Vhod je prva stvar, ki jo uzre obiskovalčevo oko, zato čedalje več ljudi vhod pri snovanje hiše postavlja na prvo mesto. Z vse večjo estetsko vlogo vhodov se veča tudi popularnost vrat nadstandardnih velikosti. Slovensko podjetje Pirnar je v Dubaju postavilo celo dih jemajoča 7,4 m visoka aluminijasta vrata. Bo trend Grande vhodov poskrbel, da kmalu vrat standardnih dimenzij ne bomo več videvali v naših domovih?

Stil in velikost ter vsi detajli vhodnih vrat bodo vedno ostali preferenca posameznika. Če so vhodna vrata standardnih dimenzij, še ne pomeni, da ne morejo biti veličastna v svojem stilu, dizajnu, kakovosti in povezanosti s sodobno tehnologijo. A trend vendarle kaže naraščanje povpraševanja po velikih vhodih. Nekaj nadvse fascinantnega je namreč, ko se znajdemo pred vhodnimi vrati nadstandardnih velikosti. V nas odzvanja občutek spoštovanja. Spoštovanja do lastnika doma.

Primer Pirnarjevih veličastnih vrat v izvedbi Grande. Foto: Pirnar
Primer Pirnarjevih veličastnih vrat v izvedbi Grande. Foto: Pirnar

Kakšna je razlika med standardnimi in nadstandardnimi dimenzijami vhodov?

Jasno je, da se nadstandardna in standardna vhodna vrata razlikujejo po višini in širini. A to še zdaleč ni edina razlika.

Mere povejo svoje

Pa se najprej dotaknimo razlik, ki jih lahko definiramo v številkah. Standardne dimenzije vhodnih vrat se gibljejo med 95 in 113,5 cm širine ter 200 do 220 cm višine. Takšne so običajne arhitekturne odprtine, namenjene vhodom. Gre za tipična enokrilna vrata, ki jih največkrat občudujemo na manjših domovih.

Osupljiva vrata standardnih dimenzij v Pirnarjevem dizajnu Foto: Pirnar
Osupljiva vrata standardnih dimenzij v Pirnarjevem dizajnu Foto: Pirnar

Na zgornjem primeru Pirnarjevega dizajna vhodnih vrat običajnih dimenzij je jasno, da vhodi zmorejo doseči občudovanje mimoidočih. A v podjetju Pirnar so prisluhnili željam strank, ki so želele korak dlje. Za izbrane vhode svojih kolekcij so razvili izvedbo Grande.

Potrebujete pomoč pri merjenju dimenzije odprtine vhodnih vrat v čisti obliki?
Pirnarjevi natančni specialisti priporočajo upoštevanje naslednjih parametrov:

- Višina: razdalja od tal do zgornje vodoravne ravnine prehoda.
- Širina: najmanjša razdalja med stranskimi stenami prehoda.
- Globina: debelina stene, kamor bodo vrata vgrajena.
- Pomembno: meritev skupnega naklona vsake ravnine odprtine.
- Grobost: odstopanje od povprečne vrednosti na določenih odsekih ravnin

Kakšne specifikacije odlikujejo Pirnarjeve modele vhodnih vrat Grande?

· Izjemna višina do 300 cm,
· neprekosljiva širina do 280 cm,
· ohranitev kakovosti in vseh funkcij standardnih vrat,
· možnost dodatka stranskih elementov in ostalih elementov ter
· prilagajanje dizajna glede na želje.

Ne smemo pozabiti niti na vidik investicije. Izbira vhodnih vrat namreč močno vpliva na končno vrednost vaše nepremičnine in investicija v vrhunska, osupljiva vhodna vrata se na dolgi rok splača, saj z njimi večate vrednost celotne nepremičnine.

Vrata, ki pustijo vtis

A kar je najpomembnejše in je pravzaprav posledica vseh tehničnih razlik in specifikacij, je navdušujoč vtis, ki ga na opazovalcu pustijo tipična ali Grande zunanja vrata. Slednja vedno ustvarjajo vtis resnično osupljive veličastnosti.

Foto: Pirnar
Foto: Pirnar

Pirnarjevi dizajni sicer navdušujejo v kakršnikoli obliki velikosti, a grandioznosti polna izvedba Grande takšnega imena ne nosi kar tako. Predstavljajte si, da stojite pred 7,4 m visokimi aluminijastimi vhodnimi vrati v Dubaju. Presunljivo, kajne? Pirnar je z inovativnimi tehničnimi pristopi poskrbel, da vsakdo, ki stopi pred vhod na spodnji fotografiji, tega doživetje ne pozabi nikoli.

IDEJE IN NASVETI

Kdo se odloča za Grande vhodna vrata?

Pri Pirnarju pravijo, da so Grande vhodna vrata, vrata za največje. Največkrat jih izbirajo ljudje, ki so z neustavljivo ambicioznostjo, srčnostjo in marljivostjo prišli do doma, kakršnega so si vedno želeli.

Grandiozne vhodne vidimo na:

· veličastnih vilah,
· mogočnih gradovih,
· impozantnih poslovnih prostorih,
· sodobnih, luksuznih domovih in
· ostalih arhitekturnih biserih.

Tovrstne arhitekturne umetnine enostavno potrebujejo vhod, ki napoveduje, da se tudi v notranjosti skriva mogočnost. Če nas žene nenasiten pristop do življenja in visoke ambicije, je prav, da to ponosno pokažemo navzven.

Pirnarjev vhod v impresivni Grande izvedbi. Foto: Oglasno sporočilo/Pirnar
Pirnarjev vhod v impresivni Grande izvedbi. Foto: Oglasno sporočilo/Pirnar

Standardne dimenzije vhodnih vrat ostajajo med nami

Če vam je pomembno, da je vaš vhod očarljiv, unikaten in nosi vaš osebni pečat, vam to omogočajo že standardne dimenzije vhodnih vrat Pirnar. Zunanja vrata tipičnih velikosti ostajajo med nami čeprav opažamo porast zanimanja za Pirnarjeve modele Grande.

Če so vam standardne dimenzije vhodnih vrat blizu, Pirnar ponuja široko paleto modelov, s katerimi boste potešili svojo vizionarstvo in navdušili vsakega obiskovalca. Morda pa so vas, tako kot tudi nas, presunile fotografije njihovih Grande izvedb.

Sprehodite se med njihovimi kolekcijami vhodnih vrat in naj vas njihove nadvse edinstvene, mnogokrat nagrajene inovacije na področju vhodov popeljejo v svet domišljije in sanjarjenja. Vhod je ogledalo naše osebnosti, naše življenjske zgodbe in vredno je, da zasije.