Vsi poznamo občutek tik pred dežjem, ko se vsa vročina zateče v notranje prostore in je kot v tropskih krajih, kjer je vlažnost zelo visoka. Kaj lahko storite? S klimatsko napravo Samsung WindFree si zagotovite svež zrak, ki ga boste lahko zadihali s polnimi pljuči.

Foto: Klima Center Tratnjek
Foto: Klima Center Tratnjek

Z uporabo klime poleg uravnavanja temperature v bivalnih prostorih pomembno vplivamo tudi na regulacijo vlažnosti, čiščenje zraka ter tudi na sam dotok svežega zraka. Na primer, zrak pri temperaturi 35°C vsebuje preko štirikrat več vode kot pri 10°C in enaki relativni vlažnosti. Tako v času delovanja klime, le-ta vodo iz zraka sproti odvaja iz prostora.

Pametno upravljanje – nižji račun za elektriko

Pravilno upravljanje s klimatsko napravo vam poleg udobnega bivanja prispeva tudi k nižjim stroškom elektrike. Ko klimatska naprava deluje, naj bodo okna zaprta. Zastrite jih s senčili, da preprečite pasivno ogrevanje prostora. Prav tako razmislite o namestitvi klimatske naprave. Če jo namestite preblizu vrat, ki se pogosto odpirajo, bo začela pospešeno delovati vedno, ko se bodo vrata odprla. Temperatura v prostoru naj bo največ za 6 do 8 stopinj Celzija nižja kot na prostem. Z nastavitvijo delovanja klimatske naprave za 1 stopinjo Celzija višje, zmanjšate porabo električne energije za 10 %. Ponoči vključite nočno delovanje, s čimer zmanjšate hitrost ter posledično porabo električne energije.

Zahvaljujoč pametni aplikaciji Samsung SmartThings lahko prek Wi-Fi na daljavo nadzirate funkcije klimatske naprave in načrtujete njeno delovanje. Če naprava deluje dlje časa na višji temperaturi se bo porabilo manj energije, kot če deluje krajši čas s polno močjo. Tako vam ne bo potrebno na hitro ohladiti doma, ko se vrnete, ampak vas bo dom že pričakal prijetno ohlajen.

Pametno hlajenje – brez neprijetnih sunkov hladnega zraka

Foto: Klima Center Tratnjek
Foto: Klima Center Tratnjek

Tako kot druge Samsung izdelke tudi Samsung klimatske naprave odlikuje visoka kakovost in neverjetna učinkovitost, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo enote ter večji prihranek energije. Samsung je z edinstveno WindFree tehnologijo vodilna blagovna znamka na področju inovativne tehnologije. V načinu WindFree se zrak nežno in tiho porazdeli skozi 23.000 mikroluknjic, ne da bi pri tem občutili neprijeten občutek pihanja. Njegov napredni zračni tok enakomerneje razporeja hladen zrak po večjem prostoru. Način WindFree porabi tudi 77% manj energije kot hitro hlajenje.

Če razmišljate o namestitivi klimatske naprave, ki ne le da bo skrbela za optimalno temperaturo ampak tudi za svež zrak, ne glede na zunanje stanje, pri tem pa ne bo trpela vaša denarnica, so Samsung Wind-free klimatske naprave idealna rešitev za vas in vaše prostore. Celoten spekter Samsung WindFree klimatskih naprav najdete pri Klima Center Tratnjek d.o.o., uradnem distributerju in uvozniku Samsung hladilno-ogrevalnih rešitev. Naj bo vaš prostor velik ali majhen, za vas bodo našli najbolj ugodno rešitev, ki vam bo zagotavljala vsakodnevno bivalno udobje.

Foto: Klima Center Tratnjek
Foto: Klima Center Tratnjek