Italijanska restavracija Raw Pasta Fresca Bar svojim gostom omogoča, da si vrhunske italijanske jedi preko spleta naročijo na dom ali jih prevzamejo v restavraciji. Zaradi zagotavljanja kvalitete bodo testenine in omake dostavljene ločeno, vi pa jih boste le segreli ali dokončali.

Slovenija postaja iz dneva v dan vse bolj atraktivna kulinarična destinacija, pravo kulinarično pestrost pa boste doživeli na Trubarjevi ulici v Ljubljani, za katero bi lahko rekli, da je ena kulinarično najbolj zanimivih ulic prestolnice. V oktobru 2019 se je tam odprla restavracija Raw Pasta Fresca Bar s svežimi domačimi italijanskimi testeninami, ki je ljubljančane navdušila s pestro izbiro testenin in omak in dokazala, da so tudi jedi iz testenin lahko visoka kulinarika, le pripraviti jih je potrebno na pravi način.

Za Raw Pasto Fresca Bar, butično restavracijo, je odgovoren simpatični italijanski par, Maxx in Erika, ki ju je Slovenija tako navdušila, da sta se odločila ostati na sončni strani Alp in tu odpreti restavracijo s pristno italijansko hrano. Glavni kuhar Maxx je imel butično restavracijo s številnimi stalnimi obiskovalci že v Milanu, vendar se je kljub temu odločil, da bo v Ljubljani začel novo zgodbo. Obiskovalec Raw Pasta Fresca Bar bo že ob vstopu začutil sproščenost, prijaznost, domačnost in odnos do kvalitetne in okusne hrane, ki mu dovršen a prijeten ambient da le piko na i. Restavracija ali bar, v katerega se boste po svojem prvem obisku pogosto vračali, tako s prijatelji, sodelavci, poslovnimi partnerji ali sami, slovi predvsem po odlični italijanski hrani, kot so različne vrste testenin, njokov, omak, lazanje in seveda, najbolj zaželene italijanske sladice, tiramisuja. Sami pripravljajo različne vrste svežih testenin, od kratkih, dolgih, debelih, tankih, polnozrnatih, z dodatkom čokolade in seveda številne različnih omake, ki se najbolje podajo k tipu testenin, h katerim jih postrežejo. Maxx in Erika sta iz priprave testenin in omak naredila pravo umetnost. Ragu (Slovenci ga pogosto imenujemo bolognese), ki ga postrežeta s kratko vrsto testenin, caserecci, kuhata na nizkem ognju vsaj 12 ur, kar je razlog za edinstven okus, kar definitivno zaznajo tudi naše brbončice. In tudi pri pripravi ostalih jedni nista nič bolj skromna. V pripravo vsake jedi vložita veliko ljubezni, časa, energije, malih skrivnosti ter seveda kvalitetne sestavine, ki so osnova vsakega kulinaričnega doživetja. V kolikor ste ljubitelj lazanje ali tiramisuja, bo vašemu prvemu obisku sledil tudi drugi in nato še tretji....prav tiramisu pa je krivec, da se številni obiskovalci Trubarjeve v Raw Pasta Fresca Bar dnevno vračajo.

Spremenjene navade glede prehranjevanja v restavracijah sta Maxxa in Eriko spodbudila, da sta začela razmišljati, kako bi svojim gostom ponudila kvalitetne jedi, ki jih lahko zaužijejo za domačo mizo. Tako sta razvila spletno stran, preko katere lahko ljubitelji vrhunske kulinarike po dostopni ceni naročijo dostavo njunih jedi na dom, ne da bi pri tem trpela kvaliteta. Odločila sta se, da bodo sveže doma pripravljene testenine in omake dostavljali ločeno, kar pomeni, da jih boste po prejemu le še segreli in dokončali. Testenine boste preprosto vrgli v krop slane vode, jih skuhali skladno s časom napisanim na embalaži, omako pa boste samo segreli in jo dodali testeninam. Tako boste lahko v svojem domu uživali v pristnih italijanskih jedeh, ki so dostopne vsem prebivalcem Slovenije, saj jedi dostavljajo po celi Sloveniji. Izbrane jedi bodo dostavljene največ 24 ur po naročilu, žal pa na tak način ne boste morali poizkustiti vseh jedi, ki jih ponujajo. Tudi tu so namreč prevladali visoki kriteriji kuharja Maxxa za kvaliteto jedi, tako da jedi, pri katerih bi zaradi dostave prišlo do razlike v kvaliteti, ne bo mogoče naročiti.

Jedi, ki jih boste naročili na dom vas bodo zagotovo prepričale, da boste ob obisku Ljubljane zavili na Trubarjevo ulico ter si privoščili vrhunske italijanske testenine v Raw Pasta Fresca Baru, restavraciji z živahnim, prijateljskim in sproščenim vzdušjem, kot smo ga vajeni v nekaterih italijanskih lokalih.