To obdobje se je izteklo, mesečni strošek elektrike pa ima za mnoge zopet grenak priokus. Kaj pa zdaj?

Foto: Petrol
Foto: Petrol

Veste, koliko plačate za elektriko, ko enkrat odštejete državne prispevke in dajatve?

V Sloveniji smo bili tri mesece oproščeni plačil nekaterih vrednosti na računu, ki jih določa država in so enake ne glede na to, katerega dobavitelja elektrike ste si izbrali. Junijska položnica elektrike pa se je, na žalost mnogih, zopet vrnila v stanje pred koronavirusom.

In rešitev?

Do cenejše elektrike pridete tako, da pošteno razmislite, pri katerem ponudniku boste električno energijo odjemali. Izberite ponudnika, ki bo poskrbel za denarnici prijazno dejansko ceno elektrike – ceno, torej, ki bo na vašem računu razvidna, ko enkrat odštejete vse prispevke in druge dajatve.

Ponudnika elektrike izberite pametno

Ko izbirate ponudnika električne energije, pa bodite previdni.

Izberite takšnega, ki:

  • Vam bo ponujal ugodno ceno elektrike tudi takrat, ko mine obdobje “medenih tednov” - takrat, torej, ko se bo cena s popustom, ki vas je prepričala v podpis pogodbe, iztekla.
  • Ki vam ne bo, poleg državnih dajatev, zaračunaval še dodatnih, skritih mesečnih stroškov kot je npr. mesečni strošek poslovanja.

Poskrbite za začetni 25-odstotni popust na elektriko

Pri Petrol Elektriki, v nasprotju z nekaterimi drugimi ponudniki, ne zaračunavajo dodatnih fiksnih mesečnih stroškov poslovanja. Postavke na njihovi električni položnici so transparentne, pravijo, in sestavljene zgolj iz dejanske cene elektrike in prispevkov in tarif, ki jih določa država.

Še več: višina popusta za nove stranke se pri Petrol Elektriki prilagodi vam, saj lahko novi naročniki izberete tisti popust, ki vam po odstotku znižanja in trajanju akcijske cene ustreza najbolj.

Tako lahko, na primer, do septembra izberete ponudbo z začetnim, kar 25 % popustom na ceno elektrike, kar pomeni da bo vaš račun pol leta nižji od Petrolovega rednega cenika – koliko, lahko hitro izračunate kar na njihovi spletni strani.

In kako preklopiti na Petrol Elektriko? Kar prek računalnika ali pametnega telefona.

V prvem koraku najprej vpišite svoje osnovne osebne podatke, v drugem koraku pa podatke, ki naj se na pogodbi pojavljajo. Priložili boste še sliko vašega trenutnega računa za elektriko, nato pa po elektronski pošti prejeli pogodbo, ki jo podpišete z vnosom SMS kode, ki jo dobite na telefon.

Foto: Petrol
Foto: Petrol

Poskrbite za popust tudi, ko ste enkrat že stranka

Ko se začetni popust enkrat izteče, pri Petrol Elektriki na svoje stranke ne bodo pozabili, obljubljajo. Zato s popusti ne nagrajujejo zgolj novih naročnikov.

Odjemalci Petrol Elektrike lahko tako popust na redno ceno električne energije dobite že samo z dejstvom, da prejemate mesečno položnico za elektriko!

Na Petrolu zbrane Zlate točke – te dobite s prejemanjem računov za elektriko, s točenjem goriva in z drugimi nakupi – lahko namreč vedno unovčite za popust na elektriko, pa naj gre za 10, 15 ali 25 % popusta na redno ceno, ter tako poskrbite za trajno ugoden mesečni strošek vašega gospodinjstva ali manjšega podjetja.