Preden se je lotil same gradnje, se je na priporočilo poznavalcev povezal s profesionalnim izvajalcem fasadnih sistemov, družbo Blišč, ki se ponaša s certifikatom JUB Akademije in že 14 let strankam vgrajuje kakovostne JUBIZOL fasadne sisteme. JUB je namreč doma in v tujini poznan kot ugleden proizvajalec toplotnoizolacijskih sistemov JUBIZOL, še posebej pa ga stranke – investitorji in tudi izvajalci prepoznavajo po odlični in močni tehnični podpori.

Po dveh desetletjih, ko je Robert letos zaključil svojo plodno skakalno kariero, se je naš rekorder po številu poletov čez 200 metrov lotil izjemno zahtevnega projekta - gradnje nove družinske hiše. Fasaderska dela so na hiši potekala v poletnih mesecih, začela pa so se konec meseca junija. Ta je za tovrstna zunanja dela najbolj primeren, saj je pogosto sončen, a ne prevroč, z manj deževnimi dnevi pa je v zraku tudi manj vlage. Pred tem si je lokacijo v Naklem dobro ogledal JUB-ov strokovnjak, ki je na osnovi lege in višine objekta pripravil tehnično analizo objekta, da bi ugotovil, kateri fasadni sistem bi bil najbolj primeren za vgradnjo in katere materiale bi bilo potrebno uporabiti. V JUB Design Studiu zatem za svoje stranke pripravijo še barvno študijo s predlogi primernih odtenkov na fasadi, saj je estetski videz hiše, vpete v določeno lokalno okolje, pomemben za celotno sosesko.

Čeprav je videti enostavno, je izvedba vgradnje fasade kompleksna in zahteva veliko znanja vseh, ki sodelujejo pri njej. Poleg zaščite objekta pred vremenskimi vplivi, čemur seveda pri vgradnji fasade sledi tudi Robert, je pri izbiri fasade dobro upoštevati izjemno pomembne energijske izračune. Prihranki pri pravilni vgradnji kakovostne toplotne izolacije so lahko izjemno visoki, saj dosežejo tudi do 40 odstotkov prihranka pri energiji. Pozimi tako v dobro izolirani hiši ne bo nikakršnih toplotnih izgub, poleti pa objekta ne bo potrebno dodano hladiti.

Za Robijevo hišo je bila vgradnja sistema JUBIZOL z zaključnim sistemom Nano finish vrhunska izbira. ''Zaključni sloj mora bivalni hiši nuditi kakovostno in učinkovito funkcionalno zaščito, objekt pa mora trajno kljubovati vplivom iz okolja,'' meni tudi Robert Kranjec in dodaja: ''JUB mi kot slovensko podjetje ponuja res vrhunsko kakovost pri toplotni izolaciji hiše. Podobno je tudi pri skakalcih in skakalni opremi, kjer so najbolj pomembni kombinezon in smučke. Zagotovo je naložba v fasadni sistem moja investicija za prihodnost - hiša je več vredna, vzdrževanja pa 15 let praktično ni. JUBIZOL fasadni sistem zato vsem, ki se odločate za gradnjo nove ali pa prenovo obstoječe hiše, toplo priporočam."