kraljestva, Francije in ZDA (vključno z nižjimi pričakovanji, ki jih imajo ameriški začetni zahtevki za brezposelnost) pokazali, kako trdna gospodarstva je prizadel koronavirus. ZDA imajo v zadnjih 6 tednih več kot 30 milijonov novih nezaposlenih.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje trgovanja na svetovnem borznem trgu (tako imenovane pogodbe o finančnih razlikah CFD), ki želijo vedeti več, pripravil brezplačen priročnik „Korak-po-korak: Kako trgovati“. Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Korak-po-korak: Kako trgovati" prenesite tukaj.

V petek so bili trgi na robu, potem ko je predsednik Trump zagrozil, da bo začel trgovinsko vojno s Kitajsko.

Foto: Fortrade
Foto: Fortrade

Dokler so se v petek vrednosti delnic zvišale več kot pričakovano, so rezultati okrepili trge z velikani, kot so Apple in Microsoft, ki so prenašali ritme, medtem ko so podjetja, kot so Amazon, Tesla in Facebook, imela mešane rezultate. Vendar so rezultati velikanskih podjetij delovali bolje, kot so upali vlagatelji. V mislih je padanje povpraševanja gospodarstvo zaradi koronavirusa.

Brezplačni vodnik "Korak-po-korak: Kako trgovati" prenesite tukaj.

Foto: Fortrade
Foto: Fortrade

Cene surove nafte so poskočile in si povrnile večino nedavnih izgub, potem ko so se končno znižale proizvodnje OPEC +. Prav tako pa so našle podporo, potem ko so ameriške energetske družbe že sedmi teden zapored reševale nafni trg. Trgovci prav tako upajo, da bo ob ponovnem odprtju kitajskega gospodarstva, mogoče hitro povprašati po surovi nafti.

Brezplačni vodnik "Korak-po-korak: Kako trgovati" prenesite tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 81% računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku.. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.