Foto: Wook.si
Foto: Wook.si

Masaža za čustveno (in fizično) sprostitev

Masaža je ena izmed znanstveno dokazanih oblik sproščanja stresa. Pa naj bo to švedska, terapevtska ali masaža globokih tkiv.

Masaža se pogosto uporablja za vzbujanje občutkov globoke sprostitve in zmanjšanja fizičnega in čustvenega stresa ter tesnobe. Koristi masaže, ki krepijo razpoloženje, so povezane s spremembami v EEG aktivnosti, znižanjem ravni kortizola in povečano aktivnostjo živčnega sistema, ki samodejno pomirja telo in možgane. Številne študije kažejo, da je zmerno močna masaža učinkovitejša od rahle sprostitvene masaže pri zmanjševanju bolečin v vratu, hrbtu, nogah in pri različnih zdravstvenih težavah, vključno s fibromialgijo in revmatoidnim artritisom.

Masaža izboljša tudi našo pozornost ter poveča imunski odziv telesa. Študije funkcionalnega slikanja možganov kažejo, da se spremembe dogajajo na številnih področjih možganov, ki sodelujejo pri uravnavanju čustev in odziva na stres, vključno z amigdalo in hipotalamusom.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si

Zdaj sedimo še več

Ste vedeli, da večina prebivalcev modernega sveta sedi povprečno 8 ur na dan? Ta statistika je še iz časov, ko ni bilo epidemije in se je vsaj nekaj ljudi gibalo zaradi obveznosti zunaj doma. V času epidemije pa se je povprečni čas sedenja le še povečal. Med raziskovalci ni dvoma, da daljše sedenje škoduje vašemu zdravju ter povzroča naslednje 4 najbolj pogoste težave:

1. Neravnovesja v telesni drži

Dolge ure za pisalno mizo lahko povzročijo upogibanje hrbta in stiskanje v predelu ramen zaradi držanja rok v neobičajnem položaju za tipkanje po tipkovnici.

2. Bolečine v hrbtu

Te bolečine lahko povzročijo otrdelost, če vaša slaba drža povzroči poškodbe živcev. Sila, ki deluje na spodnji del hrbta zaradi gravitacije, ki vleče težo trupa navzdol v medenico, lahko povzroči bolečine v križu in otrplost ter poškodbe ishiadičnega živca.

3. Visok krvni tlak

Pri sedenju pride do pomanjkanja pretoka krvi. Gibanje, vadba in masaža spodbujajo povečan pretok krvi, dolgotrajno sedenje pa ravno nasprotno, kar vodi do visokega krvnega tlaka.

4. Duševno zdravje

Študije so pokazale, da daljše sedenje vsak dan poveča vaše možnosti za razvoj depresije in tesnobe, kar se lahko prelije v vaše osebno življenje in tam povzroči še več škode.

Masažni pištoli WookVibe Elite in Plus

Masažni pištoli WookVibe Elite in Plus sta masažni pištoli druge generacije na Wook.si in bosta garantirano pripomogli k vsem pozitivnim učinkom masaže ter tako tudi odpravili marsikatero težavo modernega življenja - še posebej v času izolacije, ko smo v sedečem položaju večino vsakega dneva. Zato so tudi vsi izdelki, poleg prazničnega znižanja, še dodatno znižani v obliki darilnih kompletov.

Kljub močnemu brezkrtačnemu motorju, ki premore tudi 3200 vrtljajev na minuto, sta masažni pištoli zelo tihi, zato nista moteči pri uporabi. Polna baterija zdrži do 6 ur uporabe, s 6 masažnimi nastavki pa boste lahko poskrbeli za prav vse tegobe svojega telesa.

Bralci na portalu rtvslo.si imate pri nakupu kateregakoli izdelka še dodatni 10 % popust s kodo RTVSLO10. Foto: Wook.si
Bralci na portalu rtvslo.si imate pri nakupu kateregakoli izdelka še dodatni 10 % popust s kodo RTVSLO10. Foto: Wook.si

Kaj je masaža globokih tkiv?

Verjetno že poznate tradicionalno in terapevtsko masažo - kaj pa masažo globokih tkiv? Z masažo globokih tkiv povečamo pretok krvi in zmanjšamo napetost, ki je globoko v mišicah. Za izvajanje te terapije se največkrat uporabljajo naprave, kot so naše masažne pištole WookVibe. Masaža globokih tkiv je edinstvena po tem, da uporablja kombinacijo hitrosti in globine, da maksimizira terapevtske učinke vsakič, ko naprava pride v stik z vašim telesom. Neprekinjena stimulacija odvrača možgane od bolečin, hkrati pa zagotavlja globoko in učinkovito masažo, ki je bolj prijetna od npr. manualne terapije. To pomaga ublažiti napetost, ki se nabere po opravljanju preprostih nalog, po vadbi in tudi po daljšem sedenju za mizo.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si

Masaža je za vsakogar

Pozitivni učinki masaže so presegli le težave športnikov in zato je namenjena vsem, ne glede na poklic ali življenjski slog. Vsi doživljamo nekakšno obliko stresa na svoje telo. Ne glede na to, ali vaše telo čuti učinke jutranjega teka ali dolgega delovnega dneva, mu morate nujno dovoliti, da si opomore. Ko začnete razumeti številne prednosti vsakodnevnega okrevanja in počitka in tudi to vpeljete v svojo vsakodnevno rutino, se bo tudi vaše telo resnično počutilo bolj naravno.

Foto: Wook.si
Foto: Wook.si