Zmagovalka turnirja je postala Italijanka Jasmine Paolini, od Slovenk pa je najdlje prišla Kaja Juvan, ki je nastopila v polfinalu. Številni teniški navdušenci, ki so spremljali turnir, dobra energija in strast do tenisa so med razlogi, da se bodo svetovne teniške igralke tudi letos zbrale med 11. in 18. septembrom na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev.

Foto: Tenis Slovenija
Foto: Tenis Slovenija

Na portoroškem turnirju, ki se bo začel takoj po koncu Odprtega prvenstva ZDA v tenisu, bodo nastopile tudi vse najboljše Slovenke. Kaja Juvan, Tamara Zidanšek, Andreja Klepač in ostale že komaj čakajo nastope pred domačimi teniškimi navdušenci. Trdno so odločene, da bodo pokazale vrhunski tenis in še nadgradile lanski rezultat Kaje Juvan.

Na turnir pa prihajajo tudi zveneča imena svetovnega tenisa, saj bomo v Areni Portorož lahko spremljali letošnjo zmagovalko Wimbledona Kazahstanko Jeleno Ribakino in lansko zmagovalko Rolanda Garrosa Čehinjo Barboro Krejčikovo.

Foto: Tenis Slovenija
Foto: Tenis Slovenija

V Portorožu pa bo še ena zmagovalka Rolanda Garrosa. To bo legendarna Mima Jaušovec, ki se je z zmago v Parizu z zlatimi črkami vpisala v slovensko teniško zgodovino. Mima je prva in do danes tudi edina slovenska teniška igralka, ki je dosegla zmago med posameznicami na turnirjih za Grand Slam, je vzor številnim mladim slovenskim teniškim igralkam, bo v Portorožu častna ambasadorka turnirja. »V čast mi je, da so me izbrali za to funkcijo. Ta turnir je izrednega pomena za naše mlade igralke, izkušenejše imajo tudi priložnost za zmago. Za Portorož in Slovenijo pa je turnir priložnost za promocijo,« je ob tem povedala Mima Jaušovec.