Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Ni vsaka spalnica oaza počitka in ni vsaka spalnica moderna ter prilagojena sodobnemu človeku. Moderna spalnica izpolnjuje določene kriterije in odseva sodobne lastnosti pohištva. A katere?

Kakšna je spalnica po zadnji pohištveni modi?

Moderna spalnica je zasnovana tako, da se kar najbolj prilagaja potrebam tistih, ki jo uporabljajo, in ne obratno! Vsi pohištveni elementi – naj gre za sodobno spalnico ali drug prostor – morajo biti razporejeni funkcionalno ter tako, da se v prostoru lahko ustvari pozitivna energija. Za spalnico je ključna pravilna izbira kakovostne postelje, pripadajočih nočnih omaric ter prostorne garderobne omare. Poleg tega pa na vzdušje v spalnici vplivajo tudi izbira barv sten, celotnega pohištva ter dekorativni dodatki. Vsaka od naštetih stvari zahteva posebno pozornost, saj je le tako mogoče – včasih celo z malo časovnega ali finančnega vložka – ustvariti prijetno sanjsko spalnico po zadnji modi.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Moderna postelja je kraljica sodobne spalnice

Najpomembnejši element vsake spalnice je udobna postelja, ki bo noč za nočjo zagotavljala globok krepčilen spanec, ne glede na to, ali na njej spi posameznik ali zakonca. Pri izbiri dobre zakonske postelje je sploh potrebna posebna pozornost. Med drugim je pomembno to, da med spanjem ne prihaja bo nadležnega motenja zaradi morebitnega nemirnega spanca, pogostega nočnega vstajanja in drugih stvari.

Med modernimi posteljami, ki izpolnjujejo prav vse lastnosti postelje vredne nakupa, so izredno priljubljene t. i. boxspring postelje, ki predstavljajo najrazkošnejšo rešitev za spanje. Prav tako se med zelo iskane sodobne postelje uvrščajo oblazinjene postelje, ki s svojo mehkobo in praktičnostjo očarajo tudi najzahtevnejše kupce. Za zaprisežene klasike pa so še vedno v izredno pestri ponudbi na voljo tudi moderne lesene postelje, ki s svojim dizajnom dosegajo najvišje standarde sodobne estetike.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Prostorna garderobna omara v spalnico vnaša mir in red

Neurejena spalnica – četudi sodobna – prinaša slabo počutje in nemiren spanec. Za popolno urejenost poskrbijo prostorne garderobne omare, ki jih je mogoče izbrati glede na različne potrebe prostora ter lasten okus. Na tržišču so na voljo čudovite garderobne omare s klasičnimi vrati, zaradi svoje praktičnosti pa so zelo priljubljene tudi takšne z drsnimi vrati. Oba tipa omar je mogoče najti z ogledalom na sprednji strani ali brez. Ali izbrati dvodelno, šestdelno omaro ali tisto vmes, je odvisno od velikosti prostora in posameznikovih potreb. Optimalno je, da se zadosti vsem potrebam shranjevanja, hkrati pa se spalnico pusti zračno in prehodno. Pogosto del shranjevanja v spalnih prostorih prevzamejo tudi različne moderne komode ali predalniki, nekaj malega pa lahko tudi nočne omarice ter police.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kaj moderni spalnici dodati za piko na i?

Predvsem pomembno je, da je spalnica opremljena složno z dizajnom in energijo celotnega doma ter da je v njej mogoče razbrati rdečo nit. Najhitrejšo rešitev do popolne moderne spalnice predstavlja nakup kakovostnega kompleta spalnice, ki običajno zajema posteljo, garderobno omaro ter nočni omarici, pogosto pa tudi druge pohištvene elemente. Trenutno so velik hit najmodernejše spalnice Kalla, ki jih je mogoče izbrati v najrazličnejših sodobnih barvnih odtenkih (na primer les v kombinaciji s svetlejšo ali temnejšo barvo) ter v različnih velikostih. Gre za izjemne spalnice iz kakovostnih nemških materialov, ki kljub vrhunski izdelavi in najmodernejši zasnovi ohranjajo dostopno ceno.

Za piko na i bodo v spalnici poskrbeli tudi različni dekorativni dodatki, ko so na primer kipci, slike, fotografije in druge drobnarije. Poleg tega je smiselno razmisliti, ali bodo v spalnici tudi modne zavese, ki sploh v spalnem prostoru lepo omehčajo energijo in zagotovijo prijetno atmosfero za umiritev ter počitek.

Vse omenjene predloge spalnic in druge rešitve zanje si lahko ogledate in izberete tukaj.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kakšne barve so trenutno najbolj priljubljene?

Če se govori o sami barvi spalnic, je že nekaj let najbolj priljubljena kombinacija svetle oziroma temne barve v kombinaciji z lesom, na primer bela v visokem sijaju s kombinacijo hrasta ali antracit siva v kombinaciji oreha v visokem sijaju. Zelo iskan je tudi skandinavski tip spalnic, za katerega je značilen naraven minimalističen pridih.

Kakšne pa naj bodo barve sten? Barve spalnice naj bodo v svetlejših odtenkih (bela, bež, pastelne barve), saj le-takšni ustvarjajo bolj umirjeno energijo. Če je skušnjava po intenzivnejši barvi prevelika, se priporoča, da se jo uporabi le na eni od sten, s tem da to ni strop.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Zakaj po najmodernejšo spalnico kar na splet?

Zato ker je to najhitreje, varno in najceneje. Prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji Salon pohištva Furnitura namreč s svojo 12-letno tradicijo ponuja le najkakovostnejše spalnice in drugo sodobno pohištvo, poleg tega pa nakup na njihovi spletni strani ponuja mnoge ugodnosti. Med njimi so možnost plačila na obroke, vračila izdelkov v 365 dneh ter možnost 3D-izrisa prostora, pogosto pa so nakupu dodane tudi brezplačna dostava ter akcijske ponudbe. Njihova nesporna prednost, ki jih loči od drugih spletnih trgovcev, je Showroom v Ljubljani v BTC-ju, v katerem si je pred nakupom nekaj izdelkov, materialov in katalogov mogoče ogledati v živo ter se posvetovati z njihovo strokovno usposobljeno ekipo. To spletnemu nakupu dodaja le še boljši občutek, saj v Furnituri nič ne prepuščajo naključju. Za več informacij, idej ali rešitev glede opremljanja doma, pisarne ali vrta jih vedno lahko pokličete na telefonsko številko: 040 458 517 ali jim pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si. Veseli vas bodo!

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura