Tiguan, ki je bil nedavno temeljito posodobljen, je elektrificiran, digitaliziran in povezan, z vsem, kar zmore, pa vznemirja bolj kot kadarkoli prej.

Foto: Porsche Slovenija
Foto: Porsche Slovenija

Novi Tiguan je zvest sebi, a se vseeno nenehno razvija, kar že na prvi pogled dokazuje njegov napredni dizajn. Mogočen in dinamičen na novo oblikovan sprednji del z natančno začrtanimi linijami, poudarjen ramenski del in markanten zadek jasno zrcalijo odlike vozila – inovativnost, suverenost in brezkompromisna funkcionalnost, ki vas zapelje skupaj z neverjetno sproščenostjo.

Sije v vsem svojem siju

Za osvetljene poti poskrbijo luči v LED-tehnologiji. Nadgradimo jih lahko z opcijskimi matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT ter zadnjimi LED-lučmi s spremenljivo grafiko. Napredna tehnologija teh žarometov samodejno vklaplja in izklaplja posamezne segmente LED-žarometov skladno z vozno situacijo ter omogoča različne načine porazdeljevanja svetlobe, s čimer je vožnja veliko prijetnejša ne le za vas, pač pa tudi za vsa vozila pred vami ali nasproti, saj jih z lučmi ne zaslepite.

Foto: Porsche Slovenija
Foto: Porsche Slovenija

Očara z inteligentnimi asistenčnimi sistemi

Da boste na cesti tudi varni, v novem Tiguanu poskrbijo IQ.DRIVE inteligentni asistenčni sistemi, ki vam pomagajo, da boste suvereno kos tudi nepričakovanim prometnim situacijam. S sistemom Travel Assist, ki je v Tiguanu novost, lahko vozilo zdaj do hitrosti 210 km/h vozi delno avtomatizirano – samodejno dodaja plin, nadzoruje in ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila in vodi novi Tiguan po voznem pasu.

Foto: Porsche Slovenija
Foto: Porsche Slovenija

Navduši z novo infotainment platformo MIB3

Poleg naprednega videza in inteligentnih asistenčnih sistemov novi Tiguan seveda navdušuje tudi s povezljivostjo, saj odpira vrata v svet Volkswagnovih digitalnih storitev in funkcij. Že od samega začetka so vam po prijavi s Volkswagen ID na voljo številne storitve, ki jih omogoča aplikacija We Connect; med drugim lahko kadarkoli preverite pomembne informacije o svojem vozilu ter se na daljavo prepričate, ali so vrata vašega Tiguana zaklenjena, luči pa izključene.

Foto: Porsche Slovenija
Foto: Porsche Slovenija

Popelje v svet

Izvolite, vstopite v novi Tiguan. Raziščite ga in pozabite na dolgočasne vožnje ter izberite svojo najljubšo varianto. Novi Tiguan je prvič na voljo s priključnohibridnim pogonskim sistemom – Tiguan eHybrid s sistemsko močjo 180 kW (245 KM) ima do 50 kilometrov električnega dosega in vas na elektriko popelje vse do hitrosti 130 km/h. Adrenalina željni pa lahko izberejo novi Tiguan R z močjo 235 kW (320 KM). Vrhunski športni model, za katerega so pri Volkswagnu razvili nov štirikolesni pogon z razdelilnikom navora. In, kako močno ste vznemirjeni? Dajte si duška in svet odslej raziskujte v slogu največjih zmagovalcev.

Več na www.volkswagen.si/novi-tiguan.