Potrebujete vi ali kdo od vaših bližnjih nov kakovosten in cenovno ugoden pametni telefon? Eden najzanimivejših letos je vsekakor cinemagična družina Xiaomi 11T. Cinemagičen? Xiaomi s pojmom Cinemagic (Filmska čarovnija) označuje največje odlike družine Xiaomi 11T. Ta namreč poleg kamere ločljivosti kar 108 milijonov točk in optično stabilizacijo slike, zaslona AMOLED s frekvenco osveževanja 120 Hz ter naprednimi algoritmi, ki jih poganja umetna inteligenca, omogoča snemanje profesionalnih videoposnetkov, trije mikrofoni, ki lahko snemajo simultano, pa skrbijo tudi za bogato prostorsko zvočno izkušnjo, ki preko sistema Dolby Atmos nudi zvok kakovosti, kot smo je vajeni iz profesionalnih kamer. Poleg visokozmogljive glavne kamere sta tu še 2x telemakro objektiv, ki omogoča kakovostno snemanje zelo približanih in povečanih objektov ter 120-stopinjski ultra-širokokotni objektiv, s katerim je mogoče zajeti široko sliko tudi v slabših svetlobnih pogojih. Telefon Xiaomi 11T poganja procesor MediaTek Dimensity 1200-Ultra, vgrajena baterija kapacitete 5000 mAh pa s pomočjo 67-vatnega žičnega turbo-polnjenja doseže 100 % napolnjenost v samo 36 minutah.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Model Xiaomi 11T Pro se od modela 11T razlikuje po tem, da ga poganja trenutno najzmogljivejša mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 888, hkrati pa je prvi Xiaomijev pametni telefon, ki ima vgrajeno polnilno tehnologijo Xiaomi HyperCharge s 120 W, ki telefon popolnoma napolni v le 17 minutah – komaj dovolj, da v miru spijete kavico… Oba modela seveda podpirata najnovejšo tehnologijo 5G, s katero bodo posnetki v trenutku naloženi v vaše najljubše socialno omrežje ali poslani prijateljem.

Za tiste, ki iščete vrhunski elegantni pametni telefon z inovativnimi funkcijami in najnovejšimi tehnologijami je odlična izbira Xiaomi 11 Lite 5G NE. Gre za enega najbolj pričakovanih telefonov te jeseni in zime. V sebi namreč za ugodno ceno združuje vse, kar sodoben uporabnik pričakuje od pametnega telefona. Je tanek, lahek in eleganten na eni in izredno zmogljiv in funkcionalen na drugi strani. Kljub debelini le 6,81 mm in teži le 158 gramov, je telefon opremljen s 16,44 centimetrskim (6,55 palca) zaslonom AMOLED DotDisplay ločljivosti 1600 x 2400 točk, z 10-bitno podporo tehnologiji TrueColor in sistemom Dolby Vision, ki ponujata osupljivo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlost, kontrast in čudovite podrobnosti, frekvenca osveževanja 90 Hz pa zagotavlja tekoče predvajanje gibljivih slik tudi pri hitro se odvijajočih prizorih v filmih in igrah. Kakovost zaslona dopolnjuje še tanek, le 1,88 mm širok rob okvirja, ki omogoča 85,3-odstotno pokritost prednje ploskve telefona.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Kakovost slike pa ni le odlika zaslona Xiaomi 11 Lite 5G NE ampak tudi vgrajene kamere, ki omogoča najboljše fotografiranje v svojem razredu. Glavna kamera ima ločljivost 64 MP, ultra širokokotno kamera 8 MP, kamera telemakro pa ločljivosti 5 MP. V kompletu z naborom funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca (AI), so na voljo tudi kinematografskimi video filtri in novi način Vlog.

Imate kakšnega glasbenega navdušenca, ki bi mu prišle prav brezžične slušalke? Xiaomi Redmi Buds 3 so izredno lahki pol-ušesni čepki, saj tehtajo vsak le 4,5 g, zato jih mogoče uporabljati ure in ure, ne da bi pri tem čutili nelagodje. Velik 12 mm dinamični gonilnik iz kompozitnih materialov nudi kakovosten zvok z bogatimi nizkimi toni, jasnimi visokimi toni, tesno prileganje strukturi ušesa pa skupaj s tehnologijo dinamičnega odpravljanja odmeva in šumov Qualcomm cVc skrbita za karseda bogato zvočno izkušnjo. Čeprav so majhni in lahki, Redmi Buds 3 nudijo do 5 ur delovanja baterije z enim polnjenjem ali do 20 ur uporabe, če ste povezani s polnilnim ohišjem.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Vsi radi dobro jemo, mar ne? Toda kar je dobro, ni vedno najbolj zdravo. Ali pač? Popolnoma novi Mi Smart Air Fryer 3.5L je pameten kuhinjski aparat, ki namesto običajnih načinov kuhanja na oljni osnovi Mi Smart Air Fryer 3.5L segreva hrano s kroženjem segretega zraka in s tem v veliki meri odpravlja potrebo po kuhanju z oljem. Ljubiteljem kuhanja nudi široko paleto temperaturnih nastavitev, ki segajo od 40° C do 200° C, zaradi česar je vsestranski ne samo za cvrtje, ampak tudi za odmrzovanje, peko in še kaj.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Da bi sledili vsakemu sodobnemu življenjskemu slogu, Mi Smart Air Fryer 3.5L nudi tudi široko paleto pametnih funkcij, ki uporabnikom omogočajo načrtovanje priprave obrokov do 24 ur, prek priložene aplikacije Mi Home lahko najdete ideje in recepte za več kot 100 jedi, cvrtnik na vroč zrak pa je mogoče daljinsko glasovno upravljati z Googlovim Pomočnikom ali Amazon Alexo, proces kuhanja oziroma pečenja pa si je mogoče ogledati prek zaslona OLED.

Ste resen športniki ali rekreativni navdušenec? Potem je odlična ideja zmogljiva pametna ura družine Amazfit, pametna zapestnica Mi Band ali športna kamera Xiaomi YI Action. Imate premalo časa? Oglejte si robotska sesalnika Xiomi Mi 2nd in Xiaomi Roborock S50.

Vse naštete izdelke in še celo vrsto drugih iz bogate palete tehnološkega giganta Xiaomi si lahko ogledate v naši trgovinah v Mariboru, Ljubljani in Kopru, nakup pa lahko opravite tudi v spletni trgovini Xiaomi.