Prihodnost brez fosilnih goriv

GEN-I sodi med vodilne promotorje in pospeševalce zelene preobrazbe pri nas in iz leta v leto z dejanji utrjuje položaj najbolj zaupanja vredne blagovne znamke ter najboljše izbire med dobavitelji električne energije. Postavili so že več kot 2000 sončnih elektrarn GEN-I Sonce za individualno samooskrbo, postavili prvo samooskrbno sončno elektrarno na večstanovanjski stavbi na Jesenicah in prvo samooskrbno skupnost OVE v Budanjah pri Ajdovščini.

Z januarjem 2021 pa se v celoti odpovedujejo fosilnim virom energije in pričenjajo z dobavo elektrike brez CO2. Kot prvi slovenski dobavitelj bodo dobavljali izključno električno energijo iz okolju prijaznih, brezogljičnih virov, s čimer bodo letni ogljični odtis povprečnega slovenskega gospodinjstva znižali iz šest ton CO2 na tri tone in pol. S takim pristopom želijo vse odjemalce opolnomočiti, da sami nekaj storijo za naš planet, na izjemno enostaven način.

100 % Sonce za samo 1 EUR dodatka na mesec

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Z zavezo GEN-I k ukrepanju proti podnebnim spremembam odjemalci dobivajo novo možnost izbire čistejših virov energije in s tem priložnost, da se aktivno vključijo v zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Za to jim ne bo treba žrtvovati prav nič svojega časa. Dovolj bo že odločitev za pravega dobavitelja električne energije. Zaenkrat lahko izbirajo med energijo sonca ali jedrsko energijo, v prihodnosti pa tudi energijo vode. 100% Sonce lahko izberejo za samo 1 EUR dodatka k ceni elektrike na mesec.

»V GEN-I so vedno na prvem mestu odjemalci. Že vrsto let jim ponujamo kakovostno dobavo energentov po najugodnejših cenah. Zdaj jim želimo pokazati, da dobava energije brez CO2 ni nikakršen prestiž, ampak odločitev v skupno dobro, ki jo lahko izbere vsak. Razogljičenje je mogoče doseči ob primerljivih cenah elektrike,« svojo odločitev za elektriko brez CO2 podprejo v GEN-I.

Dejanja za zeleno prihodnost

Z odgovornostjo najbolj zaupanja vrednega dobavitelja so se v GEN-I odločili za prijaznejšo brezogljično prihodnost, proti njej pa že danes peljejo vse svoje odjemalce. S svojo odločitvijo želijo biti zgled in dokazati, da se podnebne spremembe da ustaviti, vendar le, če se k ukrepanju pristopi takoj in s konkretnimi dejanji. Tudi vi se jim lahko pridružite.