GAST Celovec bo od 24. do 26. marca 2019 znova kraj srečanja in izmenjave gostincev ter hotelirjev.

GAST Celovec je največji strokovni sejem za gostinstvo in hotelirstvo v prostoru Alpe-Jadran, ki bo med 24. in 26. marcem 2019 postregel z najnovejšimi trendi ter inovacijami iz branže. Predstavilo se bo več kot 350 domačih in tujih razstavljavcev, obiskovalce pa pričakuje raznolik obsejemski program.

Osrednja tema: E-TURIZEM

Od družbenih omrežij do portalov za ocenjevanja – jutrišnji gost se informira na spletu. Številke so jasne: osem od desetih Avstrijcev vsak dan obišče splet in polovica gostov svoj dopust rezervira izključno preko spleta. Organizatorji sejma tako pripravljajo poseben forum na temo e-turizma, kjer bodo predstavljeni vloga digitalizacije v turizmu in najbolj zanimivi ponudniki digitalnih rešitev. Vse za dobro e-kondicijo hotelske in gostinske industrije.

Domači gostinci bodo tudi letos na krožnike pričarali kulinarične dobrote iz lokalnih sestavin.

Z zaupanjem se jé bolje

Trgovska hiša WEDL, ki velja za pomembnega partnerja vrhunskih koroških hotelov in restavracij, bo 51. sejem GAST Celovec izkoristila za predstavitev svojih najbolj priznanih produktov in novosti. Blagovna znamka Genussland Kärnten bo povabila na edinstveno potovanje v svet raznolikih okusov in kulinaričnih specialitet iz rib. Zelo pestro pa bo v dvorani podjetja Kandlhofer, ki je za letošnji sejem uspelo pridobiti najbolj znano bavarsko pivo Hofbräu. Ob tekmovanju v dvigovanju litrskih vrčkov, živi glasbi in zabavi ob barjenih klobasah se bo za trenutek zazdelo, da je Bavarska kanček bližje kot ponavadi.

INTERVINO: Žlahtne kapljice iz Avstrije, Italije, Slovenije & Co

„Življenje je prekratko, da bi pili slaba vina“, je dejal že Johann Wolfgang von Goethe. Na sejmu INTERVINO, ki bo potekal sočasno s sejmom GAST, bo več kot 80 vinarjev predstavilo svoja najbolj izbrana vina. Društvo someljejev avstrijske Koroške pa bo vsak dan ponudilo 45 minutni hitri tečaj o vinu, kjer bodo v ospredju vinski bonton, pokušanje in pravilno skladiščenje vin.

Na ogled bodo vrhunske inovacije za gostinsko in hotelsko industrijo.

Ko zadiši po kavi ...

Ker leži Celovec na stičišču dveh velikih kultur pitja kave – dunajske kavarniške tradicije in italijanske kulture espresso kave – ne preseneča, da ima ta omamno dišeča črna tekočina pomembno vlogo v družbi. Celovška sejemska družba v sklopu sejma GAST tako znova organizira Kavni salon, kjer bo predstavljen svet kave, njena raznolikost okusov, priprave in prezentacije.

Več informacij o sejmu, programu in razstavljavcih je na voljo na spletni strani in na Facebook profilu organizatorja, celovške sejemske družbe KÄRNTNER MESSEN.

Sejem GAST Celovec bo potekal od nedelje, 24. marca, do torka, 26. marca 2019, na sejmišču v Celovcu in bo odprt vsak dan od 9. do 18. ure, v torek od 9. do 17. ure.