Foto: Mark Unterberger
Foto: Mark Unterberger

Spomnimo na september pred dvema letoma. Takrat so pred nakupovalnim centrom Supernova Ljubljana Rudnik, ob navzočnosti ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in ljubljanskega župana Zorana Jankoviča položili temeljni kamen, ki je označeval začetek gradnje razširjenega dela nakupovalnega centra.

Foto: Supernova
Foto: Supernova

Naložba v vrednosti 70 milijonov evrov je bila razdeljena na več faz. V začetku leta 2021 je bil v uporabo predan del parkirne hiše z 900 parkirnimi mesti, septembra pa je bila gradnja parkirne hiše dokončana in ob predaji 1800 parkirnih mest je Markus Pinggera, izvršni direktor Supernova group napovedal zaključek gradnje za letošnjo pomlad.

Vodja službe za lizing v Supernovi, Mojca Prošek, je pred odprtjem povedala: »Kljub nepredvidljivim časom, s katerimi smo se soočili v zadnjih dveh letih in s katerimi se soočamo še vedno tudi danes, nam je uspelo postaviti nekaj resnično posebnega. Gradnjo smo dokončali v načrtovanih rokih, pridobili nove poslovne partnerje ter razširili sodelovanje z obstoječimi, v novem centru pa bo delo dobilo več kot 800 ljudi.

Presenečanja v času otvoritve, ki jih ne smete zamuditi med 6. in 9. aprilom

Supernova Ljubljana Rudnik vrata odpira 6. aprila 2022 ob 19. uri. To bo večer zabave, veselja, presenečenj. Na dan otvoritve bo nakupovalni center odprt do polnoči, zato vabljeni na nočno nakupovanje. Od otvoritve pa vse do sobote 9. aprila, pa vas v nakupovalnem centru Supernova Ljubljana Rudnik pričakujejo s posebnimi otvoritvenimi akcijami in posebnimi popusti.

V sredo, 6. aprila, na dan slavnostne otvoritve, bodo obiskovalci od 20h naprej uživali ob brezplačnih koncertih slovenskih zvezd kot so Klemen Slakonja, Marko Stankovič, ViP Band, Amaya in Lea Sirk. Ob 21.50 sledi veličasten, okolju prijazen ognjemet, ki mu bo ob 22h sledil spektakularen šov s specialnim nastopom kralja elektro swing slasbe Parova Stelarja.

Foto: Mark Unterberger
Foto: Mark Unterberger

Kdo je Parov Stelar, zvezda odprtja nove Supernove na Rudniku

Parov Stelar ki ga je ustanovil avstrijski glasbenik in producent Marcus Füreder z umetniškim imenom Parov Stelar je mojster zvočno-vizualnih spektaklov. Zasedbo si je omislil zato, ker je kot pionir electro swinga pri izvajanju v živo potreboval odrsko dogajanje. Začel je sam in postopoma spoznaval vse več odličnih glasbenikov, tako je leta 2005 dozorela ideja, da naredi Parov Stelar & Band. Kombinacija vokalov, saksofona, trobente, elektronike, bobna in basa je neverjetna in igranje v živo, ki ga v Sloveniji lahko slišite po več kot 5 letih, je spektakel, ki ga ne gre zamuditi.

Foto: Mark Unterberger
Foto: Mark Unterberger

Nakupovanje, zabava in gastronomski užitki

Skupno bo torej v novem nakupovalnem centru Supernova Ljubljana Rudnik 109 trgovin priznanih domačih in tujih znamk, med njim bo tudi kar nekaj popolnoma premierno predstavljenih v Sloveniji. Gostinska ponudba se bo nahajala v dveh nadstropjih. Spodnje nadstropje bo združeval atraktivno opremljen osrednji gostinski prostor s skupnimi sedeži, v prvem nadstropju bo koncept restavracij postrežnega tipa, vsaka restavracija pa bo imela tudi lastno teraso.

Foto: Supernova
Foto: Supernova

Ena večjih atrakcij bo multiplex kino center Cineplexx, ki se v Ljubljani predstavlja prvič. Na več kot 2.000 kvadratnih metrih se bo razprostirala atraktivna otroška igralnica Zumma Kids, 600 kvadratnih metrov pa bo namenjenih za zabavišče WOOP! IZZIVI, ki bo prav tako prvič predstavljen v Sloveniji. Poleg tega bodo otrokom na voljo tudi zunanja plezalna stena, zunanje igrišče in različne športne površine.

Torej že veste kje boste 6. aprila zvečer?