Foto: Osmium institut Slovenija
Foto: Osmium institut Slovenija

V svetu naložb iščemo produkte, ki ne le blestijo s trenutno vrednostjo, temveč tudi dolgoročno prinašajo stabilnost in bogatijo naš finančni portfelj. V zadnjem času se vlagatelji tako pri nas kakor tudi širše po svetu osredotočajo na izjemno redko in dragoceno plemenito kovino – osmij.

Osmij s svojo omejeno dostopnostjo in izjemnimi lastnostmi predstavlja ne samo sijajno priložnost za donosnost, temveč tudi ključ do naložbene varnosti in ekskluzivnosti.

Prav zaradi svojih izjemnih lastnosti, unikatnosti in redkosti ne čudi, da v zadnjem času osmij krasi številne prestižne kose nakita in najdragocenejše ure prestižnih blagovnih znamk Hublot, Ulysse Nardin, WH&T, UNE in druge.

Kako bi se počutili, če bi imeli v lasti to najdragocenejšo in najredkejšo plemenito kovino na svetu?

Naložba v osmij je primerna prav za vsakogar, naj gre za naložbo za nekaj sto ali več deset tisoč evrov; oboje dolgoročno prinaša stabilnost, varnost in oplemenitenje prihrankov. Vztrajna inflacijska nihanja in gospodarska nestabilnost predstavljata nižanje vrednosti našega denarja, če ga ustrezno ne zaščitimo.

Osmij za razliko od ostalih naložbenih plemenitih kovin ne kotira na borzi, zato ni podvržen borznim špekulacijam, manipulacijam in nihanju cen na tržišču. Ker gre za izjemno redko kovino z zelo omejeno dostopnostjo, katere čistina presega 99,9995 % in je certificirana v Nemčiji, lahko trdimo, da je njegova donosnost v zadnjih letih zelo konstantna in presega inflacijo.

Vse bolj iskan tudi za prestižni nakit in unikatne izdelke

Oblikovalci in izdelovalci nakita vse bolj prepoznavajo estetske in tehnične prednosti osmija, ki omogočajo ustvarjanje izjemnih mojstrovin. Njegov lesketajoč odboj svetlobe, ki presega diamante, odpirata vrata za oblikovanje unikatnih kosov, ki navdušujejo ljubitelje ekskluzivnega nakita.

Poleg tega, da osmij daje nakitu izjemen sijaj, se vlagatelji zavedajo tudi njegovega potenciala za rast vrednosti. Z nenehnim povpraševanjem in omejeno ponudbo postaja osmij tudi privlačna naložba za tiste, ki želijo združiti estetiko z donosnostjo. Različne oblike in velikosti osmijevih kosov omogočajo vstavljanje le-teh tudi v nakit.

Foto: Osmium institut Slovenija
Foto: Osmium institut Slovenija

Zakaj vlagati prav v osmij

Vlagatelji zaupajo osmiju predvsem zaradi naslednjih razlogov:

  • Osmij je najredkejša plemenita kovina na svetu. Njegova izjemna redkost poganja vse večje povpraševanje, kar mu tudi dviguje vrednost.
  • Ker se z osmijem ne trguje na borzi, ni podvržen špekulacijam in večjim nihanjem vrednosti.
  • Popolnoma vsak kos je unikaten, certificiran in ga investitor prejme v svojo lastno posest.
  • Statistični podatki za pretekla leta kažejo konstantno rast vrednosti, kar za vlagatelje pomeni, da ima njihova naložba vedno večjo vrednost.
  • Dodajanje osmija v svoj naložbeni portfelj je lahko sredstvo diverzifikacije. Razpršitev naložb namreč zmanjša tveganje in poveča stabilnost portfelja.
  • Zaradi svoje redkosti je osmij simbol unikatnosti. Gre za naložbo, ki se ločuje od bolj tradicionalnih naložb.

Najdragocenejša na novo izdelana violina spet v naši bližini

Najdragocenejša violina na svetu »The OS Violin«, vredna 3,5 milijona EUR, ki je 6. junija letos obiskala Maribor, se je v sklopu svetovne turneje ustavila tudi v Beogradu. Na ekskluzivnem dogodku je najdragocenejšo violino v soboto, 18. 11. 2023, javnosti predstavila fundacija Novak Đoković.

Na najdražjo na novo izdelano violino je v Beogradu zaigral svetovno znani violinist Stefan Milenković. Srbski virtuoz svetovnega kova je že pri svojih desetih letih na božičnem koncertu v Washingtonu igral predsedniku Reaganu, pri enajstih Mihailu Gorbačovu ter pri štirinajstih letih v Vatikanu papežu Janezu Pavlu II.

Stefan Milenković, Jelena Djoković Edgar Russ, DI Kurt Assam. Foto: Dalibor Danilović
Stefan Milenković, Jelena Djoković Edgar Russ, DI Kurt Assam. Foto: Dalibor Danilović

Želite izvedeti več?

Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitut Slovenija. Dosegljivi so na telefonski številki 040 333 303, po elektronski pošti info@osmium-institut.si oz. obiščite njihovo spletno stran na www.ois.si.